35 C
București
luni, 22 iulie, 2024

Hagiu: „Grupul de interese al penalului Mitrea face din nou legea în Transporturi cu concursul lui Stroe”

Dată:

Augustin Hagiu transmite, într-un comunicat pe care îl semnează „consultant în Transporturi”, că „în regim de urgență Ministerul Transporturilor a convocat o ședință de dialog social pentru a dezbate un proiect de modificare a normelor metodologice privind organizarea și efectuarea transporturilor rutiere, proiect ce urmărește distrugerea totală a transporturilor rutiere cu caracter turistic”. Hagiu, care esti și președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), adaugă: „fix în ziua << marilor proteste >> organizate de o federație cu nume de confederație ce invocă în mod fals o reprezentativitate inexistentă la „<< nivel național >>, obținută în totală contradicție cu prevederile legii dialogului social.

REVISTA PATRONATELOR redă în continuare, integral, comunicatul transmis de Augustin Hagiu:

„Aceeași grupare care a distrus taximetria și transportul de pasageri din jurul Capitalei, formată din rămășițele Camerei Taximetriștilor și câteva firme de transport pasageri abonate la sutele de milioane de lei pentru transportul fictiv al pensionarilor, a reușit să folosească din nou ministerul de resort amenințând cu un protest care are de trei ori mai mulți participanți decât numărul total al angajaților firmelor membre conform documentelor oficiale.

În loc ca noua conducere a ministerului să fie preocupată de adevărata concurență neloială stopând transportul fictiv al pensionarilor și pirateria cu microbuze nelicențiate care efectuează zilnic curse internaționale „la negru” tranzitând granițele țării sau în loc ca ministrul Stroe să se preocupe de adaptarea legislației din transportul de pasageri la nevoia reală de mobilitate a acestora și la pregătirea transportatorilor autohtoni pentru valul de modificări legislative europene, constatăm cum, total rupți de realitate, noii stăpâni din transporturi vor să calce în picioare și transportul turistic doar pentru a evita niște proteste ce oricum nu ar avea loc niciodată.

Influentul grup de interese din transportul de pasageri se întărește pe zi ce trece, sprijinit puternic și de fostul Președinte (cu al cărui partid au semnat un protocol și în care ocupă funcții de conducere) care știe bine că un partid se finanțează ușor și sigur cu bani negri obținuți ușor.

Personajele ce stau în spatele acestei mascarade au reușit de multe ori în ultimii 20 de ani să îndrepte modificările legislative către propriul buzunar și au acaparat rând pe rând decizia politică în domeniu.

Ocupând poziții obținute cu trafic de influență, au pus mâna pe spații de birouri în centrul Bucureștiului pe care și le-au trecut în proprietate folosind interpuși rude apropiate și documente ilegale.

Dacă această grupare nu este oprită urgent iar ministrul transporturilor nu înțelege că decizia politică ce trebuie să urmărească interesul economic general nu poate să fie influențat la nesfârșit de falși reprezentanți ai patronatului, concurența loială și dezvoltarea transporturilor autohtone dar mai ales interesul pasagerilor din transportul rutier sunt aruncate la coș.

Nu este permis ca noua conducere de la transporturi să nu aibă aceste informații iar concursul larg pe care îl dau „mafiei” din transporturi demonstrează că nimic nu s-a schimbat iar politica de dirijare a pieței de transport în mâna unui grup restrâns este continuată cu succes.

Modificările esențiale ale normelor trebuie să aibă în vedere, în primul rând, adaptarea programului de transport interjudețean la nevoia de mobilitate și accesibilitate a pasagerilor, interconectarea modurilor de transport, eliminarea transportului ilicit și adaptarea la noile tehnologii și tendințe internaționale.

Este nevoie, mai mult ca niciodată de profesionalism în domeniu deoarece provocările de astăzi și de mâine riscă să elimine total capitalul autohton din domeniu, lucru de care pot profita ușor cei puternici, sustinuți din afara României.

Ministrul Stroe a venit, a promis și a început, fără un proces serios de selecție să pună în aplicare un plan vechi de 20 de ani legat de monopolul transportului rutier de pasageri în trafic interjudețean bazat pe bani obținuți ilegal din deconturi fictive și trafic de influență respectiv din transporturi nefiscalizate sau închiriere de licențe de taxi ce trebuiau retrase și circulă încă cu certificate de grefă.”

Augustin Hagiu
Consultant în Transporturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...