În vederea susținerii internaționalizării afacerilor clienților sau potențialilor clienți IMM, CEC Bank a decis continuarea colaborării în cadrul consorțiului PROSME, în perioada 2017-2018. Astfel, banca continuă să ofere servicii gratuite pentru stabilirea de contacte externe de afaceri, prin înregistrarea IMM-urilor în baza de date European Enterprise Network (EEN) și prin organizarea de evenimente de networking la care participă atât IMM-uri din România, cât și potențiali parteneri externi.
Pentru înregistrarea în rețeaua EEN, companiile trebuie să parcurgă următorii pași în relația cu CEC Bank:
• discuții preliminare pentru identificarea nevoilor companiei;
• întocmirea unui profil al companiei conform cerințelor rețelei și încărcarea acestuia în sistem;
• informarea companiei cu privire la expresiile de interes primite de la potențiali parteneri externi;
• intermedierea de către bancă a schimbului de informații între cei doi parteneri, fără a interfera în relațiile/negocierile comerciale dintre aceștia;
• companiile care decid că există potențial de colaborare cu partenerii externi vor semna un acord de parteneriat care să certifice rolul CEC Bank în stabilirea contactului ce poate influența dezvoltarea afacerilor.
Județele în care CEC Bank activează în cadrul proiectului PROSME sunt București-Ilfov, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.
Prin proiectul PROSME, derulat în regiunile București-Ilfov și Sud Muntenia în perioada 2014–2020 de un consorțiu format din 12 parteneri, cele două regiuni sunt conectate la rețeaua pan-europeană pentru sprijinirea întreprinderilor Enterprise Europe Network (EEN). Rețeaua EEN este administrată de Comisia Europeană și include peste 600 puncte de contact din 64 de țări (28 state membre ale UE, cinci țări candidate, două țări din Spațiul Economic European și 29 terțe țări din Europa, Asia, Africa și America). Este cea mai mare rețea care oferă, prin cei peste 3.000 de angajați cu experiență în domeniu, servicii de informare și asistență pe teme europene, menite să ajute întreprinderile în dezvoltarea afacerilor la nivel european, în creșterea competitivității proprii, în cunoașterea programelor și politicilor europene.
Fără a pierde timp și fără a angaja cheltuieli suplimentare, IMM-urile pot găsi parteneri de afaceri pentru accesarea de noi piețe pentru distribuția de produse și servicii (import sau export), accesarea de tehnologii necesare inovării în afaceri sau cooperarea în proiecte de cercetare-dezvoltare
Radu Gratian Ghetea, Președinte Director-General CEC Bank
Informații suplimentare pot fi obținute contactând Direcția Relații Externe și Finanțări Structurale la numărul de telefon 021/303.22.13 sau accesând site-ul băncii, www.cec.ro, în cadrul secțiunii dedicate finanțărilor pentru IMM-uri și corporații.