22.4 C
București
sâmbătă, 20 iulie, 2024

Primul pickup lansat de un producător auto premium, pickup cu valențe lifestyle

Dată:

Mercedes-Benz anunță lansarea Clasa X, pickup-ul premium ultra-versatil ce are la bază Conceptul Clasa X, adus în producție aproape neschimbat față de prima sa apariție, din octombrie 2016. Noul Mercedes-Benz Clasa X este unic prin gama extinsă de utilizări și aplicații, putând fi folosit ca pickup tradițional, pentru transporturi pe cele mai dificile condiții de drum, fiind totodată perfect adecvat unui stil de viață urban, de familie. Clasa X reinventează pickup-ul tradițional, îmbinând trăsăturile clasice și robustețea unui pickup de dimensiuni medii cu atributele tipice Mercedes-Benz, de la dinamism, confort și siguranță, până la design, conectivitate și opțiuni extinse de personalizare.

Prin Clasa X, Mercedes-Benz vine în întâmpinarea nevoilor moderne ale pieței, deschizând totodată acest segment de piață pentru noi categorii de consumatori. Disponibil în trei variante de design și echipare, cu motorizări de 4 și 6 cilindri, tracțiune spate, variabilă sau 4MATIC4 permanentă, și cu o cutie de viteze manuală, în șase trepte, sau automatică, cu șapte trepte. În plus, există șase versiuni diferite de tapițerii pentru scaune, două tipuri diferite de piele pentru interior și o gamă variată de accesorii și decorațiuni Mercedes-Benz. Astfel, Mercedes-Benz Clasa X poate fi personalizat pentru toate gusturile, atât vizual, cât și la nivel de funcționalitate, mai mult decât orice alt pickup. Lansarea pe piață va avea loc în noiembrie 2017 în Europa, urmată de Africa de Sud, la începutul anului 2018, Australia și Noua Zeelandă în decursul aceluiași an, și la începutul 2019 în Argentina și Brazilia.

Mercedes-Benz Clasa X a fost proiectat pentru a răspunde particularităților moderne ale piețelor internaționale. Cererea pentru un pickup de dimensiuni medii cu caracteristicile unui autovehicul premium a crescut constant în ultimii ani. În același timp, numărul de pickup-uri utilizate în scop personal este în creștere. Acestea nu mai sunt percepute strict drept “cai de povară”. Mercedes-Benz este primul producător premium care ia în considerare aceste schimbări – bazându-se pe experiența și competențele sale în producerea de autovehicule comerciale și de teren ca Unimog sau Clasa G, pentru operațiuni dificile, dar și autovehicule adecvate atât activităților profesionale, cât și pentru timp liber precum Clasa V sau Vito și gama vastă de autoturisme devenite sinonime cu luxul și plăcerea de a conduce, la nivel global.

Clasa X se adresează unor grupuri diferite de clienți: de la proprietari de teren și fermieri argentinieni, proprietari de afaceri și companii de construcție din Australia sau familii din Brazilia cu o afinitate pentru produse premium, până la trend-setteri și trend-followeri din Africa de Sud sau Marea Britanie, sau sportivi aventuroși din Noua Zeelandă și Germania.

Muncă multă, plăcere și mai multă: noua Clasă X

Ca niciun alt pickup, noua Clasă  X etalează trăsături aparent contradictorii: design modern și robustețe fără compromisuri, capacități impresionante de off-road și dinamism ridicat la conducere, confort și funcționalitate. Astfel, Clasa X asigură o manevrabilitate adecvată mai multor nevoi, fiind deopotrivă dinamică, robustă și confortabilă.

