4.2 C
București
miercuri, 29 martie, 2023

Evenimente gastronomice 11-12 august 2018, Sibiu

Dată:

În 2019, Sibiu este prima regiune din țară care deține titlul de „European Region of Gastronomy”. În acest context produsele locale devin ambasadori ai zonei și personajul principal al evenimentelor ce urmează. Nu unul ci două evenimente din cadrul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană vor avea loc în zilele de 11-12 august la Sibiu.

Gastronomia bogată a Transilvaniei de Sud surprinde plăcut orice vizitator și îmbie simțurile oricărui gurmand. Angus Steak Mega Show – avanpremiera acestei sărbători culinare de un an va avea loc weekendul acesta în Muzeul Astra. Vizitatorii sunt așteptați să deguste carnea de vită Premium Angus cu ocazia organizării celui mai mare taur la proțap din țară, un taur de 1700 kg. Carnea de vită Angus va fi gătită în cadrul unui show culinar live pus la cale cu măiestrie de organizatori și susținut de chef Radu Zărnescu. Publicul va avea parte de o experiență culinară unică cu ocazia acestui eveniment ce promovează consumul produselor de calitate, locale, naturale. Cei interesați pot afla toate detaliile despre acest eveniment de pe pagina de Facebook a producătorilor, Karpaten Premium Angus.

Taurul este adus din ferma Karpaten Meat Group, ferma sibiană care acum 10 ani a dat startul acestui tip de afacere în România și a investit constant în dezvoltarea unei genetici superioare a animalelor, abordând un mod de creștere extensiv, pe pășunile din Valea Hârtibaciului și devenind astfel, cea mai mare fermă de reproducție a bovinelor Aberdeen Angus, din Europa.

Carnea Angus este celebră la nivel mondial pentru calitatea și gustul său, fiind prezentă pe meniul oricărui amator de carne de vită. Premium Angus din Transilvania este produsă din bovine cu o genetică de top, crescute în mod natural, în sistem extensiv, pe pășunile românești, din ferma Karpaten Meat GROUP.

Tot carnea de vită Premium Angus va putea fi degustată și la a doua ediție a evenimentului „Hai la masă! Rețete demult uitate, rețete redescoperite!”, din Piața Mică, pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică. un proiect realizat de Asociația e-Xplorator în parteneriat cu „Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală. Organizatorii vin în întâmpinarea participanților cu un eveniment menit să aducă în prim plan cultura gastronomică locală și bogăți culinară a zonei.

Punctul forte îl constituie preparatele tradiționale demult uitate din zona Sibiului care au la baza ingrediente puse la dispoziție de producători locali apreciați. În cele două zile de festival, mâncărurile tradiționale românești vor fi preparate de cei de la care au fost culese, iar sâmbătă între orele 18-20 vor fi reinterpretate de 4 bucătari iscusiți de la cele mai renumite restaurante din Sibiu.

Oricine poate participa la aceste evenimente. Un weekend în care gurmanzii, pofticioșii, cei care doresc să petreacă o zi în natură dar mai ales fanii de carne de vită Angus au ocazia de a sărbători cultura culinară a zonei Transilvaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...