20.7 C
București
luni, 27 martie, 2023

Programul Deschidem Vinul Românesc a adus cea mai mare gamă de soiuri românești la RO-Wine

Dată:

Carrefour România a fost prezent la RO-Wine, festivalul internațional de vinuri din București (15-16 octombrie), cu cea mai mare gamă de soiuri românești, prin programul Deschidem Vinul Românesc. Peste 6000 vizitatori au trecut pragul evenimentului dedicat iubitorilor de vin din România, Carrefour întâmpinându-i pe participanți cu peste 120 de vinuri de la crame reputate din pilonii Exclusiv și Premium ai programului Deschidem Vinul Românesc. Dintre acestea, participanții au putut să deguste 35 de vinuri autohtone și să achiziționeze soiurile preferate cu până la 40% reducere prin aplicația Act for Good. Reducerea a fost disponibilă atât la achiziția vinurilor de la stand, cât și de pe site-ul www.carrefour.ro.

Printre cele mai degustate vinuri la standul Carrefour se numără primul vin biodinamic din portofoliul programului, MagnaLuna, de la crama Domeniul Bogdan; spumantul Rhein Extra Royale de la crama The Iconic Estate; Tectonic Șarbă Barrique de la crama Gîrboiu; Siel Fetească neagră de la crama Tohani; Etika Fetească neagră și Distinct Tămâioasă Românească de la crama Aurelia Vișinescu; Răsărit Busuioacă de Bohotin de la Domeniile Prince Matei și Grasă de Cotnari de la crama Cotnari.

Pasionații de vin au putut să deguste vinurile preferate și să participe la o serie de masterclass-uri susținute de experți și oenologi locali și internaționali, printre care și Marinela Ardelean, international wine expert și ambasadoarea programului Deschidem Vinul Românesc, și Mircea Niculescu, Senior Wine Buyer, Carrefour România.

În prima zi a festivalului, Mircea Niculescu și Marinela Ardelean au prezentat producătorilor români participanți la eveniment misiunea și structura programului inițiat de Carrefour, rezultatele obținute de la debutul programului și până în prezent, precum și oportunitățile de implicare ale producătorilor în cadrul programului.

Încă de la lansarea programului Deschidem Vinul Românesc în 2019, obiectivul nostru principal a fost acela de a susține producătorii locali de vinuri, oferindu-le acces la zona de retail. Rezultatele obținute în ultimii ani demonstrează o creștere a programului inițiat de noi, reușind să adăugăm în fiecare an noi vinuri din soiuri autohtone, atât de la crame reputate, cât și de la crame mici și mijlocii. Este important ca producătorii să cunoască oportunitățile lor de implicare în cadrul programului, a cărui misiune este aceea de a transforma vinul românesc într-un brand de țară și de a-l plasa pe harta internațională a vinurilor de calitate.

Mircea Niculescu
Senior Wine Buyer, Carrefour România

A doua zi de RO-Wine a început cu un masterclass susținut de Marinela Ardelean. Participanții au degustat vinurile românești premiate internațional, realizate din soiuri speciale precum Șarbă, Fetească neagră sau Busuioacă de Bohotin. În plus, au aflat curiozități impresionante despre soiurile românești și s-au bucurat de aromele intense ale vinurilor autohtone.

Vinul românesc merită să fie valorificat la maximum, pentru că avem soiuri unice, rare, extraordinar de bune și cu o personalitate distinctă. Ca iubitori de vin, o condiție esențială este să cunoaștem foarte bine vinul românesc, înainte de a-l putea face cunoscut în lume. Nu am putea vorbi despre Șarbă, Fetească neagră, Busuioacă de Bohotin sau Grasă de Cotnari atât timp cât aceste nume încă au rezonanțe exotice pentru majoritatea consumatorilor români. Aici intervine misiunea programului Deschidem Vinul Românesc, care a devenit o platformă importantă de comunicare, ce aduce aproape pasionații de vin de unele din cele mai apreciate și premiate vinuri românești, multe create din soiuri de struguri locali.

Marinela Ardelean
International wine expert și ambasadoarea programului Deschidem Vinul Românesc

Toate vinurile românești participante la standul Carrefour din cadrul RO-Wine sunt disponibile pe www.carrefour.ro.

Despre Deschidem Vinul Românesc
Deschidem Vinul Românesc este un program național pe termen lung, dezvoltat de Carrefour România, cu misiunea de a sprijini industria vinului românesc și de a pune România pe harta internațională a vinului. Experții în vin ai programului călătoresc în țară vizitând crame, de la cele mai cunoscute mărci, până la micile afaceri ale familiilor de producători locali, în căutare de noi vinuri pe care să le promoveze la nivel național. După ce aceștia degustă și selectează vinurile, consultanții programului sprijină vinificatorii în eforturile de branding, promovare și distribuție, pentru a pătrunde cu succes în retailul modern.  e la debutul din 2019, peste 200 de etichete s-au alăturat programului, unele noi în retail, unele vândute exclusiv în Carrefour la nivel național și unele premiate la concursuri internaționale de vinuri, precum International Wine Contest Bucharest, Concours Mondial de Bruxelles, International Wine Challenge sau Decanter World Wine Awards. 

Despre Carrefour
Carrefour România oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături în siguranță: direct în cele aproximativ 380 de magazine din țară, unde, cu aplicația Carrefour și casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapidă și ușoară sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect: www.carrefour.ro și platformele BRINGO și Glovo, disponibile gratuit în Google Play și App Store. Carrefour susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Cooperativa Agricolă Vărăști, prima de acest gen fondată de retailer în România, Deschidem Vinul Românesc și Creștem România BIO, în cadrul căreia a introdus în premieră în România eticheta „în conversie la bio”. Totodată, a lansat programul Act For Good, care transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social: la fiecare sesiune de shopping și nu numai, utilizatorii primesc puncte Act For Good, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate. Carrefour România operează în România prin patru entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operațional SRL și Supeco Investment SRL.

Despre RO-Wine – The International Wine Festival of Romania
RO-Wine | The International Wine Festival of Romania este primul festival autohton de vin orientat exclusiv către piața vinurilor premium și de lux. Până în prezent RO-Wine a reușit să aducă împreună câteva dintre cele mai exclusiviste crame din lume și a propus în fiecare an selecții de vinuri rare sau greu accesibile, expuse spre degustare publicului vizitator. Festivalul oferă an de an interacțiune directă cu operatori HoReCa premium, cât și interacțiunea cu pasionați de vin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...