22 C
București
marți, 23 iulie, 2024

ButanGas, societatea fondată de Iosif Constantin Drăgan în 1948, a împlinit 70 de ani

Dată:

Se împlinesc 70 de ani de la înființarea ButanGas SpA, societate fondată de Prof. Iosif Constantin Drăgan la Roma, în data de 13 decembrie 1948. ButanGas Spa este în prezent unul din principalii actori de pe piața italiană de GPL și face parte din Veroniki Holding, condusă de Președintele Daniela Veronica Gușă de Drăgan.

Compania ButanGas România, cu sediul la București, deține o rețea vastă și bine organizată, incluzând patru filiale și două fabrici care acoperă întregul teritoriu național.

„Activitatea ButanGas România se bazează pe aceleași principii și valori solide ale Grupului din care face parte: respectarea mediului, atenția față de nevoile clientului și valorificarea resurselor umane”, arată un comunicat transmis luni de companie.

Afaceri de 40 de milioane de euro în 2017

Compania ButanGas România, aflată pe piața românească din 1996, a deschis în urmă cu opt ani la Contești, județul Dâmbovița, cea mai mare fabrică de profil din sud-estul Europei, cu o capacitate de depozitare de 4.050 de metri cubi.

ButanGas Romania are în prezent in jur de 200 de angajați și se prezintă pe piață ca o societate dinamică și inovatoare, cu o cifră de afaceri care a atins 40 de milioane de euro la nivelul anului 2017.

Managementul societății este alcătuit din: Gabriel Stoicescu (Director General), Mihaela Ionescu (Director Financiar), Mihail Duță (Director Comercial), Ionuț David (Director Tehnic).

Veroniki Holding, peste 1.300 de angajați în 9 țări europene

Veroniki Holding, holding multinațional cu peste 1.300 de angajați în 9 țări europene, își desfășoară activitatea prin intermediul a 32 de societăți.

Managementul Veroniki Holding este alcătuit din: ing. Christos Christofides (Director General), av. Alberto Gallazzi (Responsabil Legal), dl. Riccardo Gerosa (Director Financiar), dl. Paolo Pellegrini (Dezvoltarea Pieței de GPL și Control Intern).

Domeniile de business ale Veroniki Holding

Principala activitate a Grupului o constituie distribuția de GPL, care este o sursă de energie sigură, economică, ecologică și întotdeauna gata de a fi utilizată, fiind recunoscută la nivel mondial drept unul din cei mai importanți combustibili alternativi și apreciat de consumatori pentru versatilitatea sa.

Grupul, prezent în România și în Italia, își coordonează propriile subsidiare din domeniul GPL din Grecia  (PetroGaz), Germania (Drachen-Propangas) Polonia (DragonGaz), Austria (PropanGas) și Serbia (ButanGas International). În Grecia este organizat de asemenea transportul GPL pe mare prin intermediul unei flote de nave pentru transport gaze, gestionate de două societăți navale ce aparțin grupului, Mare Vera și Veronaus.

Investiții de 40 de milioane de euro în energie regenerabilă

Veroniki Holding investește în piața energiilor din surse regenerabile prin societățile Romconstruct Top și Veroniki Energy.

Acest angajament a implicat o investiție semnificativă, de aproximativ 40 de milioane de euro, efectuată în România pentru realizarea unui parc eolian de 25 MW în apropierea orașului Constanța, pe malul Mării Negre, iar în Italia s-a realizat un parc fotovoltaic de 1 MW în orașul Catania din Sicilia, gestionat de ButanGas.

Prezență consolidată pe piețele imobiliare din Europa

În scopul unei diversificări a activității, Veroniki Holding și-a consolidat prezența și în domeniul imobiliar.

Prin intermediul companiilor Veroniki Real Estate din România, Italia și Spania, ca și al altor companii din Franța și Grecia, gestionează imobile de prestigiu, proprietatea sa exclusivă, închiriind spații de birouri și imobile rezidențiale situate în cele mai prestigioase și centrale zone ale orașelor în care este prezentă.

Divizia medicală: Veroniki Life International

Grupul acționează în România și în domeniul medical, prin intermediul societății Veroniki Life International, cu sediul în București.

Veroniki Life International gestionează o clinică extrem de performantă cu mai multe specializări, punând la dispoziție un nou model de medicină integrativă pentru redobândirea stării de sănătate și îmbunătățirea calității vieții.

Divizia de ambalaje: Veroniki Ecogrup

În ultima perioadă, Veroniki Holding desfășoară activități în domeniul producției de ambalaje din r-PET pentru industria alimentară prin intermediul societății Veroniki Ecogrup.

Folosind cele mai recente tehnologii, Veroniki Ecogrup activează într-o fabrică modernă de 5.200 mp inaugurată în luna septembrie 2017 la Contești, în apropierea Capitalei.

Cultură, educație, Responsabilitate Socială

Grupul acordă o atenție deosebită Responsabilității Sociale, acționând în diferite țări în domeniul culturii și al educației, prin centre de excelență precum Dragan University Golden Age și Universitatea Europeană Drăgan.

Grupul este activ și în domeniul cercetării și al diseminării istorice prin publicații și burse de studii acordate prin intermediul Fundației Generale Ștefan Gușă.

„Veroniki Holding aparține încă de la înființare aceleiași familii, iar acest lucru asigură continuitatea în administrare și menținerea în timp a acelorași valori ce stau la baza activității noastre. Misiunea Grupului este aceea de a crea valoare prin integritate, în beneficiul clienților, angajaților și acționarilor săi, iar obiectivul său este de a deveni cea mai eficientă, solidă și ecologică organizație în domeniile în care activează”, au mai comunicat reprezentanții Grupului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...