13.2 C
București
duminică, 26 martie, 2023

VIDEO De Ziua Pământului, oamenii de știință din Groenlanda – sprijiniți de Ariston – trag un semnal de alarmă privind încălzirea globală

Dată:

Cu ocazia Zilei Mondiale a Pământului (22 aprilie), oamenii de știință din Groenlanda trag un semnal de alarmă referitor la pericolul încălzirii globale pentru zona Arcticului, anticipând că temperaturile din zonă vor crește cu două cifre în următorii 100 de ani. Cercetătorii din Groenlanda sărbătoresc un an de când își desfășoară studiile în casa construită și donată de către Ariston.

Specialiștii avertizează că „în lipsa unor măsuri de contracarare a efectelor schimbărilor climatice, acestea se vor resimți curând și la nivel global, la fel cum se pot observa deja în ținutul Arctic”, arată un comunicat transmis luni de compania Ariston – producător de echipamente destinate încălzirii și producerii de apă caldă menajeră.

Temperaturile vor crește cu până la 10 grade

Din ținuturile înghețate ale insulei Disco, în largul coastei Groenlandei de Vest, echipa de oameni de știință condusă de profesorul Morten Rasch – de la Departamentul de GeoȘtiință și Managementul Resurselor Naturale de la Universitatea din Copenhaga –  care analizează efectele schimbărilor climatice asupra ecosistemului local, trage un semnal de alarmă: în următorii 100 de ani, temperaturile locale vor crește cu cel puțin 5°C sau, în cel mai rău caz, cu 10°C.

Modificarea temperaturilor determină și amplifică, constant, schimbările asupra mediului înconjurător.

Spre exemplu, creșterea temperaturii determină dispariția ghețarilor, ce reprezintă una dintre principalele resurse capabile să absoarbă căldura, iar mai puțină gheață pe mare are ca rezultat o cantitate mai mare de căldură eliberată înapoi în atmosferă.

Acesta este un exemplu de ciclu vicios și dificil, foarte important de oprit.

Suntem martorii unei creșteri de 50% a precipitațiilor, o creștere a umidității și dispariția treptată a ghețarilor. În Arctic, creșterea temperaturii este mai puternică decât în orice alt loc de pe pământ, ghețarii absorbind 90% din căldura pe care o primesc de la Soare, în timp ce restul este reflectat și dispersat în mediul înconjurător. În cazul reducerii ghețarilor, capacitatea de absorbție scade la 80%, iar căldura dispersată devine 20%.
prof. Morten Rasch, șeful echipei de cercetători din insula Disco

Cum se implică Ariston

Cercetarea condusă de profesorul Rasch și echipa sa se bucură de sprijinul Ariston Thermo Group, care se implică activ în problemele legate de încălzirea globală.

Datorită rezultatelor proiectului Ariston Comfort Challenge, prima campanie internațională a Grupului, care a pornit în Groenlanda în urmă cu un an, echipa de oameni de știință a beneficiat de o casă modulară inovatoare și durabilă – Ariston Comfort Zone –  încălzită de centrala de înaltă eficiență Alteas One NET, ce le-a permis să-și continue analiza și în timpul sezonului de iarnă.

Acest demers, care s-a dovedit a fi imposibil până acum, va produce rezultate revoluționare, deoarece se extrag prea puține informații despre ecosistemul Arctic pe timpul iernii deosebit de grele.

Campania Ariston Comfort Challenge atrage atenția încă o dată asupra necesității de a  sprijini conservarea mediului înconjurător, ce trebuie să atingă niveluri mai înalte de sustenabilitate.

Această inițiativă stă la baza misiunii grupului Ariston Thermo, care depune constant eforturi substanțiale pentru reducerea amprentei de carbon.

Despre Ariston Thermo România
Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaționali în producția și furnizarea unei game complete de echipamente și servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.
Angajamentul Ariston Thermo privind eficiența energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluții bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare și pompele de căldură, precum și prin îmbunătățirea eficienței produselor tradiționale (boilere sau centrale termice), dar și prin investițiile în noi proiecte.
Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale și de pardoseală, în condensare, boilere electrice și indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiționat și panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux și Elco.

 

 

 

 

https://youtu.be/z903k-ds9yA?t=3

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...