11.6 C
București
duminică, 20 aprilie, 2025

CNIPMMR a organizat cea de-a XXV-a ediție a Topului Naţional al Firmelor Private din România

Dată:

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a organizat cea de-a 25-a ediţie a „Topului Naţional al Firmelor Private din România”, cel mai important eveniment anual dedicat mediului de afaceri din România ce asigură recunoaşterea meritelor întreprinzătorilor şi promovarea celor mai performante întreprinderi.

Printre personalităţile care au participat la festivitatea de premiere a întreprinzătorilor  s-au  numărat:

  • Florin JIANU, Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România
  • S. Hans KLEMM, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii
  • Gabriel PETREA, Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Social
  • Marius NICA, Ministrul Fondurilor Europene
  • Paula Pîrvănescu, Secretar de Stat, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat
  • Eugen-Orlando TEODOROVICI, Senator
  • Robert NEGOIŢĂ, Preşedinte Asociaţia Municipiilor din România
  • Univ. Dr. Ovidiu NICOLESCU, Președintele de onoare al CNIPMMR
  • Alexandru PETRESCU, Director general FNGCIMM
  • Virgil POPESCU, Deputat

La eveniment au participat peste 400 de persoane, fiind premiate 150 de societăţi situate pe primele 3 locuri în: Clasamentul general la nivel naţional, pe categorii: microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari. Clasamentul naţional pe domenii de activitate – cod CAEN (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari) fiind acordate şi Premii pentru Execenţă în Afaceri și premii speciale.

Premierea s-a făcut pe baza următoarelor criterii: performanţă globală, productivitate, cifră de afaceri şi profit brut, valoarea totală a principalilor indicatori ai firmelor participante fiind de 10 miliarde de lei cifra de afaceri, 1 miliard de lei profit brut și peste 34.000 de salariați reprezentanți ai firmelor prezente.

            În cadrul cuvântului de deschidere al evenimentului, Florin Jianu, președinte al CNIPMMR a precizat „Ne onorează prezența impresionantă de astăzi, fapt ce arată că organizația noastră și membrii acesteia sunt o forță în rândul organizațiilor patronale din România. Astăzi sărbătorim cea de-a 25-a ediție a Topului Național al Firmelor Private din România, dar și 25 de ani de la înființarea CNIPMMR. Pentru a continua susținerea antreprenoriatului și a mediului de afaceri din România, de anul viitor, CNIPMMR realizează un nou eveniment intitulat <<Capitala antreprenoriatului românesc>>, competiție între orașele cu cea mai bună viziune antreprenorială. Felicit fiecare antreprenor premiat astăzi și le mulțumesc pentru ceea ce fac pentru comunitate. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

Ghid Practic privind Protecția Informațiilor Clasificate

Introducere Protecția informațiilor clasificate este esențială pentru securitatea națională și integritatea instituțiilor. Acest ghid oferă recomandări și măsuri esențiale pentru gestionarea și protejarea acestor informații...

Piața Muncii în 2025: Provocări și Oportunități

Piața muncii în 2025 este marcată de schimbări profunde. Pe de o parte, anumite sectoare, precum IT-ul, se confruntă cu dificultăți, iar angajații caută soluții alternative. Pe de altă parte, domenii emergente, precum industria verde, oferă noi oportunități de angajare. Cu o competiție crescută și o dinamică în continuă schimbare, atât angajatorii, cât și angajații trebuie să se adapteze pentru a rămâne relevanți pe piața muncii.

IMM-urile din România se confruntă cu provocări majore: inflația, digitalizarea și lipsa forței de muncă

Mediul de afaceri din România traversează o perioadă de transformări semnificative, iar întreprinderile mici și mijlocii (IMM) se află în fața unor provocări importante. Potrivit unui raport recent al Consiliului Național al IMM-urilor, principalele dificultăți cu care se confruntă antreprenorii sunt inflația ridicată, tranziția către digitalizare și deficitul de forță de muncă.

Protecția Fermierilor împotriva Practicilor Comerciale Neloiale

implementarea acestor măsuri reprezintă un pas important în sprijinul fermierilor și al producătorilor mici, reducând dezechilibrele comerciale și creând un lanț de aprovizionare mai corect și mai transparent.

Noile Reglementări privind Ambalajele și Impactul lor asupra Mediului de Afaceri

În contextul noilor politici europene privind sustenabilitatea, Uniunea Europeană a introdus reguli stricte pentru gestionarea ambalajelor și reducerea deșeurilor de ambalaje. Aceste măsuri au...

Impactul Ordonanței de Urgență nr. 156/2024 asupra mediului de afaceri din România

Ordonanța de Urgență nr. 156/2024 reprezintă o schimbare majoră în peisajul fiscal românesc. Deși scopul său este de a alinia regimul fiscal intern cu cerințele bugetare și europene, efectele asupra companiilor pot fi semnificative. Este esențial ca antreprenorii și managerii să analizeze atent impactul acestor modificări și să își ajusteze strategiile financiare pentru a rămâne competitivi în acest nou context legislativ.