Designul distinctiv al Clasei X este disponibil în trei variante, adaptate pentru stiluri de viață și medii de lucru diferite:

  • Clasa X PURE este varianta ideală pentru medii de lucru dure, cu cerințe complexe. În același timp, confortul și designul său recomandă această versiune pentru întâlnirile cu clienți sau furnizori, cât și pentru activități private.
  • Clasa X PROGRESSIVE este dedicată persoanelor aflate în căutarea unui pickup robust, cu un plus de stil și cu mai multe funcții de confort – o carte de vizită pentru afacerea lor și, simultan, un autovehicul confortabil și deopotrivă
  • Clasa X POWER este modelul de vârf ca design și echipare. Destinat clienților pentru care stilul, performanța și confortul sunt primordiale, Clasa X POWER este un autovehicul potrivit pentru mediul urban, dar și pentru activități sportive sau de timp liber. Prin designul și echiparea luxuriante, acest pickup se potrivește perfect unui stil de viață

Caracter robust cu fler dinamic

Cu designul său progresiv, Mercedes-Benz Clasa X atinge echilibrul perfect între caracterul dur și stil. Pickup-ul încorporează filosofia de design senzual a Mercedes-Benz. Prin evidențierea suprafețelor și a elementelor decorative, designul purist atrage atenția asupra trăsăturilor tradiționale ale unui pickup, combinându-le cu numeroasele funcționalități ale acestuia. Clasa X poate încărca o sarcină utilă de 1,1 tone, suficientă pentru a transporta 17 butoaie a câte 50 de litri de bere fiecare. În același timp, Clasa X este capabilă să tracteze până la 3,5 tone, putând remorca, spre exemplu, un iaht cu lungimea de opt metri.

Datorită ampatamentului lung, de 3150mm, a secțiunii frontale scurte, respectiv a compartimentului pentru pasageri și a secțiunii-spate foarte lungi, Clasa X are o formă alungită, ce inspiră dinamism. Designul înclinat al geamurilor laterale și liniile întinse contrastează cu suprafețele robuste, sculptate, ale caroseriei, evidențiind suplețea pickup-ului. Arcadele roților, partea frontală impunătoare și designul purist de la spate accentuează impresia de lățime a Clasa X. Aceste caracteristici oferă pickup-ului o puternică  prezență  pe șosea și fac referire la excelenta dinamică laterală.

Partea frontală este puternică și impunătoare, cu trei stilizări diferite

Partea frontală are aspectul plin de farmec al unuia dintre SUV-urile consacrate ale mărcii – cu steaua dispusă central, grila radiatorului împărțită în două, capota mare și impunătoare și farurile care se extind pe aripile autovehiculului. Bara frontală de protecție accentuează lățimea și se distinge în funcție de designul și de linia de echipare alese. Aceasta nu este vopsită,  în cazul liniei PURE, la modelul PROGRESSIVE este vopsită în culoarea mașinii, în timp ce la versiunea de echipare POWER bara de protecție e vopsită în culoarea vehicului și include ornamente cromate.

În total, exista 19 nouă variante de culori pentru exterior și o varietate de jante de 17, 18 și 19 inch, la nivelul celor trei linii de design și echipare.

Design purist pentru partea din spate cu bara de protecție cu treaptă integrată

Similar bării frontale de protecție, bara de protecție din spate variază în funcție de designul și echiparea alese: aceasta este vopsită în negru pentru modelul PURE, respectiv în culoarea mașinii pentru PROGRESSIVE, în timp ce varianta POWER are în plus o bară cromată, ce îi oferă un plus de eleganță. Pentru a accesa în mod convenabil zona de depozitare pentru încărcare și descărcare, bara de protecție are o treaptă integrată. Dacă deschiderea hayonului la 90 de grade nu este preferată, Clasa X poate fi comandată fără bară de protecție, ceea ce permite deschiderea hayonului la 180 de grade.

În ceea ce privește lățimea, spațiul de încărcare este proiectat astfel încât să permită descărcarea unui euro-palet direct între arcele roților. Clasa X este singurul pickup de dimensiuni medii echipată standard cu iluminare în zona de încărcare, prin intermediul unei lămpi cu LED inclusa în a treia lumină de frână, acționată printr-un comutator aflat pe consola centrală. Imediat ce contactul este cuplat, lămpile se opresc automat. Spațiul de încărcare include, de asemenea în echipamentul standard, o priză de 12 volți pentru alimentarea echipamentelor suplimentare, cum ar fi compresoarele, de exemplu.

