8.1 C
București
joi, 23 martie, 2023

ASSA ABLOY România sau cum îți pot genera ușile de siguranță cu rezistență la efracție și sistemele de control acces o afacere de succes

Dată:

Compania suedezo-finlandeză prezentă în România de aproape trei decenii și-a crescut anul trecut cifra de afaceri cu 16 procente
ASSA ABLOY România, filiala grupului suedezo – finlandez cu același nume, dar și unul dintre jucătorii de top ai pieței de soluții de acces, a înregistrat, în 2021, o cifră de afaceri de peste 33 milioane de euro, în creștere cu 16% față de anul precedent. Compania preconizează menținerea ritmului de creștere și pentru acest an, mizând pe dezvoltarea prezenței în proiectele office – comerciale și în segmentul retail – rezidențial.

Potrivit companiei, cea mai mare parte a business-ului din 2021, respectiv 55%, a fost generată de vânzările pe segmentul rezidențial, cele mai solicitate produse mecanice fiind cilindrii, broaștele îngropate, mânerele și accesoriile pentru uși. În același timp, dintre soluțiile electronice s-au remarcat seifurile electronice, încuietoarea inteligentă Yale și camerele de supraveghere.

În ceea ce privește segmentul de proiecte, reprezentând 45% din business-ul companiei, în topul celor mai vândute produse se regăsesc ușile de siguranță cu rezistență la efracție, sistemele de control acces, amortizoare și accesorii. Acestea au fost integrate cu precădere în proiecte office, clădirile de birouri având nevoie de reamenajarea spațiilor în contextul pandemiei, în proiecte cu specific militar, dar și în categoria depozitelor logistice.
Rezultatele foarte bune înregistrate anul trecut au fost determinat și de evoluția diviziei de producție, susținute mai ales de cererea tot mai mare pentru export.

Deși am traversat încă un an plin de provocări, atât în ceea ce privește deficitul forței de muncă, siguranța sanitară și costurile ridicate la materiile prime, ne bucurăm să vedem o piață din ce în ce mai matură și consumatori tot mai educați, interesați de soluții tehnice de calitate. Acest lucru, alături de investițiile planificate pentru perioada următoare, ne fac să fim încrezători în evoluția companiei și în acest an. Ne confruntăm în continuare cu efectele pandemiei, cu un context inflaționist și timpi crescuți de livrare din partea furnizorilor, însă remarcăm o dezmorțire a pieței de construcții, motiv pentru care rezultatele financiare din primele trei luni ale acestui an sunt deja mai mari comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Florin Tihulcă

Managing director ASSA ABLOY România

Potrivit acestuia, compania mizează pe un avans al business-ului și în acest an. De altfel, primul trimestru din acest an confirmă acest aspect. În primele trei luni din 2022 business-ul companiei a crescut cu peste 15% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Florin Tihulcă a subliniat, de asemenea, că așteptările la nivelul pieței locale de soluții de acces vizează și o revenire a proiectelor pe segmentul office. În contextul ridicării restricțiilor sanitare și reluării activităților profesionale cel puțin în sistem hibrid, soluțiile de control al accesului pe bază de card sunt în continuare printre cele mai solicitate. De altfel, și cererea din zona rezidențială continuă să fie una stabilă.

Ca urmare a proiectelor noi sau de reamenajare impulsionate de contextul pandemic, oamenii se îndreaptă din ce în ce mai mult către soluții de tip smart home.

Pe lângă acestea, remarcăm și alte două tipologii de proiecte care au crescut substanțial în ultimul timp și care au potențial de dezvoltare. Ne referim aici la segmentul depozitelor logistice, o categorie care evoluează semnificativ o dată cu accelerarea pieței de e-commerce ce atrage nevoia retailerilor de a îmbunătăți timpii de livrare, dar și la proiectele cu specific guvernamental, determinate de contextul geopolitic actual.
Florin Tihulcă
Managing director ASSA ABLOY România

Pe de altă parte, ASSA ABLOY România își propune pentru 2022 creșterea capacității de producție prin atragerea de noi proiecte. De asemenea, o altă direcție este cea de extindere a echipei, având deja o serie de noi poziții vacante precum business development manager pentru soluții digitale, technical project manager, analiști IT, controlori calitate, personal lucrativ pentru procesele de producție din fabrică ș.a.

De asemenea, în gama Yale, ce include o varietate de produse pentru smart home, este prevăzută lansarea unei încuietori inteligente pentru dulap, menită să ajute utilizatorii să nu lase la îndemâna copiilor anumite obiecte periculoase. Această lansare vine în completarea sortimentului de device-uri smart recent lansate ce include, printre altele, camere de supraveghere, amortizoare certificate rezistente la foc, seifuri inteligente și biometrice.
Nu în ultimul rând, prin achiziția companiei poloneze Malkowski, va fi completată și gama de soluții pentru protecția la incendiu cu produse precum cortine rezistente la foc cu izolare termică, obloane tip ghilotină, porți glisante telescopice, dar și închideri automate rezistente la foc pentru linii de producție.

Despre ASSA ABLOY
ASSA ABLOY, companie suedezo – finlandeză, este liderul global în soluții de acces, dedicat satisfacerii nevoilor utilizatorilor finali de securitate, siguranță și confort. De la înființarea sa, în 1994, ASSA ABLOY a crescut dintr-o companie regională într-un grup internațional cu aproximativ 50.000 de angajați, operațiuni în peste 70 de țări și vânzări de aproape 71 miliarde coronae suedeze. Pe segmentul de securitate electromecanică, Grupul are o poziție de lider în domenii precum controlul accesului, tehnologia de identificare, automatizarea intrărilor și securitatea hotelieră.
ASSA ABLOY a intrat pe piața din România în 1994, prin preluarea Urbis – marcă recunoscută a produselor de securitate din România. Cu o expertiză de peste 45 de ani, ASSA ABLOY România activează cu succes pe piața sistemelor de închidere din România, oferind produse la standarde de calitate și durabilitate ASSA ABLOY. Forţa ASSA ABLOY constă în portofoliul de mărci divers, care include unele din cele mai cunoscute şi mai de încredere nume din industria sistemelor de închidere în frunte cu Yale, ABLOY, effeff, HID, Mercor, Metalind, Malkovski, TESA și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...