7.8 C
București
joi, 30 martie, 2023

CEC Bank lansează noi produse de creditare pentru fermieri

Dată:

În linie cu politica de susținere a sectorului agricol, CEC Bank lansează noi produse dedicate, în conformitate cu prevederile OUG nr.43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea și susținerea fermelor de familie și facilitarea accesului la finanțare al fermierilor: credite de investiții, credite pentru finanțarea capitalului de lucru și credite destinate beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 și Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020.

Produsele se adresează persoanelor fizice și juridice (societăți comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, asociații, societăți agricole și cooperative agricole) ce îndeplinesc criteriile stabilite prin cadrul legal (de exemplu, fermierii care doresc să acceseze produsele nu pot deține în proprietate mai mult de 750 de hectare teren agricol).

Dobânda aferentă creditelor este una avantajoasă, fiind stabilită în funcție de indicele de referință ROBOR 6M  la care se adaugă o marja de numai 1,95 p.p. pentru creditele cu o valoare de până la 3 milioane de euro.

  • Creditele de investiții – se acordă pentru achiziția de terenuri cu destinație agricolă, în vederea exploatării, pentru finanțarea investițiilor în domeniul agricol, inclusiv pentru achiziția de animale de reproducție și pentru finanțarea investițiilor în domeniul acvaculturii, altele decât cele finanțate în cadrul PNDR 2014-2020 și POPAM 2014-2020. Perioada de creditare este de maximum 84 de luni în cazul finanțării investițiilor în domeniul agricol, inclusiv pentru achiziția de animale de reproducție și în domeniul acvaculturii și de maximum 180 de luni în cazul achizițiilor de terenuri cu destinație agricolă.
  • Creditele pentru finanțarea capitalului de lucru – se acordă pentru finanțarea activității curente privind producția agricolă, inclusiv pentru achiziția de animale pentru comercializare, precum și pentru finanțarea activității curente privind producția piscicolă. Perioada de creditare este de maximum 36 luni, iar perioada de grație este de maximum 12 luni, în cadrul căreia clientul va achita lunar doar dobânda aferentă creditului utilizat.
  • Creditele acordate beneficiarilor PNDR 2014-2010 si POPAM 2014-2020 – se acordă pentru finanțarea proiectelor de investiții sprijinite prin aceste programe, prin intermediul produselor de finanțare pentru accesarea de Fonduri Europene  (Credite de investiții, Linii de credit pentru investiții și Credite Punte).

Toate produsele de creditare beneficiază de garanția Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR), de pana la 80% din valoarea creditului.

Dezvoltăm permanent oferta băncii pentru a veni în întâmpinarea clienților din sectorul agricol cu produse de finanțare dedicate, flexibile și avantajoase. Pentru CEC Bank, susținerea agriculturii constituie o prioritate strategică, iar demersul de față, posibil grație parteneriatului cu Fondul de Garantare a Creditului Rural, reprezintă un nou pas în această direcție.

Radu Grațian Ghețea, Președinte – Director General CEC Bank

Prin intermediul celor 48 de Birouri de consiliere IMM-uri și Fonduri Europene existente la nivelul rețelei teritoriale a Băncii, clienții beneficiază de informare detaliată privind criteriile de eligibilitate, garanțiile solicitate s.a., în vederea alegerii produsului optim de finanțare și a constituirii dosarului de credit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...