14.1 C
București
vineri, 31 martie, 2023

OMV Petrom sponsorizează cu 10 milioane de euro primul spital specializat de oncologie pediatrică – proiect al Asociației Dăruiește Viață

Dată:

Producătorul de energie OMV Petrom sponsorizează cu 10 milioane de euro proiectul Asociației Dăruiește Viață pentru construcția primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, a anunțat conducerea companiei într-o conferință de presă.

Din cele 10 milioane de euro, 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru achiziția de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea și tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf) și echipamente pentru blocul operator precum și pentru training-ul personalului medical și auxiliar al spitalului.

Restul de 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrări de instalații sanitare şi electrice și amenajări interioare.

Noi, OMV Petrom, suntem foarte mândri să contribuim la construirea primului spital de oncologie pediatrică din România. Fiecare copil merită o șansă la viață și am fost cu adevărat impresionată de numărul mare de români care sprijină acest spital cu donaţii. Există cauze care pot părea imposibil de realizat și e nevoie de mult curaj pentru a porni la drum. Dar, când acestea sunt importante pentru un număr mare de oameni, visul va deveni realitate.
Christina Verchere, CEO OMV Petrom

Donații de peste 50.000 de euro de la clienți, în benzinăriile Petrom

Anul trecut, în stațiile OMV și Petrom din țară s-au strâns peste 50.000 de euro prin donațiile de la clienți.

Campania va continua și în următorii doi ani, astfel încât orice client al stațiilor OMV și Petrom să poată contribui, în continuare la finalizarea spitalului.

Am pornit acest proiect de la zero, dar cu încredere că românii pot să-și ia viața în mâini și să-și construiască singuri un spital, pentru copiii bolnavi de cancer. Am construit proiectul cărămidă cu cărămidă, datorită sprijinului extraordinar al oamenilor care au trimis SMS-uri și au donat online, precum și datorită companiilor care ne-au sponsorizat. Fiecare contribuție, oricât de mică, ne-a ajutat să mergem înainte și să ajungem în acest moment în care să obținem acest sprijin masiv al OMV Petrom. Este cu siguranță cea mai mare sponsorizare primită de Dăruiește Viață pentru spitalul oncologic pentru copii și ea ne ajută să încheiem proiectul conform calendarului stabilit.
Carmen Uscatu, Asociația Dăruiește Viață

Despre primul Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrică din România

Spitalul de Oncologie si Radioterapie Pediatrică va fi primul spital specializat în oncologie pediatrică din România și va funcționa în incinta spitalului Marie Curie din București.

Pacienții vor avea acces la toate specialitățile pediatrice necesare pentru tratarea holistica a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL etc).

Noul spital va putea asigura tratarea, în fiecare an, a peste 300 de copii cu cancer, dar și efectuarea a peste 9.600 de intervenții chirurgicale oncologice și non-oncologice.

Asociația Dăruiește Viață a demarat în 2017 proiectul de construcție a spitalului, bazându-se pe fonduri private (donații de la persoane fizice și companii).

În 2018, au început lucrările de construcție. Proiectul va continua cu partea de instalații, design interior precum și cu achiziția de echipamente speciale și pregătirea personalului.

Spitalul va avea 6 etaje și o suprafață totală de 12.000 de metri pătrați, cu un nou bloc operator, cu 7 săli de operații, secții de  chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie și terapie intensivă.

Asociația Dăruiește Viață și-a propus ca  spitalul să fie dat in folosință în 2020. El va funcționa ca spital public, în cadrul Spitalului Marie Curie, dar după proceduri medicale și de management specifice unităților similare din Occident.

Se estimează că în România sunt 5000 de copii bolnavi de cancer și în fiecare an, alți 500 de copii sunt diagnosticați cu această boală.

Mai mult de jumătate dintre aceștia sunt tratați în București, în cele două centre existente (Marie Curie și IOB), care nu pot răspunde în totalitate nevoilor.

