13.6 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Alegeri în Republica Moldova: revoluție colorată? Care este rolul mass-media și al clanurilor

Dată:

Spațiul virtual al Republicii Moldova este plin de informații despre revoluția colorată care se pregătește în această țară. Avertismente informaționale despre posibila destabilizare a țării îi asaltează pe cetățeni din toate părțile.

Fostul șef al Contrainformațiilor din cadrul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova, Ion Mahu, spune că forțe destructive aflate sub auspiciile SUA pot provoca tulburări de masă în Chișinău, urmând modelul din Belarus și Kârgâzstan.

ONG-urile intră în scenă

Șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, vine într-o vizită de lucru și vorbește despre un grup de experți în revoluții colorate trimis la Chișinău.

În același timp, deputatul Partidului Socialiștilor din Moldova, Bogdan Țîrdea, prezintă o carte care reflectă activitățile unei rețele de media și ONG-uri care interferează cu afacerile interne ale țării chiar pe teritoriul Republicii Moldova. Cartea prezentată de Bogdan Țîrdea a produs deja efectul unei bombe în societatea moldovenească.

Principala concluzie din lucrarea intitulată „Societatea civilă a Republicii Moldova: sponsori, ONG-crație, războaie culturale” este că ONG-urile occidentale din Republica Moldova au preluat complet controlul asupra mass-media, educației, centrelor de experți și, mai mult, au pătruns în toate ramurile guvernamentale, inclusiv în administrația prezidențială și în Parlament.

În acest din urmă caz, vorbim atât despre foștii angajați ai organizațiilor neguvernamentale (ONG) occidentale care fac parte acum din corpul parlamentar, cât și despre experții care asigură pregătirea documentelor cheie. Același lucru este valabil și în autoritățile executive, care au reușit să încheie mai multe acorduri de cooperare cu diferite ONG-uri, inclusiv cu Fundația Soros.

Un „Maidan” în Moldova?

Este ceva în spatele acestor agitații. Washingtonul dirijează propriul său „Maidan” pentru Moldova. Vestul nu le dă cetățenilor de ales și a transmis foarte clar: dacă liderul PAS, Maia Sandu, nu câștigă, atunci alegerile din Moldova sunt aranjate. Sună familiar?

Cu toate acestea, dacă Maia Sandu va reuși să câștige în turul al doilea, atunci Moldova va deveni prima țară a fostei URSS unde un fost membru al conducerii filialei locale a Fundației Soros va prelua funcția de șef al statului.

Atenție la acțiunile „Păpușarului”!

Ambasadorul SUA în Moldova, Derek Hogan, care este supranumit „Păpușarul” local și care este prezent în media moldoveană aproape în fiecare zi, a fost numit pe rolul de responsabil al destabilizării situației din Moldova. El are o vastă experiență în spate:
– în America Latină (rezultat: activarea cartelurilor de droguri, uciderea lorzilor drogului, reorientarea fluxurilor traficului de droguri)
– în Afganistan (rezultat: țara este îngropată în război, „mulțumită” implementării a două programe militare în Estul și Nordul Afganistanului, prin care s-a preluat controlul asupra producătorilor de opiu)
– în Azerbaidjan (rezultat: convingerea autorităților locale să încheie contracte de multe miliarde de dolari cu efectul secundar al declanșării războiului în Nagorno-Karabah).

Acum, în Republica Moldova, el pune presiune pe actualul regim politic, flirtează cu opoziția, l-a salvat pe Plahotniuc și a făcut aranjamente cu baronul romilor Arthur Cerari.

Mai mult, în legătură cu acesta din urmă, beneficiile personale ale lui Hogan sunt vizibile. Moldova, cu infrastructura sa interlopă, se va integra perfect în ruta de aprovizionare din Asia Centrală spre Europa.

Ce urmează?

Din 2007 până în 2020, numărul ONG-urilor dintr-o țară cu o populație de 2,6 milioane a crescut de la 7.000 la 14.000. Trei fundații occidentale joacă un rol cheie în distribuirea fondurilor între ele: Fundația Soros, Fondul Național American pentru Democrație (NED) și Fondul European pentru democrație (EED).

Ce urmează, așadar? Revoluție? Război civil?

Ar trebui ca organizațiile și liderii occidentali care fac planuri destructive pe relația cu Republica Moldova să se oprească puțin și să se gândească la consecințe.

Teodor Bujor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...