Dimensiunile Clasei X
Lungime 5340 mm
Lățime 1920 mm
Înălțime 1819 mm
Ampatament 3150 mm
Lungimea patului de încărcare 1587 mm
Lățimea patului de încărcare 1560 mm
Înălțimea patului de încărcare 474 mm
Capacitatea maximă utilă de încărcare 1042 kg
Capacitatea de remorcare (în funcție de motor și echipare) 1650–3500 kg

Noul standard de referință în termeni de confort și calitate

La interior, Clasa X duce calitatea și confortul la un alt nivel în segmentul de pickup-uri medii. Panoul de control include ornamentul decorativ concav tipic Mercedes-Benz, acesta întinzându-se pe toată  lățimea bordului – o caracteristică nouă pentru acest segment de vehicule. Există trei variante de ornamente disponibile pentru Clasa X POWER: un aspect pixelat negru mat, un efect de aluminiu cu granulație longitudinală și o stilizare de tip lemn mat, de culoarea maro.

Pentru a completa senzația de înaltă calitate, partea superioară a habitaclului este disponibilă cu piele ARTICO, de culoarea neagră sau maro. Duzele de aerisire rotunde adaugă la nota sportivă. În funcție de design și de linia de echipare, acestea vin în negru lucios sau argintiu, creând un efect de înaltă calitate la interior. Cu ajutorul designului și a liniilor de echipare, modelele PROGRESSIVE și POWER au consola centrală încadrată de o decorațiune argintie. Mânerele ușii mari sunt de asemenea finisate cu argintiu. Impresia de eleganță a interiorului este completată de ecranul de display proeminent, similar celui disponibile pe modelele Clasa V. În combinație cu sistemul multimedia COMAND Online, ecranul are diagonala de 8,4 inch, fiind cel cel mai mare ecran disponibil autovehiculelor din acest segment. Cu o rezoluție de 960 x 540 pixeli și tehnologia IPS cu contrast ridicat (In-Plane Switching), ecranul are un afișaj strălucitor care mărește semnificativ calitatea imaginii camerei 360 de grade și a hărților de navigație.

Conceptul ecranului și al panoului de control arată nivelurile ridicate de comoditate și confort ergonomic ale Clasei X. Grupul de instrumente este alcătuit din cadre rotunde mari și analogice, prezente la nivelul Clasei C și Clasei V. Ecranul color multimedia de 5,4 inch este amplasat între butoanele rotunde ale consolei. Datorită butoanelor de pe volanul multifuncțional, setările de pe afișajul color pot fi controlate fără ca șoferii să-și ia mâinile de pe volan. Volanul, cu cele 12 butoane, este ajustabil în înălțime, îmbunătățind astfel poziția ergonomică și permițând o poziție relaxată la conducere. În  versiunile Clasa X PROGRESSIVE și POWER, volanul, schimbătorul de viteze și frâna de mână sunt îmbrcate în piele. În combinație cu sistemele multimedia Audio 20 CD, COMAND Online, Clasa X cuprinde, în plus față de unitatea centrală de comandă, un touchpad multifuncțional – o altă noutate în acest segment. Acesta este situat într-o poziție ergonomică pe consola centrală și, ca un smartphone, poate fi controlat folosind gesturile utilizatorului sau în mod tradițional, prin introducerea de litere și caractere.

Scaune confortabile cu ajustare electrică, de asemenea disponibile cu suport lombar

S-a investit multă atenție în dezvoltarea scaunelor Clasei X pentru a fi cât mai confortabile. Materialele premium și structura scaunelor cu suport lateral optim, poziția înaltă a scaunului și utilizarea spumei moi ergonomice fac șederea confortabilă atât pentru șofer, cât și pentru pasagerul din față, chiar și pe parcursul călătoriilor mai lungi. Cu designul lor clar, ergonomic și funcțional, scaunele pot fi ajustate în direcția longitudinală, precum și pentru reglarea înălțimii și a spătarului. Clasa X POWER are scaune reglabile electric și suport electric lombar bidirecțional. Scaunele din spate, încăpătoare pentru trei persoane, sunt pozițonate la o înălțime confortabilă și au suporturi laterale pentru susținerea optimă. Aceste scaune sunt de asemenea echipate cu puncte de fixare pentru scaunul pentru copii i-Size/ISOFIX, ca dotare standard.

