Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România a organizat joi, 7 decembrie, conferința „Provocarea viitorului: o Românie asigurată”, cea de-a VI-a ediție a conferinței anuale a asigurătorilor din România.
Conferința și-a propus să prezinte amprenta specifică, impactul industriei asupra dezvoltării sustenabile a României și modul în care se redefinește parteneriatul cu cel mai important stakeholder: clientul.
Concluziile dezbaterilor din cadrul conferinței au fost acelea că în condițiile schimbărilor care vin din zona socială, tehnologică, dar și cea de reglementare, rolul industriei este să se adapteze rapid și eficient. Asigurătorii lucrează într-un business al încrederii, iar capitalul de încredere este acumulat, în principal, prin capacitatea companiilor de a îndeplini nevoile consumatorului și chiar de a-i depăși așteptările.
Adrian Marin, președintele UNSAR, a făcut o radiografie a pieței de asigurări din România și a discutat despre impactul industriei asupra sustenabilității financiare a României. „Piața de asigurări din România are potențial de dezvoltare sustenabilă. Am trecut prin provocări legislative și operaționale în ultimii ani și vor veni noi directive europene (GDPR și IDD), cu efecte asupra tuturor liniilor de business. Asociația noastră se concentrează pe dialog pentru consolidarea industriei, precum și pentru o protecție cât mai mare a clienților”, a declarat președintele UNSAR în cadrul conferinței.
Vicepreședintele ASF, Cornel-Coca Constinescu, a discutat în cadrul conferinței organizate de UNSAR despre importanța dialogului și a eforturilor continue, susținute, pentru a asigura stabilitatea și maturitatea pieței. „Industria asigurărilor are o contribuție foarte importantă la dezvoltarea economiei, atât prin mobilizarea de resurse financiare, pentru a fi investite pe termen lung, cât și prin dezvoltarea pieței de capital, protecție financiară prin susținerea reluării activității economice după materializarea riscului asigurat și promovarea unei forțe de muncă calificată”, a mai subliniat vicepreședintele ASF.
Evenimentul a reunit cei mai importanți factori de decizie din industria asigurărilor, alături de reprezentanții celor mai importante companii din industrie.
Alături de Președintele UNSAR și Vicepreședintele ASF au susținut prezentări:
- IULIUS FIRCZAK – Deputat, Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci, Camera Deputaților
- VIRGIL ȘONCUTEAN – Membru al Consiliului Director, UNSAR
- MĂDĂLIN ROȘU – Președinte, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România
- DIANA COROABĂ – Partener, Servicii de consultanță fiscală pentru sectorul financiar, PwC România
- PAUL SWOBODA– Membru al Consiliului Director, UNSAR
- CĂLIN RANGU– Director, Direcția Supraveghere Intermediari și Supravegherea Regulilor de Conduită, ASF
- VASILE DÂNCU– Sociolog
- BOGDAN ANDRIESCU– Președinte, UNSICAR
- CRISTIAN DUCU– General Manager, Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics
- ȘTEFAN PRIGOREANU– Vicepreședinte, PRBAR
Evenimentul a fost deschis de singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, Dumitru Prunariu, care a vorbit despre asumare, riscuri, curaj și depășirea limitelor.
Despre UNSAR
Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 80% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei asigurărilor pe plan intern și internațional.