25.3 C
București
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Traversați Bulgaria cu mașina? Puteți achita vinieta electronică – taxa locală de drum – prin noua aplicație Kapsch

Dată:

Kapsch TrafficCom a livrat primul sistem de vinietă electronică din UE prin care se poate achita online taxa de drum din Bulgaria, arată un comunicat al companiei tehnologice. Noul sistem naţional de vinietă electronică scoate din uz vinietele cu aplicare pe parbriz.

„Consorţiul Kapsch Traffic Solutions a livrat autorităţilor bulgare un sistem naţional de vinietă electronică complet funcţional. Sistemul a fost pus în funcţiune şi predat cu mai bine de două luni înainte de termen, la data de 17 decembrie 2018. Documentul care atestă eficienţa sistemului a fost semnat în luna mai 2019 şi autorităţile bulgare au efectuat recepţia fără obiecţii”, menționează compania.

Gata cu răzuitul și lipirea pe parbriz!

În prezent, toţi participanţii la trafic care călătoresc în Bulgaria pot achiziţiona vinieta electronică printr-o aplicaţie de mobil, o pagină web sau la un terminal pentru autoservire din benzinării, fără a mai fi nevoiţi să răzuiască vechile viniete şi să lipească altele noi pe parbrizul autovehiculului.

La sfârşitul anului 2017, autorităţile rutiere din Bulgaria au acordat Consorţiului Kapsch Traffic Solutions contractul de implementare a unui sistem naţional de taxare rutieră în Bulgaria pentru camioanele care depăşesc 3,5 tone.

Contractul prevede şi introducerea unei viniete electronice pentru autoturisme.

Infrastructura este operațională

Proiectul urma să se deruleze pe o perioadă de 19 luni şi a cuprins livrarea şi instalarea unui număr de 500 de terminale pentru autoservire care să asigure înregistrarea şi emiterea vinietelor electronice.

Acestora li se adaugă 100 de vehicule de inspecţie, 100 de unităţi pentru cântărire în mişcare şi 100 de pasarele pentru marcarea punctelor de taxare, precum şi un centru de date şi o unitate de back office.

Consorţiul Kapsch Traffic Solutions a marcat încheierea primei faze a proiectelor prin livrarea sistemului naţional de vinietă electronică operaţional.

Compania a livrat toate vehiculele de inspecţie, sistemul computerizat central pentru vinieta electronică şi centrele de date operaţionale, magazinul online, 500 de terminale pentru autoservire şi aplicaţia mobilă înainte de termen, astfel încât sistemul a fost lansat la data de 17 decembrie 2018.

Taxele de drum nu s-au scumpit. Ofertă: Buvinieta de weekend

„Costul utilizării reţelei naţionale de drumuri, cu o lungime totală de peste 16.000 km, rămâne acelaşi pentru participanţii la trafic”, mai arată compania.

Sistemul este flexibil şi a permis autorităţilor să introducă noi produse de tip vinietă, cu doar câteva clicuri suplimentare, fără alte costuri.

Autorităţile locale au profitat de această opţiune şi au introdus o vinietă de weekend pentru cei care călătoresc mai rar. Aceasta este acum disponibilă alături de vinietele electronice cu valabilitate anuală, trimestrială, lunară şi săptămânală, care sunt deja populare pe piaţă.

Vinieta electronică, obligatorie de la 1 ianuarie 2019

Începând cu 1 ianuarie 2019, toţi participanţii la trafic trebuie să deţină o vinietă electronică pentru a putea călători pe drumurile din Bulgaria.

Bulgaria este cea de-a şasea ţară europeană în care Kapsch a primit mandatul de a implementa un sistem naţional de încasare a taxei rutiere, după Austria, Elveţia, Polonia, Republica Cehă şi Belarus, şi prima ţară din UE în care Kapsch implementează un sistem de vinietă electronică.

Despre Kapsch
Kapsch TrafficCom este un furnizor de sisteme de transport inteligente în domenii precum taxarea rutieră, gestionarea traficului, mobilitate urbană inteligentă, siguranţa şi securitatea traficului şi vehicule conectate.
În calitate de furnizor de soluţii tip „ghişeu unic”, Kapsch TrafficCom oferă soluţii complete care acoperă întregul lanţ de creare de valoare al clienţilor săi, de la componente şi proiectare la implementarea şi operarea sistemelor.
Soluţiile de mobilitate furnizate de Kapsch TrafficCom permit asigurarea unui trafic rutier mai sigur şi mai fiabil, eficient şi confortabil atât în regiunile urbane, cât şi pe autostrăzi, contribuind şi la reducerea poluării.
Kapsch TrafficCom este un furnizor de sisteme de transport inteligente recunoscut la nivel internaţional datorită numeroaselor proiecte pe care le-a dus la bun sfârşit în peste 50 de ţări din întreaga lume.
Compania de familie îşi are sediul central în Viena, Austria şi în 2017 a sărbătorit 125 de ani de activitate de succes în domeniul dezvoltării şi implementării de noi tehnologii în beneficiul clienţilor săi.
Ca parte a Grupului Kapsch, Kapsch TrafficCom deţine sucursale şi reprezentanţe în peste 30 de ţări. A fost cotată pe Piaţa Prime de la Bursa din Viena din 2007 (cu simbolul KTCG).
În prezent, Kapsch TrafficCom are peste 4.800 de angajaţi şi o cifră de afaceri de aproximativ 648 de milioane de euro în exerciţiul financiar 2016/17.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...