Reușitele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) în stabilizarea pieței asigurărilor în 2017 au fost recunoscute pe plan intern și internațional cu prilejul celei de a XVIII-a ediții a Galei “Premiile Pieței Asigurărilor”, organizată de revista “Primm” cu sprijinul oficial al International Insurance Society (IIS). ASF a primit, în cadrul acestui eveniment, trofeul “Primm” pentru consolidarea pieței asigurărilor și inițiativele privind interesele consumatorilor.
Prezent la Gala Premiilor Pieței Asigurărilor, Vicepreședintele ASF, domnul Cornel Coca Constantinescu, a subliniat contribuția esențială a Parlamentului României în procesul de definire a unui nou cadru legislativ în domeniul asigurărilor, precum și rolul important al actorilor din piață, care au susținut acest demers.
ASF sprijină dezvoltarea sustenabilă a pieței asigurărilor, în condițiile administrării prudențiale a riscurilor și a creșterii gradului de satisfacție a asiguraților.
Cornel Coca Constantinescu, vicepreședinte ASF(photo)
Autoritatea a avut ca obiectiv strategic, în anul precedent, stabilizarea și consolidarea pieței asigurărilor, în special a pieței RCA, contribuind la modernizarea cadrului legislativ primar și secundar.
Ne bucură această recunoaștere, rolul ASF este acela de a promova măsurile ce se impun pentru a genera stabilitate și echilibrul pe piețele financiare supravegheate, creând totodată premisele valorificării potențialului acestora.
Leonardo Badea, președinte ASF
Piața RCA este reglementată din anul 2017 de un cadru legislativ primar și secundar, care a introdus prevederi și instrumente noi, printre acestea numărându-se sistemul Bonus-Malus care răsplătește comportamentul corect în trafic, tariful de referință, noțiunea de client cu risc ridicat și decontarea directă.
Despre ASF
ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.