În județul Ialomița, stațiunea Amara, a avut loc cea de-a șaptea ediție din seria evenimentelor „Invest in Romania”, organizată de Consiului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România – CNIPMMR. Evenimentul, dedicat promovării oportunităţilor pentru investiţii la nivel regional şi stimulării exporturilor româneşti, a fost organizat cu sprijinul deputatului de Ialomița Andrei Pop.
Revista Patronatelor redă în continuare, integral, un comunicat al CNIPMMR.
Evenimentul a inclus prezentări generale și strategii de dezvoltare, mese rotunde specifice anumitor domenii de activitate (agricultură, comerț, servicii, industrie, turism, politici publice), întâlniri B2B, prezentarea de oportunități de dezvoltare a operațiunilor de import-export, specificul economic al diverselor pieţe, interesul şi posibilităţile de export pentru firmele româneşti sau tendinţele existente în țările de referinţă pentru anumite sectoare de activitate. De asemenea, evenimentul a inclus și un atelier susținut de o delegație GOOGLE, cu tema “Digitalizarea companiilor”.
În cadrul deschiderii evenimentului, Florin JIANU, președinte al CNIPMMR a precizat: „Suntem la cea de-a 7a ediție a Invest in Romania, eveniment care a favorizat creșterea nivelului de investiții din fiecare județ în care acesta a fost prezent. Deoarece orice proiect sau politică publică devine eficientă dacă asupra lor se revine cu îmbunătățiri, se contorizează rezultatele și se aplică bunele practici identificate, pentru a veni în sprijinul antreprenorilor care vor să își comercializeze produsele și serviciile pe cât mai multe piețe, punem la dispoziție lista cu datele de contact ale tuturor atașaților economici ai României. Potențialul economic al Ialomiței este deosebit de ofertant și trebuie valorificat printr-o rețea a mediului de afaceri. În acest sens, alături de atașați economici și reprezentanți ai Guvernului, organizăm astăzi mese rotunde tematice în care, împreună cu oamenii de afaceri, identificăm cele mai eficiente idei de creștere locală, o temă esențială fiind reprezentat de trecerea de la supralegiferare la digitalizare”.
De asemenea, co-organizatorul evenimentului, deputatul Andrei Pop, a menționat: „Mă bucur că astăzi am reușit să avem o structură atât de diversă și am putut prezenta județul Ialomița cu realități, modele și concepte. Este un demers care va continua printr-un follow-up periodic în structură mixtă factor public – administrație – mediul de afaceri”.