25.1 C
București
luni, 17 iunie, 2024

TOPUL NAȚIONAL AL FIRMELOR PRIVATE, la ediția a 27-a: CNIPMMR a premiat 150 de companii, sărbătorind „30 de ani de libertate”

Dată:

Consiliul Național al IMM-urilor din România – CNIPMMR – a organizat vineri, la București, cea de-a 27-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor Private din România, unul dintre cele mai importante evenimente de recunoaștere a meritelor antreprenorilor, prin promovarea celor mai performante întreprinderi din România.

La eveniment au participat peste 400 de invitați, fiind premiate aproximativ 150 de companii situate pe primele locuri în clasamentul general la nivel naţional, clasamentul naţional pe domenii de activitate – cod CAEN – și clasamentul județean.

În deschiderea evenimentului au fost susținute mesaje pentru mediul de afaceri de către Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), Klaus Iohannis – președintele României – și premierul Ludovic Orban.

Vă mulțumesc pentru prezența la cea de-a 27-a ediție a Topului Național al Firmelor din România care, anul acesta este pusă sub tema 30 de ani de activitate antreprenorială și schimbări. Este vremea construcției și, în acest caz am lansat 5 priorități: 1. debirocratizarea, pentru simplificarea vieții IMM-urilor, 2. Identificarea unui mecanism profesionist pentru stabilirea salariului minim care să crească pe criterii obiectie, 3. Întoarcerea românilor plecați pentru profesionalizarea și asigurarea forței de muncă, 4. Tech-Digitalizare, 5. Menținerea tinerilor absolvenți în țară.
Florin Jianu, președintele CNIPMMR

Trei premii speciale pentru antreprenoriat social

Consiliul Național al IMM-urilor a acordat de asemenea, o serie de premii speciale pentru:
– Oana Gheorghiu, membru fondator al  Asociației Dăruiește Viața
– Ivan Patzaichin, antreprenor social, organizator Rowmania
– Ștefan Mandachi, CEO Mandachi Industry SRL (cunoscut îndeosebi pentru campania #șîeu).

Întreprinzătorii de succes sunt actori implicați, conectați la nevoile societății și hotărâți să reușească. Mă bucură faptul că și în România se dezvoltă comunități de interese publice și private, oameni profesioniști, antreprenori de succes care investesc nu doar în producția de bunuri și servicii, ci și în domeniul social, în bunăstarea comunităților în care activează. Proiectele de antreprenoriat social reprezintă inițiativele și angajamentul oamenilor cărora le pasă de ceilalți. Când autoritățile eșuează, oamenii buni se mobilizează.
Klaus Iohannis, președintele României

Ce criterii a urmărit juriul

Premierea a fost realizată pe baza următoarelor criterii: performanţă globală, productivitate, cifră de afaceri şi profit brut.

Valoarea totală a principalilor indicatori ai firmelor participante a fost de aproximativ 11 miliarde de lei cifra de afaceri, un miliard de lei profitul brut și peste 36.000 de salariați ai firmelor prezente.

Vă garantez că Guvernul este pro-bussines și va susține întreprinzătorii care în acest moment au nevoie de autorități cu care să poată construi. Deficitul bugetar este mai mare decât cel declarat, fiind menținut sub 3% pe spatele firmelor și, de asemenea, sunt întârzieri mari de până la 90 de zile la rambursarile din TVA. În viitorul apropiat, voi constitui un Consiliu Consultativ cu mediul de afaceri care va asigura dialogul pentru inițiativele Guvernului, nu ca act formal, ci ca dialog calitativ, prima măsură urmând să vizeze reducerea birocrației, identificarea blocajelor și fluidizarea procedurilor.
Ludovic Orban, prim-ministrul României

Partenerii și sponsorii evenimentului au fost: BCR, FAN Courier, Baupartner, Sodexo, Systematic, CEC Bank, FNGCIMM, Valtryp, CECCAR, Alpha Bank, Coral Impex, Marilenne, Cameron, Institutul Sânului, Kapsch, Bookster, Aerostar SA, New Design Composite, Romfracht Group, Potpuriu.

Partenerul exclusiv al evenimentului pe domeniul asigurărilor a fost Groupama Asigurări SA.

Partenerii media: Agerpres, Start up.ro, Cursdeguvernare.ro, Bursa, AntreprenorinRomania.ro, Financial Intelligence, Financial Market, Market Watch, Wall-Street, Top Business.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...