8.1 C
București
joi, 23 martie, 2023

Oferta făcută de Liberty pentru preluarea ArcelorMittal a fost aprobată de UE. Liberty va integra mai multe afaceri în noul gigant global al oțelului

Dată:

Urmare aprobării de către Uniunea Europeană a ofertei făcute de Liberty pentru achiziția a șapte combinate siderurgice deținute de ArcelorMittal, GFG Alliance și-a anunțat intenția de a integra mai multe afaceri în domeniul oțelului, ingineriei și mineritului într-o singură entitate globală, capabilă să acopere activele din Marea Britanie, Europa și Australia, arată un comunicat transmis joi de companie.

„Noul conglomerat va include toate activitățile din domeniul siderurgic și al ingineriei în Marea Britanie, activitățile siderurgice din Whyalla, o serie de mine de aur și mine de cocs metalurgic din Australia și – odată finalizată tranzacția – cele șapte combinate siderurgice achiziționate de la ArcelorMittal în Europa. Noul grup format va exclude afacerile GFG în domeniul reciclării și al materialelor pentru construcții deținute în Australia și SUA”, menționează investitorul.

Liberty urcă înrTop 10 mondial

În prezent, aceste companii există separat în cadrul Alianței GFG, dar cu un obiectiv de producție de oțel de 20 de milioane de tone pe an.

Fuziunea și integrarea planificate vor face ca Liberty să ajungă între primii 10 producători de oțel din afara Chinei, creând astfel mai multe avantaje competitive.

Anunțurile făcute astăzi marchează un moment semnificativ în evoluția Liberty.

Suntem încântați că UE a validat Liberty ca fiind un cumpărător potrivit pentru aceste active. Prin această achiziție devenim al treilea producător de oțel din Europa. Suntem un grup ambițios și continuăm să evoluăm. Reunirea activelor noastre internaționale din domeniul oțelului face parte din expansiunea noastră deliberată, strategică și durabilă. Vom folosi experiența noastră integrată și lanțul de distribuție în domeniul oțelului și al mineritului pentru a aduce valoare adăugată. Grupul nou format va îngloba oțelăriile integrate ale Liberty din Whyalla, afacerile miniere și cu cocs metalurgic din Australia, activele Grupului Liberty House din Marea Britanie și facilitățile de producție preluate de la ArcelorMittal din Europa. În noua structură vom fi un campion global, având capabilități integrate, care va transporta minereu de fier, cocs metalurgic și produse semifabricate din Australia la facilitățile de producție și la oțelăriile globale, cu obiectivul de a deveni una dintre cele mai competitive și complet integrate companii producătoare de minereu și oțel din lume, de la materie primă la produse finite de înaltă calitate.
Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG Alliance

Ce capacități va îngloba noul concern

Capacitatea de producție globală a Liberty include o poziție puternică în Regatul Unit ca producător de oțel și furnizor de componente pentru sectoare precum auto, aviație, apărare și energie regenerabilă.

Liberty Steel Primary din Australia este unul dintre cei mai importanți producători de oțel feroviar și de armături de oțel pentru industria de infrastructură și construcții și se află în continuă creștere. În decembrie 2018, compania a anunțat planuri îndrăznețe pentru construirea unei fabrici de ultimă generație în Australia de Sud cu o capacitate de 10 milioane de tone pe an.

În plus, achiziția activelor ArcelorMittal din Europa va permite creșterea capacității de producție a Liberty pe o gamă completă de produse plate și lungi, ceea va duce la o evoluție semnificativă pe zona de producție minieră și de oțel pentru grupul Liberty.

Optimizare prin refinanțare

Ca parte a alinierii strategice a activelor internaționale și pentru a-și optimiza achiziția semnificativă de facilități de producție, GFG Alliance a finalizat prima etapă în reorganizarea strategiei sale de achiziții pe zona de energie și soluțiile de finanțare aferente.

„GFG Alliance a obținut refinanțarea a aproximativ o tremie din obligațiunile pe termen lung din UK, iar pe restul la va refinanța în a treia parte a anului, sau chiar mai devreme”, a mai transmis investitorul.

Despre GFG Alliance
GFG Alliance are sediul central la Londra și este un grup internațional de companii fondate și conduse de familia britanică Gupta. GFG Alliance are o cifră de afaceri anuală de peste 15 miliarde de dolari și 15.000 de angajați.
Grupul are mai multe linii de business în industrii precum energie, metalurgie, inginerie, resurse naturale și servicii financiare, toate unite de o strategie de business comună. GFG Alliance este formată din Liberty – o companie care oferă servicii în zona industrială și metalurgică, SIMEC – o companie care oferă servicii de infrastructură, Wyelands – servicii financiare și bancare, JAHAMA – divizia de real estate a grupului, și fundația GFG care are ca obiectiv crearea și retenția de talente în zona de industrie și inginerie.
Achiziția activelor ArcellorMittal din Europa va crește forța de muncă a companiei la aproximativ 30.000 de angajați și la o cifră de afaceri de peste 20 de miliarde de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...