Cea mai vastă selecție de materiale și culori din acest segment

Există șase materiale pentru tapițeria scaunelor, incluzând două variante de piele care au cusături contrastante și două culori pentru plafon. Clasa X oferă astfel cea mai largă gamă de materiale și culori din segmentul său. Scaunele din Clasa X PURE sunt dotate standard cu țesătură Tunja negru. Piele artificială neagră este disponibilă opțional. Scaunele de confort din varianta PROGRESSIVE sunt acoperite cu material posadas de culoarea neagră. De asemenea familiară din seria de modele de autoturisme Mercedes-Benz, pielea artificială ARTICO / microfibră DINAMICA este disponibilă opțional în culoarea neagră.

În mod standard, clasa X POWER este dotată cu ARTICO piele artificială / DINAMICA în negru, cu contrast de țesături alpaca gri. Pielea neagră cu țesături alpaca gri, respectiv pielea maro cu țesături negre sunt disponibile opțional. Țesătura într-o culoare contrastantă ridică atracția estetică a scaunelor. De asemenea, mai multe țesături sunt prezente pe plafoanele din piele artificială ARTICO din partea superioară a panoului de bord, pe cotierele și pe liniile de pe uși ale centurilor de siguranță. Acest lucru subliniază efectul premium al interiorului ca întreg. Pentru prima dată în acest segment de autovehicul, există două variante ale tapițeriei de pe plafon: țesături de culoare bej-macchiato și țesături negre. Pe clasa X POWER, primul stâlp lateral este de asemenea prevăzut cu țesături de aceeași culoare.

Personalizabil până la ultimul detaliu – Pachete Style și o gamă extinsă de accesorii

Opțiunile de personalizare ale liniilor de echipare PROGRESSIVE și POWER sunt dublate de pachetele Style. Prin intermediul acestora, Clasa X poate fi echipată, spre exemplu, cu panouri laterale și o fereastră cu deschidere electrică. În plus, echipa de designeri și ingineri a Mercedes-Benz au creat o gamă largă de accesorii pentru Clasa X. Acestea îi permit Clasei X să fie personalizată cât mai mult, pentru a se potrivi gusturilor și cerințelor personale – în ceea ce privește designul, funcționalitatea și capacitatea de rulare. Acoperișul continuă perfect liniile Clasei X, fuzionând cu corpul vehiculului pentru a crea o siluetă distinctă. Alte elemente disponibile includ o căptușeală pentru patul de încărcare, un sistem de separare a acesteia, șine de încărcare în podea și un scut tehnic.

Cuplu mare și performanțe unice, în patru și șase cilindri

La lansarea pe piață, Clasa X are două motorizări deopotrivă puternice și eficiente, cu patru cilindri. Sistemul de propulsie diesel common-rail cu cuplu mare și cilindree de 2,3 litri este disponibil în două variante – în X 220 d, cu un singur turbocompresor, generând 120 kW / 163 CP, respectiv biturbo X 250 d, cu nu mai puțin de 140 kW / 190 CP. Ambele modele diesel sunt disponibil cu volan pe stânga sau dreapta, cât și cu transmisie cu tracțiune spate sau cu tracțiune integrală. Datorită nevoilor foarte specifice ale pieței, de exemplu în Dubai și Maroc, modelul pe benzină X 200 de 122 kW / 165 CP este disponibil doar ca vehicul cu volan pe partea stângă, cu tracțiune spate. Toate motorizările au o funcționare silențioasă, cu vibrații reduse și o distribuire excelentă a puterii, cât și cu cifre reduse la nivel de consum. Puterea este transferată printr-o transmisie manuală cu șase trepte. O transmisie automată cu șapte trepte este disponibilă la cerere pentru modelele X 250 d și X 250 d 4MATIC de 140 kW / 190 CP.

