0.8 C
București
miercuri, 29 martie, 2023

Agenția de turism Corali contestă amenda Consiliului Concurenței: „Nu am fost niciodată parte a pieței charterelor de avion”

Dată:

Una dintre cele 13 agenții de turism amendate recent de Consiliul Concurenței – CORALI – anunță, într-un comunicat transmis marți, că va contesta măsura disciplinară întrucât nu a fost „niciodată” parte a pieței charterelor de avion pe care Autoritatea de Concurență constatase practici anticoncurențiale.

REVISTA PATRONATELOR redă în continuare, integral, comunicatul de presă al CORALI HOLIDAYS transmis ca răspuns la sancțiunea aplicată de Consiliul Concurenței (sublinierile aparțin agenției de turism).

„Referitor la informatia lansata de Consiliul concurentei cu privire la amendarea a 13 agentii de turism, inclusiv CORALI – In urma cu cateva ore a aparut in presa online o informatie preluata de pe site-ul Consiliului Concurentei, potrivit careia in urma unor investigatii din perioada 2016-2018 au fost sanctionate cu amenda un numar de 13 agentii – intre care si CORALI – pe motiv ca „și-au coordonat politicile comerciale, inclusiv printr-un schimb de informaţii sensibile din punct de vedere concurenţial, cu scopul de a nu permite scăderea preţurilor produselor/pachetelor turistice comercializate”, „au limitat sau au eliminat campaniile promoționale ale companiilor concurente care ofereau reduceri sau gratuităţi clienţilor şi şiau împărțit numărul de locuri în avioanele contractate pentru zborurile de tip charter pentru a limita astfel în mod artificial oferta în vederea creșterii prețului de vânzare”.
Este inadmisibil sa aflam aceste lucruri din presa si nu direct de la institutia respectiva.

Compania CORALI HOLIDAYS SRL, detinatoarea agentiei de turism CORALI, ca si alte cateva agentii de turism, a fost inclusa in aceasta investigatie catre finalul ei, cand probabil echipa de investigatori si-a propus sa isi depaseasca targetul de amenzi de pe urma acestui caz; „am muncit doi ani la acest dosar, trebuie sa imi plateasca cineva salariul” – citam afirmatia unui membru al echipei catre un coleg al nostru.

Desi nu am fost niciodata parte a acestei piete a charterelor de avion (si am dovedit acest lucru), desi am colaborat cu echipa de investigatie in ideea de a-i ajuta sa inteleaga cum functioneaza aceasta piata, am alocat timp pretios in perioada varfului de sezon pentru a realiza fel de fel de statistici care mai de care mai aiuristice si fara rost, ne-am regasit in raportul final ca fiind una dintre entitatile care ar fi participat la o „practica concertata privind coordonarea politicilor comerciale in materie de pret” pe o piata – cea a pachetelor tip charter avion – pe care practic nu am activat vreodata.

Pe parcursul investigatiei, dar mai ales citind raportul si cu ocazia audierilor in plenul Consiliului concurentei am inteles ca cei care au instrumentat acest caz sunt la inceput de cariera, dornici de afirmare; nu cunosc mai nimic despre domeniul pe care l-au investigat, sunt vadit rau intentionati si, prin gafele de exprimare si argumentare discrediteaza institutia pe care o reprezinta. Din parcurgerea intregului material – raport, dosar de investigatie – rezulta indubitabil ca nu exista nicio proba a implicarii CORALI HOLIDAYS in acte sau fapte cu caracter anticoncurential; de aici rezulta ca singura „vina” care ii poate aduce o astfel de sanctiune este aceea de a fi facut parte dintr-o asociatie patronala. Mai grav este ca nici urmare observatiilor scrise si sustinute in fata plenului nu a sesizat nimeni ca se produce o grava eroare.

CORALI HOLIDAYS implineste luna viitoare 20 ani de activitate; este o companie mica insa se bucura de o reputatie solida, sustinuta si de faptul ca nu a inregistrat nicio sanctiune din partea vreunei institutii a Statului roman.

Din aceste motive, PROTESTAM PUBLIC impotriva modului cum a decurs aceasta investigatie, demna de celebra inchizitie medievala precum si impotriva asocierii numelui companiei CORALI HOLIDAYS cu fapte anticoncurentiale pe care nu le-a intreprins vreodata si opinam ca prin astfel de actiuni (inclusiv prin amenda aplicata Asociatiei) se aduc grave incalcari Constitutiei Romaniei prin aceea ca simpla apartenenta la o asociatie patronala sau profesionala este incriminata. Daca insa te mai si implici activ in treburile Asociatiei, represaliile sunt asigurate.

Amenda urmeaza a fi contestata conform procedurilor legale, iar pentru gravele prejudicii de imagine aduse prin includerea in lista companiilor gasite vinovate de incalcarea Legii concurentei vom actiona de indata in Instanta Consiliul concurentei, solicitand daune materiale si morale.”

Comunicatul CORALI HOLIDAYS SRL este semnat de DUMITRU LUCA – administrator.

Despre Corali Holidays
Corali Holidays, membru de 19 ani al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), este unul dintre pionierii vacanţelor de tip charter autocar din România: pe Grecia a început operarea în 2003 iar pe Bulgaria în 2006. Dintre toţi touroperatorii existenti la ora actuală pe piaţă, Corali Holidays are cea mai mare experienţă pe destinaţia Bulgaria. An de an a optimizat cursele şi traseele, cu singurul scop de a îmbunătăţi calitatea serviciilor, a scurta durata deplasării şi a minimaliza situaţiile care creează disconfort.
Agentia de turism CORALI este tour-operator specializat pe destinaţiile GRECIA, BULGARIA, ALBANIA, TURCIA, SPANIA, CEHIA, CROAŢIA, SLOVENIA, MUNTENEGRU, SERBIA, POLONIA, ŢĂRILE BALTICE, ITALIA, PORTUGALIA, cu o bogată experienţă pe piaţa românească, materializată în tot mai mulţi clienţi fideli (persoane fizice şi companii) şi într-o reţea în continuă expansiune de agenţii partenere.
„Specialitatea casei” o constituie vacanţele „tailor made”, personalizate în funcţie de dorinţele şi de aşteptările fiecărui turist.
Participările constante la cele mai importante evenimente şi târguri de turism din Europa conferă Corali avantajele contactelor directe cu prestatorii de servicii turistice din toată lumea. Şi nu în ultimul rând, o echipă dinamică şi ambiţioasă de consultanţi şi de ghizi/însoţitori transformă orice călătorie organizată de Corali într-o plăcere.
În urmă cu 5 ani, Corali Holidays a lansat charterbus.ro, prima platformă de rezervări online din România dedicată exclusiv transportului turistic în sistem charter. Este accesibilă atât clienţilor persoane fizice, cât şi agenţiilor de turism care-şi creează propriile pachete turistice rezervând doar transportul de la Corali.
În afară de verificare disponibilităţi şi de rezervări, platforma oferă, cu câteva zile înaintea fiecărei plecări, toate informaţiile necesare pentru îmbarcare: schiţele locurilor de îmbarcare, numerele de înmatriculare ale autocarelor, numerele de telefon ale ghizilor, diagramele locurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...