12.3 C
București
marți, 25 martie, 2025

Asociația Designerilor de interior din România și-a lansat o platformă specială de promovare a specificului acestei profesiuni

Dată:

RIDA îl are ca președinte de onoare pe Karim Rashid, unul dintre cei mai apreciați designeri contemporani
Asociația Romanian Interior Design Association (RIDA) a lansat joi, 14 aprilie, platforma omonimă, cu ocazia unui eveniment-reper pentru comunitatea arhitecților și designerilor de interior din România. Evenimentul s-a bucurat de prezența celebrului designer internațional Karim Rashid, cel care a fost desemnat și președinte onorific RIDA.

Karim Rashid este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați designeri contemporani, cu un portofoliu de peste 3.000 de proiecte. Lucrările sale au devenit legendare în peste 40 de țări din lume și recunoscute global cu peste 300 de premii, inclusiv mult-râvnitele „Red Dot Design Award” (2012), „Canadian Designer of the Year” (2001), Premiul „George Nelson” (1999). El este cel care a dat cea mai bună definiție pentru design, și anume faptul că aceasta „este o artă care modelează lumea noastră, alături de muzică și arhitectură”.

Karim Rashid s-a simțit foarte bine la București, vorbindu-le celor prezenți mai bine de 40 de minute de pasiunea sa, împărtășită de altfel de mulți dintre cei prezenți, care l-au aplaudat la scenă deschisă. „Este o mare bucurie să fiu președinte onorific al RIDA. Acest lucru îmi va permite să înțeleg și să mă implic în scena și comunitatea de design din România. Țara dumneavoastră e una în continuă dezvoltare care poate modela un viitor mai bun, atât pentru ea, cât și pentru lume”, a spus el printre altele.

Evenimentul a fost prezentat de cunoscuta vedetă Anca Serea, cea care în urmă cu aproape două decenii realiza o primă reclamă alături de cei de la „Delta Studio”. Printre invitați și-au făcut simțită prezența și alte vedete, ca Andreea Antonescu, Răzvan Simion, sau Adi Sână.

Asociația RIDA, prin platforma designdeinterior.ro , își propune să creeze un loc virtual și inspirațional pentru arhitecți, designeri de interior și alți profesioniști din domeniu, dar și pentru oamenii pasionați de design interior. RIDA s-a bucurat de o ascensiune fulminantă, ajungând deja să înglobeze 150 de arhitecți, birouri de arhitectură și designeri de interior și peste 500 de proiecte de amenajare.

În opinia asociației, misiunea RIDA este aceea de a susține și promova un standard înalt de calitate estetică și funcțională, de a recunoaște meritele profesioniștilor din industrie și de a susține competitivitatea în rândul acestora, de a sprijini formarea profesională și de a încuraja antreprenoriatul și meseriile certificate.

Astfel, platforma designdeinterior.ro va găzdui, în curând, și echipe de meșteri certificați în execuția lucrărilor de amenajare, cursuri de formare profesională, podcast-uri la care vor fi invitați arhitecți, clienți, meșteri.
Toate demersurile asociației au ca scop final sensibilizarea oamenilor cu privire la impactul pozitiv pe care îl are designul interior asupra stilului de viață și bunăstării acestora.

Evenimentul a fost susținut de Ordinul Arhitecților din România, prin filiala București, Benjamin Moore, Murali, Delta Studio, Egger, Laufen, Gaggenau, Porcelanosa, Kronospan, Kludi, Electrolux, Steinberg, Kuma, Terca, Ravak, Knauf Danoline, Knauf Insulation, Alukonigstahl, Dalet, Porta Doors, Mendola.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

Ghid Practic privind Protecția Informațiilor Clasificate

Introducere Protecția informațiilor clasificate este esențială pentru securitatea națională și integritatea instituțiilor. Acest ghid oferă recomandări și măsuri esențiale pentru gestionarea și protejarea acestor informații...

Piața Muncii în 2025: Provocări și Oportunități

Piața muncii în 2025 este marcată de schimbări profunde. Pe de o parte, anumite sectoare, precum IT-ul, se confruntă cu dificultăți, iar angajații caută soluții alternative. Pe de altă parte, domenii emergente, precum industria verde, oferă noi oportunități de angajare. Cu o competiție crescută și o dinamică în continuă schimbare, atât angajatorii, cât și angajații trebuie să se adapteze pentru a rămâne relevanți pe piața muncii.

IMM-urile din România se confruntă cu provocări majore: inflația, digitalizarea și lipsa forței de muncă

Mediul de afaceri din România traversează o perioadă de transformări semnificative, iar întreprinderile mici și mijlocii (IMM) se află în fața unor provocări importante. Potrivit unui raport recent al Consiliului Național al IMM-urilor, principalele dificultăți cu care se confruntă antreprenorii sunt inflația ridicată, tranziția către digitalizare și deficitul de forță de muncă.

Protecția Fermierilor împotriva Practicilor Comerciale Neloiale

implementarea acestor măsuri reprezintă un pas important în sprijinul fermierilor și al producătorilor mici, reducând dezechilibrele comerciale și creând un lanț de aprovizionare mai corect și mai transparent.

Noile Reglementări privind Ambalajele și Impactul lor asupra Mediului de Afaceri

În contextul noilor politici europene privind sustenabilitatea, Uniunea Europeană a introdus reguli stricte pentru gestionarea ambalajelor și reducerea deșeurilor de ambalaje. Aceste măsuri au...

Impactul Ordonanței de Urgență nr. 156/2024 asupra mediului de afaceri din România

Ordonanța de Urgență nr. 156/2024 reprezintă o schimbare majoră în peisajul fiscal românesc. Deși scopul său este de a alinia regimul fiscal intern cu cerințele bugetare și europene, efectele asupra companiilor pot fi semnificative. Este esențial ca antreprenorii și managerii să analizeze atent impactul acestor modificări și să își ajusteze strategiile financiare pentru a rămâne competitivi în acest nou context legislativ.