7.8 C
București
vineri, 31 martie, 2023

Teilor Holding raportează o cifră de afaceri consolidată de 184 de milioane de lei în primul semestru din 2022

Dată:

Teilor Holding SA, un grup de companii care include lanțul de bijuterii de lux TEILOR, compania de creditare financiară Invest Intermed GF IFN și Teilor Invest Exchange, raportează o cifră de afaceri la nivel consolidat de 184 de milioane de lei, o marjă brută de 91,5 milioane de lei, EBITDA de 16,9 milioane de lei și o pierdere netă de 2,4 milioane de lei în primele șase luni din 2022.

Toate afacerile Teilor Holding au continuat creșterea veniturilor în primul semestru al anului 2022, în linie cu planul de dezvoltare, mărindu-și amprenta locală și internațională, precum și numărul de clienți deserviți. Cu toate acestea, prima jumătate a anului 2022 a adus un context dificil pentru afacerile locale, inclusiv pentru Teilor Holding. Costurile generate de amortizarea fondului comercial pozitiv și a mărcilor comerciale recunoscute în urma consolidării au avut un impact negativ semnificativ asupra rezultatului operațional, iar impredictibilitatea generală cauzată de conflictul geopolitic, inflația în creștere și deprecierea leului in special in raport cu dolarul american au avut un impact negativ asupra rezultatului financiar  și, în consecință, asupra rezultatului net. În ciuda efectului negativ de 9,8 milioane de lei asupra rezultatului net al Teilor Holding a costurilor menționate mai sus, care nu sunt de natură operațională, suntem mulțumiți de rezultatele din prima jumătate a anului. Echipa de management a Teilor Holding este permanent conectată la evoluția realității economice și financiare din economia locală și globală, având o abordare anticipativă și proactivă față de schimbările de pe piață. Suntem astfel încrezători că rezultatul operațional pentru întregul an 2022 va fi în linie cu planul de dezvoltare prezentat deținătorilor de obligațiuni în noiembrie 2021.

Mircea Varga

Președintele Consiliului de Administrație al Teilor Holding

În ceea ce privește rezultatele financiare înregistrate de cele trei entități din cadrul Teilor Holding, în primele șase luni ale anului 2022, lanțul de magazine de bijuterii de lux TEILOR a înregistrat o cifră de afaceri din activitatea din România de 135,4 milioane de lei, în creștere cu 45% față de S1 2021, EBITDA de 10,6 milioane de lei, în scădere cu 22%, și un profit net de 1,9 milioane de lei, în scădere cu 77% față de S1 2021.

Această creștere a veniturilor a fost determinată de diversificarea produselor vândute, de investițiile făcute în marketing și recunoașterea brandului și de investițiile în expansiunea rețelei din România. Pe de altă parte, comportamentul consumatorilor și cererea au fluctuat în primele șase luni din 2022 în contextul reluării călătoriilor, a războiului, a inflației și a creșterii ratelor dobânzilor. Cu toate acestea, numărul de articole vândute a crescut cu 13% față de primul semestru din 2021, determinat de continuarea cererii puternice pentru inelele de logodnă și verighete, segment în care TEILOR este lider de piață în România.

La nivel consolidat, care include performanța filialelor TEILOR din Polonia, Bulgaria, Ungaria și Cehia, cifra de afaceri a TEILOR a înregistrat valoarea de 136,1 milioane de lei, în timp ce cheltuielile de exploatare au ajuns la 135,4 milioane de lei. Datorită costurilor legate de expansiunea internațională, prin deschiderea de magazine în Polonia, Ungaria și Cehia în S1 2022, precum și a faptului că celelalte magazine deschise pe aceste piețe în 2021 nu au ajuns încă la maturitate, rezultatul operațional consolidat a fost de 1,5 milioane de lei. Până la finalul anului 2022, rețeaua TEILOR va cuprinde 65 de magazine, din care 51 de magazine în România și 14 magazine internaționale în Polonia, Ungaria, Bulgaria și Cehia. Prin urmare, accentul pentru anii 2022-2024 va fi pus pe consolidarea prezenței pe aceste piețe.

Societatea de creditare financiară Invest Intermed GF IFN a înregistrat în S1 2022 o cifră de afaceri de 35,8 milioane lei, în creștere cu 52% față de S1 2021, determinată de investițiile realizate în dezvoltarea rețelei de agenții folosind o parte din fondurile obținute prin emisiunea de obligațiuni corporative. Creșterea veniturilor a avut un impact pozitiv asupra profitului net, care a crescut cu 56% față de anul precedent, ajungând la 6 milioane de lei în S1 2022.

Cea de-a treia entitate din cadrul holdingului, Teilor Invest Exchange, a înregistrat în S1 2022 o cifră de afaceri de 8,4 milioane de lei, în creștere cu 42% față de S1 2021, și un profit net de 1,8 milioane de lei, în scădere cu 31% față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea veniturilor și a costurilor de operare s-a datorat extinderii rețelei MoneyGold, care deservește atât Invest Intermed, cât și Teilor Invest Exchange.

La data de 30 iunie 2022, existau 82 de agenții MoneyGold în toată România. Între 1 iulie 2021 și 30 iunie 2022, au fost deschise 14 noi agenții în București, Moreni, Ploiești, Mangalia, Reșița, Suceava, Huedin, Deva, Arad, Alba-Iulia, Strehaia, Craiova, Bârlad. De asemenea, au fost extinse sau relocate cinci agenții în Craiova, Urziceni, Topoloveni, București și Botoșani.

În noiembrie 2021, Teilor Holding a realizat două plasamente private, unul în euro și unul în lei, obținând 45 de milioane de lei de la investitori de la BVB, fiind cel mai mare plasament privat de obligațiuni corporative de pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Cele două emisiuni de obligațiuni, în euro și în lei, sunt tranzacționate pe această piață începând cu data de 21 decembrie 2021, sub simbolurile bursiere TEI26 și TEI26E.

Despre TEILOR
TEILOR este un lanț internațional de magazine de bijuterii de lux cu o tradiție de 24 de ani. Prezent în România, Polonia, Ungaria, Bulgaria și Cehia, TEILOR deține 63 de magazine fizice și o prezență online puternică prin intermediul platformelor sale de eCommerce teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.pl și teilor.bg. Colecțiile TEILOR includ bijuterii din aur, precum și bijuterii încrustate cu diamante și pietre prețioase adaptate dorințelor clienților.

Despre Invest Intermed GF IFN
Invest Intermed GF IFN, care operează sub brandul MoneyGold, oferă servicii de finanțare în sistem de împrumut cu gaj, exclusiv pentru persoane fizice.

Despre Teilor Invest Exchange
Teilor Invest Exchange, care operează sub brandul MoneyGold, a fost înființată în 2012 și se concentrează pe activitatea de schimb valutar și transfer de bani. Activitatea companiei se desfășoară prin intermediul unei rețele de agenții care însumează 82 de locații pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...