13.2 C
București
duminică, 26 martie, 2023

EY raportează venituri globale record de 34,8 miliarde de dolari în anul fiscal 2018

Dată:

Compania de consultanță financiară EY anunță venituri globale combinate în valoare de 34,8 miliarde de dolari pentru exercițiul financiar care s-a încheiat la 30 iunie 2018 și o creștere de 7,4% în monedă locală față de anul fiscal 2017.

„Toate liniile de servicii EY au marcat o creștere solidă în anul financiar 2018: serviciile de audit au înregistrat o creștere de 4,4%, asistența în afaceri de 10,1%, consultanța fiscală de 6,4% și asistența în tranzacții (TAS) cu 13,9%. În cei cinci ani de la lansarea planului său Vision 2020, în 2013, EY a înregistrat o solidă creștere anuală combinată de 8,5%”, arată un comunicat al companiei.

În anul fiscal 2018, am continuat creșterea accelerată din ultimii ani, dezvoltând noi servicii bazate pe tehnologie, prin care să răspundem nevoilor actuale ale clienților noștri. Echipa EY România a ajuns la un număr de 800 de profesioniști care susțin planurile de dezvoltare ale clienților noștri.

Bogdan Ion, Country Managing Partner al EY România.

EY menționează că a redefinit modul în care utilizează tehnologia „pentru a-și transforma și consolida oferta de servicii tradiționale și noi la nivelul tuturor activităților, printre care automatizarea proceselor manuale laborioase și inovații prin intermediul tehnologiei blockchain, inteligența artificială (AI) și automatizarea proceselor prin robotizare (RPA)”.

EY utilizează peste 2.000 de roboți software în activitățile și serviciile sale destinate clienților. Dintre aceștia, cei 700 de roboți software care sprijină operațiunile interne ale EY au economisit peste 2,1 milioane de ore de muncă umană și au introdus un grad mai mare de acuratețe în procesele manuale.

Numărul proiectelor Blockchain s-a dublat

În anul fiscal 2018, EY a dublat numărul de proiecte în domeniul blockchain pe care le-a derulat și a lansat numeroase soluții și proiecte pilot revoluționare.

EY Assurance (linia de servicii de audit) derulează un proiect pilot în domeniul tehnologiilor de audit blockchain, cunoscut sub denumirea de ET Blockchain Analyzer, care crește capacitatea de a realiza analize aprofundate asupra tranzacțiilor comerciale cu criptomonede. De asemenea, acest proiect pune bazele testelor de audit automatizate pentru contractele inteligente și activele blockchain.

În plus, EY a format un parteneriat cu Microsoft pentru a lansa prima soluție blockchain pentru drepturi de conținut și gestionarea drepturilor de autor. Ubisoft, unul dintre cei mai mari producători de jocuri din lume, testează soluția, care va fi extinsă de la gaming la alte domenii, precum muzică și publishing.

De asemenea, EY și Guardtime au anunțat că platforma lor blockchain pentru sectorul de asigurări marine a fost lansată comercial, o premieră la nivel mondial. EY colaborează cu autoritățile orașului Viena în vederea validării și securizării datelor acestora prin intermediul blockchain, de la rezultate de vot la programele și rutele de transport local.

Achizițiile strategice și alianțele susțin inovarea

În anul fiscal 2018, au fost încheiate 21 de achiziții în cadrul EY, care au extins capacitățile și abilitățile profesionale ale organizației în zonele de digital, date, analitycs, strategie și cibernetică.

Noi acorduri încheiate, precum cele cu BlackLine Systems și JDA Software, dezvoltă gama de servicii și abilități pe care EY le oferă clienților în domenii precum tehnologia cloud, distribuție și fintech.

În demersul de inovare, EY va investi 1 miliard de dolari în noi soluții și capacități tehnologice în următoarele două exerciții financiare, în domenii precum servicii financiare, cibernetică, managementul riscului, servicii gestionate, software, asistență fiscală digitală și servicii de audit digitale.

În anul fiscal 2018, au fost deschise alte două centre din cadrul rețelei EY wavespace™, în Milano și Tel Aviv, numărul centrelor de inovare conectate la nivel global ajungând la 18. EY intenționează să lanseze alte șase centre în anul fiscal 2019, cu misiunea de a-și ajuta clienții să conceapă și să lanseze soluții în domeniile mobilității, experienței clienților, analizei de date și altele.

Angajament față de calitatea serviciilor de audit

Ca organizație care oferă servicii profesionale multidisciplinare, calitatea serviciilor de audit este în continuare prioritatea EY. Programul EY privind Calitatea durabilă a auditului (EY Sustainable Audit Quality program), aflat în al patrulea an, continuă să perfecționeze calitatea serviciilor prin responsabilizarea angajaților EY în ceea ce privește un set specific de parametri care sunt respectați la nivel global. Acesta este completat de o investiție multianuală în valoare de 500 milioane de dolari în capacități de audit digitale, în resurse umane și în metodologii de audit globale.

Două milioane de candidați vor să lucreze în EY

Obiectivul EY este să fie un lider în recrutarea și dezvoltarea de profesioniști la nivel global.

„În anul financiar 2018, două milioane de persoane și-au depus candidaturile pentru a lucra în cadrul organizației. S-au alăturat grupului peste 65.000 de persoane cu abilități de bază în domeniul auditului și asistenței fiscale, precum și cu studii STIM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) și tehnice. În prezent, în cadrul EY activează peste 20.000 de profesioniști în domeniul datelor și analizei de date și peste 2.000 de specialiști în știința datelor”, precizează compania.

Per total, numărul angajaților a crescut cu 5,7% la peste 260.000 de persoane la nivel global. În anul fiscal 2018, 747 de persoane au fost promovate în poziția de partener și au fost acceptați peste 400 de parteneri externi noi.

Totodată, în anul 2018 EY a fost desemnat cel mai atractiv angajator din lume în domeniul serviciior profesionale pentru al treilea an consecutiv – şi al treilea cel mai atractiv angajator la nivel global – în clasamentul World’s Most Attractive Employers, realizat anual de Universum.

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 260.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 34,8 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2018.
În România, EY este liderul de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei 800 de angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale.
Compania deține birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.
EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an în luna iunie la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...