20.7 C
București
luni, 27 martie, 2023

Cum și cine poate închiria un anume tip de ambalaj returnabil pentru împachetarea coletelor comandate online

Dată:

R-CREATE pune gratuit la dispoziția celor interesați soluția sa, până la finele lunii mai
R-CREATE, compania care a lansat ambalajul returnabil, ca o alternativă prietenoasă cu mediul pentru împachetarea coletelor comandate online, oferă închirierea gratuită a opțiunii inovatoare de tip packaging as a service pentru următoarele zece platforme de e-commerce care își anunță intenția de colaborare în luna mai.

R-CREATE invită și alte companii să participe la eforturile de sustenabilitate și își continuă misiunea de a contribui la diminuarea impactului comerțului online asupra mediului și de a oferi beneficii operaționale unice. În prezent, startup-ul românesc și-a extins lista de parteneri care au adoptat soluția către industriile de fashion, produse pentru copii, jucării și librării.

Serviciul R-CREATE este disponibil în rețeaua națională DPD din ianuarie 2022 și înregistrează deja peste 1000 de utilizări pe lună de la zece branduri partenere. Soluția de împachetare eco-friendly poate fi implementată de companiile care vând produse de dimensiuni standard, din zona de fashion (haine, încălțăminte și accesorii), cosmetice & personal care, produse pentru copii, accesorii IT&C și telefoane, jucării, bio și băcănie (produse alimentare neperisabile), cărți și accesorii de librărie.

În lista partenerilor R-CREATE, care au implementat deja această opțiune, se află și www.carturesti.ro, www.miniprix.ro, www.nemira.ro și www.hiphip.ro. Astfel, oricine face cumpărături online de pe site-urile partenerilor poate alege soluția de livrare cu R-CREATE în secțiunea check-out de pe site , selectând livrare cu ambalaj reutilizabil.

Ne bucurăm să vedem deschiderea tot mai mare a brandurilor românești pentru soluții inovatoare și sustenabile aplicate ciclului logistic de e-commerce. Pentru noi este un semn de susținere și de interes față de alegerile care urmăresc și impactul față de mediu pe care îl are businessul. Mai departe, ne propunem ca în următorii 3 ani să avem peste 1.5 milioane de tranzacții cu R-CREATE și ne dorim să ducem soluția la cât mai multe magazine online din România. În același timp, odată cu extinderea parteneriatelor noastre ne dorim să oferim celor de acasă posibilitatea de a primi produsele comandate online de pe site-urile preferate prin livrarea cu ambalajul reutilizabil, la un click distanță.
Linda Vasilescu

Founder R-CREATE

Potrivit oficialilor companiei, un ambalaj R-CREATE înlocuiește un palet de ambalaje de carton utilizate în livrările standard ale comenzilor online, ceea ce poate fi tradus în peste 10.000 de copaci salvați pe an prin folosirea R-CREATE.

De asemenea, reducerea amprentei de carbon în timpul transportului coletelor este un alt aspect care ajută la îndeplinirea obiectivelor conectate de sustenabiltate, forma compactă a coletelor R-CREATE reduce cu cel putin 25% volumul coletelor transportate și eficientizează încărcarea mașinilor la capacitate maximă.

În plus, nu sunt de neglijat beneficiile operaționale pentru companiile partenere care se traduc în reduceri semnificative față de soluțiile de unică folosință pe trei direcții: timp de împachetare, spațiu salvat și minimizarea complexității, dar și beneficiile pentru clienții de acasă, ambalajul reutilizabil înlocuiește toate cutiile de carton care ajung în casa clienților la fiecare comandă online.

Ca mecanism, soluția este de tip packaging as a service: necesarul de ambalaje este livrat la depozit și facturarea se face doar pentru cele consumate. Când ajung la destinație, ambalajele se returnează pe loc după livrarea coletului și sunt întoarse la depozit pentru o nouă folosire.

Sunt disponible ambalaje de tipul cutie, mapă sau pungă, iar în funcție de tipul de ambalaj, acesta se poate folosi între 100 și 500 de cicluri logistice.
R-CREATE estimează că soluția propusă va ajunge să înlocuiască anual peste cinci milioane de ambalaje de unică folosinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...