Motorul diesel V6 cu cuplu ridicat va fi lansat la mijlocul anului 2018, asigurând un plus de agilitate pe teren accidentat. Acesta va genera 190 kW / 258 CP și un cuplu maxim de 550 Nm. Cu această motorizare, X 350 d ocupă o poziție de lider în segment. Modelul de top al Clasei X va fi echipat standard cu transmisie permanentă 4MATIC și transmisie automată cu șapte trepte 7G-TRONIC PLUS, cu padele, și funcția ECO start/stop. Sistemul DYNAMIC SELECT este disponibil opțional. Până în prezent, includerea unui comutator al modului de rulare a fost rară în segmentul pickup-urilor. Această tehnologie permite ca experiența de conducere să fie adaptată după preferințele individuale – de la un confort relaxat până la sportivitate. Există cinci programe: Comfort, ECO, Sport, Manual și Off-road. Acestea modifică caracteristicile motorului, rapoartele transmisiei automate și funcția ECO de pornire/oprire.

Călătorii dinamice și confortabile la același nivel cu autoturismele Mercedes-Benz

Clasa X este primul pickup care asigură performanțe excelente pe toate tipurile de teren. Masiv, cu ampatamentul lung și suspensie confortabilă tipică Mercedes-Benz, Clasa X deschide un nou univers al plăcerii de a șofa și a dinamicii la conducere – fără a face însă compromisuri pe teren accidentat. O caracteristică specială pentru acest segment: arcurile elicoidale sunt prezente atât pe ​​față, cât și în spate, contribuind la confortul asigurat de suspensie. Suspensia confortabilă este proiectată astfel încât să confere un nivel ridicat de dinamică la conducere și, totodată, confort la rularea pe șosea, oferind în același timp capabilități off-road maxime, atunci când sunt combinate cu tracțiunea integrală 4MATIC. Suspensia este formată dintr-o punte frontală dublă și o punte compusă solidă în partea din spate, ideală pentru transportul încărcăturilor grele și având o bună capacitate de articulare. Această combinație asigură o suspensie confortabilă și o manevrabilitate deosebită, în condițiile de încărcare permise.

La 1632 milimetri în față și 1625 milimetri în spate, Clasa X are un ecartament mai mare decât majoritatea competitorilor. Acesta îi asigură premisele ideale pentru o stabilitate optimă și virare la viteze mari. La 3150 milimetri, ampatamentul este, de asemenea, mai lung decât multe alte pickup-uri de dimensiuni medii. Acest lucru reduce vibrațiile în timpul călătoriei și asigură o stabilitate lină și sigură. Mercedes-Benz este singurul producător din segment care a inclus în dotarea standard discuri de frână mari, ventilate intern, pe ambele axe. Puntea față are discuri de frână cu un diametru de 32 de centimetri, iar axa din spate, cu un diametru de 30,8 centimetri. Împreună, acestea asigură distanțe scurte de frânare, timpi de răspuns foarte buni și o rezistență termică ridicată.

Suspensia confortabilă face parte din echiparea standard pentru toate piețele europene. Garda la sol este de 202 milimetri. O suspensie de 20 milimetri este disponibilă ca opțiune extra. Garda la sol ridicată  îmbunătățește capacitatea off-road, incluzând o poziție mai înaltă a scaunului si contribuie la aspectul mai off-road. Pe toate piețele din afara Europei, Clasa X vine cu o suspensie mai mare decât cea standard. Manipularea sigură și confortabilă tipică a unui Mercedes se păstrează chiar și pentru suspensiile înalte.

Tracțiune 4MATIC variabilă sau permanentă, pentru toate tipurile de teren

Tracțiunea variabilă 4MATIC disponibilă pe modelele diesel X 220 d 4MATIC și X 250 d 4MATIC este perfectă pentru toate tipurile de teren. Cu aceasta, roțile din față pot fi cuplate sau deconectate prin mijloace electrice în funcție de suprafață. De la jumătatea anului 2018, Mercedes-Benz va lansa versiunea cu tracțiune integrală permanentă. Sistemul permanent de tracțiune integrală 4MATIC va fi oferit exclusiv pe motorizările cu șase cilindri. Off-road, ambele variante 4MATIC beneficiază de aceeași performanță excelentă, parțial și datorită angrenajului diferențialului aflat pe puntea spate. Toate modelele cu tracțiune integrală sunt dotate standard cu DSR (Downhill Speed Regulation).

