13.2 C
București
duminică, 26 martie, 2023

TOPUL NAȚIONAL AL FIRMELOR PRIVATE, la ediția a 27-a: CNIPMMR a premiat 150 de companii, sărbătorind „30 de ani de libertate”

Dată:

Consiliul Național al IMM-urilor din România – CNIPMMR – a organizat vineri, la București, cea de-a 27-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor Private din România, unul dintre cele mai importante evenimente de recunoaștere a meritelor antreprenorilor, prin promovarea celor mai performante întreprinderi din România.

La eveniment au participat peste 400 de invitați, fiind premiate aproximativ 150 de companii situate pe primele locuri în clasamentul general la nivel naţional, clasamentul naţional pe domenii de activitate – cod CAEN – și clasamentul județean.

În deschiderea evenimentului au fost susținute mesaje pentru mediul de afaceri de către Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), Klaus Iohannis – președintele României – și premierul Ludovic Orban.

Vă mulțumesc pentru prezența la cea de-a 27-a ediție a Topului Național al Firmelor din România care, anul acesta este pusă sub tema 30 de ani de activitate antreprenorială și schimbări. Este vremea construcției și, în acest caz am lansat 5 priorități: 1. debirocratizarea, pentru simplificarea vieții IMM-urilor, 2. Identificarea unui mecanism profesionist pentru stabilirea salariului minim care să crească pe criterii obiectie, 3. Întoarcerea românilor plecați pentru profesionalizarea și asigurarea forței de muncă, 4. Tech-Digitalizare, 5. Menținerea tinerilor absolvenți în țară.
Florin Jianu, președintele CNIPMMR

Trei premii speciale pentru antreprenoriat social

Consiliul Național al IMM-urilor a acordat de asemenea, o serie de premii speciale pentru:
– Oana Gheorghiu, membru fondator al  Asociației Dăruiește Viața
– Ivan Patzaichin, antreprenor social, organizator Rowmania
– Ștefan Mandachi, CEO Mandachi Industry SRL (cunoscut îndeosebi pentru campania #șîeu).

Întreprinzătorii de succes sunt actori implicați, conectați la nevoile societății și hotărâți să reușească. Mă bucură faptul că și în România se dezvoltă comunități de interese publice și private, oameni profesioniști, antreprenori de succes care investesc nu doar în producția de bunuri și servicii, ci și în domeniul social, în bunăstarea comunităților în care activează. Proiectele de antreprenoriat social reprezintă inițiativele și angajamentul oamenilor cărora le pasă de ceilalți. Când autoritățile eșuează, oamenii buni se mobilizează.
Klaus Iohannis, președintele României

Ce criterii a urmărit juriul

Premierea a fost realizată pe baza următoarelor criterii: performanţă globală, productivitate, cifră de afaceri şi profit brut.

Valoarea totală a principalilor indicatori ai firmelor participante a fost de aproximativ 11 miliarde de lei cifra de afaceri, un miliard de lei profitul brut și peste 36.000 de salariați ai firmelor prezente.

Vă garantez că Guvernul este pro-bussines și va susține întreprinzătorii care în acest moment au nevoie de autorități cu care să poată construi. Deficitul bugetar este mai mare decât cel declarat, fiind menținut sub 3% pe spatele firmelor și, de asemenea, sunt întârzieri mari de până la 90 de zile la rambursarile din TVA. În viitorul apropiat, voi constitui un Consiliu Consultativ cu mediul de afaceri care va asigura dialogul pentru inițiativele Guvernului, nu ca act formal, ci ca dialog calitativ, prima măsură urmând să vizeze reducerea birocrației, identificarea blocajelor și fluidizarea procedurilor.
Ludovic Orban, prim-ministrul României

Partenerii și sponsorii evenimentului au fost: BCR, FAN Courier, Baupartner, Sodexo, Systematic, CEC Bank, FNGCIMM, Valtryp, CECCAR, Alpha Bank, Coral Impex, Marilenne, Cameron, Institutul Sânului, Kapsch, Bookster, Aerostar SA, New Design Composite, Romfracht Group, Potpuriu.

Partenerul exclusiv al evenimentului pe domeniul asigurărilor a fost Groupama Asigurări SA.

Partenerii media: Agerpres, Start up.ro, Cursdeguvernare.ro, Bursa, AntreprenorinRomania.ro, Financial Intelligence, Financial Market, Market Watch, Wall-Street, Top Business.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...