Decizia OMV Petrom este o adevărată șansă pentru copiii bolnavi de cancer din România și pentru familiile lor și o confirmare a investiției făcute de fiecare dintre donatorii și dintre sponsorii noștri. Este o dovadă de solidaritate și de cât de puternici putem fi toți, cu mic și mare, dacă suntem solidari. Ne dorim ca exemplul dat de OMV Petrom să fie urmat și de alții, firme sau donatori privați, așa cum și această companie a urmat exemplul a sute de mii de români și a numeroase alte companii.
Oana Gheorghiu, Asociația Dăruiește viață

OMV Petrom, implicare în sănătate

În ultimii zece ani, OMV Petrom și-a asumat un rol important în sprijinirea inițiativelor privind sănătatea.  În 2011, prin proiectul de responsabilitate socială „Acces la viață”, OMV Petrom a sprijinit  extinderea rețelei de telemedicină de urgență în 16 spitale din țară, cu centrul de coordonare la Spitalul de Urgență Floreasca din București, asigurând astfel accesul pentru 9,5 milioane de români la servicii medicale de urgență.

Același proiect a contribuit la formarea medicilor români în cadrul unor cursuri de specialitate în medicina de urgență atestate la nivel european. În 2012, compania a dotat Fundația pentru SMURD cu 3 ambulanțe complet echipate.

Între 2014-2016, OMV Petrom în parteneriat cu ExxonMobil, a susținut proiectarea și construcția Bazei Aeromedicale SMURD Constanța, cea mai modernă unitate de acest fel din țară. Baza a crescut capacitatea și eficiența operațiunilor de prim ajutor de urgență a SMURD Constanța în toată regiunea de Sud-Est a  României.

În 2017, OMV Petrom a susținut Fundaţia pentru SMURD prin achiziționarea primului incubator neonatal de transport destinat Unității de Primiri Urgențe (UPU) SMURD Constanța, adecvat atât transportului cu elicopterul, cât şi cu ambulanțele SMURD.

Despre Asociația Dăruiește Viață Peste 30.000 de șanse la viață au fost oferite bolnavilor de cancer din România, atât copiilor, cât și adulților, prin eforturile și proiectele Asociației Dăruiește Viață, desfășurate în cei opt ani de activitate.

Dăruiește Viață a adus România cu 25 de ani în față în domeniul hemato-oncologiei, prin proiectele sale, derulate astfel:
– Crearea Primului Centru de Excelență în Tratarea Cancerului la Copii (prin campania Nu mă ignora, din 2011)   2 noi Centre de Transplant deschise în București (1 pentru copii – Institutul Clinic Fundeni,  1 pentru adulți – Spitalul Universitar)
– Două Centre de Transplant mărite & modernizate (1 pentru copii – Spitalul Clinic de Urgență Louis Țurcanu, Timișoara, 1 pentru adulți – Institutul Clinic Fundeni, București);
– Construirea a 18 camere sterile de transplant a dus la triplarea capacității de transplant a României;
– Peste 720 de transplanturi mădulare au fost deja efectuate în centrele construite și modernizate de Dăruiește Viață;
– Două noi Laboratoare pentru diagnosticarea în profunzime a cancerului de sânge (primul construit de la zero, la Timișoara, al doilea modernizat și dotat la Institutul Clinic Fundeni, București);
– Un nou Centru de Radioterapie, construit la Timișoara;
– Renovarea secțiilor de oncologie pediatrică și de adulți în București și Brașov și  dotarea câtorva zeci de spitale cu echipamente medicale;
– Asociația Dăruiește Viață a investit în spitalele din România peste 6 milioane de euro și a generat schimbări legislative care ajută acum bolnavii de cancer să beneficieze rapid de tratament în străinătate.

De asemenea, asociația a reușit sa convingă autoritățile să finanțeze de la bugetul de stat procedurile de diagnosticare a cancerului limfatic și medicamentele oncologice.

Despre OMV Petrom
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze de 58,3 mil bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 794 benzinării, la sfârșitul lui 2018, sub două branduri, OMV și Petrom.
OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra.
OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu 27,8 miliarde de euro plătiți sub formă de taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2018.
Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. Începând din 2007, compania a alocat aproximativ 54,5 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...