Gama completă de echipamente de siguranță

La fel ca toate vehiculele Mercedes-Benz, Clasa X se distinge prin nivelul său exemplar de siguranță. Pickup-ul vine cu o gamă largă de echipamente pentru confort și siguranță, dotări excepționale în acest segment de vehicule. Nivelul ridicat de protecție a Clasei X rezultă din caroseria sa solidă, cu o rezistență ridicată și o structură față și spate care pot absorbi energia prin deformarea controlată și foarte bine direcționată. În plus, siguranța pasivă este asigurată datorită echipamentului standard, cuprinzâd șapte airbag-uri și sistem de atașare I-size pentru două scaune pentru copii. Airbag-urile din față pentru șofer și pasager sunt dotate cu un mecanism de declanșare în două etape. În ceea ce privește siguranța activă, sunt disponibile trei sisteme de asistență a șoferului, sporind în același timp siguranța și confortul: asistență activă la frânare Active Brake Assist, Lane Keeping Assist și Traffic Sign Assist. În plus, Clasa X oferă sistemul de monitorizare a stabilității remorcii, sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope, sistemul de apeluri de urgență, controlul vitezei de croazieră și farurile LED, care oferă cea mai strălucitoare luminozitate din segment datorită celor șase LED-uri. Suplimentar, este disponibilă și o cameră foto de 360 ​​de grade, pe lângă camera standard, activă la rularea în marșarier. Având în vedere acest nivel extins de echipare, Clasa X îndeplinește perfect cerințele impuse de stilul de viață al unei familii moderne.

Primul pickup de dimensiuni medii cu opțiuni inteligente de conectivitate

Clasa X este primul pickup de dimensiuni medii care oferă un modul de comunicații cu o cartelă SIM integrată. Acest lucru face posibilă utilizarea serviciilor Mercedes me connect și accesarea vehiculului prin smartphone. Astfel, șoferii din clasa X din 21 de piețe europene pot, de exemplu, să citească informații utile, cum ar fi nivelul combustibilului și presiunea în anvelope, și să afle locația Clasei X atunci când este parcată sau condusă de altcineva. Alte servicii de conectare Mercedes includ serviciul de apel de urgență Mercedes-Benz și serviciile standard Breakdown Management, Accident Recovery, Maintenance Management și Remote Vehicle Diagnostics.

În plus, sistemele de control și afișaj disponibile în segmentul autoturismelor Mercedes-Benz își fac debutul în acest segment de piață, precunm: touchpad-ul multifuncțional, sistemul multimedia COMAND Online, controlul vocal LINGUATRONIC sau conectivitatea online prin control vocal sau smartphone, sau sistemele Audio 20 USB sau Audio 20 CD.

Primul pickup cu informații din trafic în timp real

Transferul informațiilor despre trafic în timp real este un aspect important al conectivității inteligente datorită modulului de comunicații cu cartelă SIM integrată. Asociat cu un cont de utilizator în portalul Mercedes me și în Europa, sistemul de navigare COMAND Online poate afișa începutul și lungimea unui blocaj de trafic pe o hartă la mai puțin de 100 de metri de poziția exactă și poate calcula un traseu dinamic cu o durată de călătorie mai scurtă. Pierderea potențială a timpului este luată în considerare automat în timp real pentru ora de sosire afișată de navigația COMAND Online. Sistemul oferă, de asemenea, o vedere 3D cu modele urbane tridimensionale, facilitând orientarea în mediul urban. Mai mult, destinațiile personale speciale pot fi salvate sau importate prin intermediul cardului SD, iar patru hărți alternative pot fi afișate pe harta de navigație.

În combinație cu sistemul opțional Garmin® MAP PILOT, în majoritatea țărilor europene, sistemul Audio 20 CD devine și un sistem de navigație complet, cu informații live despre trafic. Cu ambele sisteme, șoferii din Clasa X beneficiază de informații despre blocaje de trafic, volumele de trafic crescute sau alte posibile întârzieri de-a lungul rutei, permițându-le astfel să își ajusteze planificarea rutei în timp util. Pre-instalarea relevantă pentru Garmin® MAP PILOT este, de asemenea, disponibilă ca opțiune.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...