25.3 C
București
sâmbătă, 22 iunie, 2024

VIDEO De Ziua Pământului, oamenii de știință din Groenlanda – sprijiniți de Ariston – trag un semnal de alarmă privind încălzirea globală

Dată:

Cu ocazia Zilei Mondiale a Pământului (22 aprilie), oamenii de știință din Groenlanda trag un semnal de alarmă referitor la pericolul încălzirii globale pentru zona Arcticului, anticipând că temperaturile din zonă vor crește cu două cifre în următorii 100 de ani. Cercetătorii din Groenlanda sărbătoresc un an de când își desfășoară studiile în casa construită și donată de către Ariston.

Specialiștii avertizează că „în lipsa unor măsuri de contracarare a efectelor schimbărilor climatice, acestea se vor resimți curând și la nivel global, la fel cum se pot observa deja în ținutul Arctic”, arată un comunicat transmis luni de compania Ariston – producător de echipamente destinate încălzirii și producerii de apă caldă menajeră.

Temperaturile vor crește cu până la 10 grade

Din ținuturile înghețate ale insulei Disco, în largul coastei Groenlandei de Vest, echipa de oameni de știință condusă de profesorul Morten Rasch – de la Departamentul de GeoȘtiință și Managementul Resurselor Naturale de la Universitatea din Copenhaga –  care analizează efectele schimbărilor climatice asupra ecosistemului local, trage un semnal de alarmă: în următorii 100 de ani, temperaturile locale vor crește cu cel puțin 5°C sau, în cel mai rău caz, cu 10°C.

Modificarea temperaturilor determină și amplifică, constant, schimbările asupra mediului înconjurător.

Spre exemplu, creșterea temperaturii determină dispariția ghețarilor, ce reprezintă una dintre principalele resurse capabile să absoarbă căldura, iar mai puțină gheață pe mare are ca rezultat o cantitate mai mare de căldură eliberată înapoi în atmosferă.

Acesta este un exemplu de ciclu vicios și dificil, foarte important de oprit.

Suntem martorii unei creșteri de 50% a precipitațiilor, o creștere a umidității și dispariția treptată a ghețarilor. În Arctic, creșterea temperaturii este mai puternică decât în orice alt loc de pe pământ, ghețarii absorbind 90% din căldura pe care o primesc de la Soare, în timp ce restul este reflectat și dispersat în mediul înconjurător. În cazul reducerii ghețarilor, capacitatea de absorbție scade la 80%, iar căldura dispersată devine 20%.
prof. Morten Rasch, șeful echipei de cercetători din insula Disco

Cum se implică Ariston

Cercetarea condusă de profesorul Rasch și echipa sa se bucură de sprijinul Ariston Thermo Group, care se implică activ în problemele legate de încălzirea globală.

Datorită rezultatelor proiectului Ariston Comfort Challenge, prima campanie internațională a Grupului, care a pornit în Groenlanda în urmă cu un an, echipa de oameni de știință a beneficiat de o casă modulară inovatoare și durabilă – Ariston Comfort Zone –  încălzită de centrala de înaltă eficiență Alteas One NET, ce le-a permis să-și continue analiza și în timpul sezonului de iarnă.

Acest demers, care s-a dovedit a fi imposibil până acum, va produce rezultate revoluționare, deoarece se extrag prea puține informații despre ecosistemul Arctic pe timpul iernii deosebit de grele.

Campania Ariston Comfort Challenge atrage atenția încă o dată asupra necesității de a  sprijini conservarea mediului înconjurător, ce trebuie să atingă niveluri mai înalte de sustenabilitate.

Această inițiativă stă la baza misiunii grupului Ariston Thermo, care depune constant eforturi substanțiale pentru reducerea amprentei de carbon.

Despre Ariston Thermo România
Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaționali în producția și furnizarea unei game complete de echipamente și servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.
Angajamentul Ariston Thermo privind eficiența energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluții bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare și pompele de căldură, precum și prin îmbunătățirea eficienței produselor tradiționale (boilere sau centrale termice), dar și prin investițiile în noi proiecte.
Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale și de pardoseală, în condensare, boilere electrice și indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiționat și panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux și Elco.

 

 

 

 

https://youtu.be/z903k-ds9yA?t=3

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...