8.1 C
București
joi, 23 martie, 2023

APPA demarează campania națională „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuințe” 2018

Dată:

Asociația pentru Promovarea Asigurărilor – APPA – anunță demararea ediției pe 2018 a Campaniei Naționale „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuințe”.

REVISTA PATRONATELOR redă în continuare, integral, un comunicat transmis de APPA.

„S-a dat startul unei noi etape a Campaniei Naționale ”Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuințe” 2018

Pentru că …

… în primele 6 luni, numărul intervențiilor la inundații a crescut cu 82% față de perioada similară a anului precedent*

… 19 case pe zi au fost afectate de incendii în primele 6 luni din 2018*

… a fost înregistrat, în medie, 1 cutremur pe zi în perioada ianuarie – iunie 2018

În România, există, în momentul de față, 8,92 milioane de locuințe, iar în fiecare zi acestea sunt expuse, inevitabil, unei multitudini de riscuri. Inundațiile, incendiile, alunecările de teren, dar și furturile din locuință sunt doar câteva exemple. Cu toate acestea, nici 20% dintre locuințele din România nu sunt protejate printr-o poliță de asigurare, nici măcar prin cea obligatorie.

Datele din prima jumătate a acestui an confirmă nevoia de asigurare a fondului locativ din România.

Creștere de 82% a intervențiilor la inundații în prima jumătate a anului 2018

În primele 6 luni ale anului, numărul intervențiilor la inundații a crescut semnificativ – cu 82% față de perioada similară a anului precedent, arată datele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență – IGSU. Au fost distruse, avariate sau inundate 795 de locuințe.

19 case pe zi, afectate de incendii în primele 6 luni din 2018

Tot de la IGSU am aflat că, în prima jumătate a anului, au avut loc 10.990 de incendii. Dintre acestea, 3.476 s-au manifestat la locuințe.

Principalele cauze generatoare de incendii la locuințe au fost reprezentate de coșuri sau burlane de fum defecte sau necurățate, instalații electrice defecte sau improvizate, mijloace de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate și foc deschis.

Alunecările de teren – mai multe în 2018

Alunecările de teren reprezintă unul dintre cele mai importante riscuri de dezastre naturale la care este expusă România. Numai în primul semestru din acest an, au fost afectate de alunecări de teren 82 de case la nivel național, în creștere considerabilă față de anul trecut. Prin comparație, în 2017, 3 locuințe au fost afectate de acest fenomen.

… iar discuția despre primele 6 luni ale anului poate continua cu cele 63 de furturi din locuințe pe zi și cele 146 de cutremure (cu intensități reduse).

„Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuințe”

În acest context, APPA – Asociația pentru Promovarea Asigurărilor, cu sprijinul UNSAR, UNSICAR și PRBAR, au lansat cea de-a VI-a ediție a campaniei „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuințe”, reamintindu-le, astfel, românilor, că pot face ceva pentru siguranța locuinței lor, chiar și în fața unor dezastre de proporții sau incidente pe care, oricât și-ar dori, nu le pot prevedea.

Proiectul se derulează în perioada 1-31 octombrie și include:

  • O amplă campanie națională de informare și educare a populației cu privire la asigurarea locuințelor, având la bază distribuția de materiale informative;
  • Diseminarea mesajelor cu privire la necesitatea asigurării locuinței printr-o campanie dedicată, derulată prin mijloacele specifice social media;
  • Un eveniment dedicat riscurilor catastrofale și asigurărilor de locuință: ICAR – Forumul Internațional al Riscurilor Catastrofale.

Ca la fiecare ediție, campania va duce mesajul către publicul țintă format din proprietarii de locuințe din România, în cât mai multe forme, prin toate canalele pe care le are la dispoziție. Printre acestea:

–       Un chatbot care va oferi informații despre asigurări și măsuri de siguranță a locuinței;

–       Postări cu potențial de viralizare în social media;

–       Distribuție de materiale informative în marile galerii comerciale, prin intermediul partenerilor campaniei;

–       … și multe altele.

Campania beneficiază de sprijinul Partenerilor: PAID România, OMNIASIG VIG, GROUPAMA, ALLIANZ – ȚIRIAC Asigurări, ASIROM VIG, GOTHAER Asigurări Reasigurări, ASITO Kapital, GRAWE România, EUROINS România, CITY Insurance, MARSH, AON, GARANTA, ERGO, EUROLIFE, DAW Management Broker, MILLENIUM Insurance Broker, GLOBASIG Broker, ASIGEST Broker, LEADER Team Broker, OTTO Broker, VERASIG Broker și ARTS – Asociația Română pentru Tehnică de Securitate.

Mesajul este amplificat prin transmiterea sa de către Partenerii Media: RFI România, CasePractice.ro, Revista BIZ, Ziua Veche, SpatiulConstruit.ro, SporulCasei.ro.

Mai multe detalii sunt disponibile pe asigurarealocuintelor.ro şi pe pagina de Facebook.

* Conform datelor care ne-au fost furnizate de IGSU”

Despre Campania „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuințe”

Conceptul „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuințe” a fost lansat de APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor, pentru prima dată, în 2013 și reprezintă o amplă campanie de comunicare, cu multiple elemente axate pe diseminarea de mesaje referitoare la importanța asigurărilor de locuințe.
De-a lungul anilor, utilitatea demersului a fost recunoscută atât de asociații și autorități locale, cât și de instituții europene: „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuințe” a fost menționată de EIOPA – Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale, într-unul dintre cele mai importante documente oficiale pe care le realizează anual: Consumers Trends Report, atât în ediția din decembrie 2015, cât și în cea din decembrie 2016. Campania a fost inclusă la capitolele „Sectorul Asigurărilor” – „Educarea financiară a consumatorilor” (2015), respectiv „Activități de protecție a consumatorului desfășurate de entități și autorități naționale” („NCA Consumer Protection Activities”) – 2016, recunoscându-se, astfel, eforturile de informare și educare depuse de țara noastră.
De asemenea, aceasta a fost desemnată cea mai bună campanie de educație în asigurări din 2013, în cadrul celei de-a treia ediții a Conferinței Asigurătorilor din România, organizată anual de UNSAR, și a caștigat distincția „Cea mai bună campanie de responsabilitate socială cu componentă educativă” în cadrul Galei EduFin a Premiilor în Educație Financiară organizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară – ASF în 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...