5.8 C
București
marți, 28 martie, 2023

Concurs de proiecte pentru ONG-uri: Telekom Romania lansează a IV-a ediţie a proiectului „Teimplici.ro” pentru reducerea abandonului şcolar

Dată:

Telekom Romania anunţă, luni, demararea unei noi ediții a concursului de proiecte „Teimplici.ro”, prin care își propune să identifice și să finanțeze inițiative ale organizațiilor neguvernamentale (ONG) care au ca scop reducerea abandonului școlar în mediul urban.

Sub umbrela „Educație pentru o nouă generație”, concursul „Teimplici.ro”, ediția 2018 își propune să ofere finanțări de până la 30.000 de euro pentru fiecare proiect selectat. Valoarea totală a finanțărilor acordate în cadrul ediţiei din acest an a proiectului este de 60.000 de euro.

Din păcate, rata abandonului şcolar în România se menţine la cote ridicate, ceea ce face ca acest fenomen să fie una dintre marile provocări ale sistemului național de educație. În acest context, ne-am dorit ca prin ediţia de anul acesta a proiectului Teimplici să venim în sprijinul tinerilor care abandonează şcoala şi să contribuim la combaterea acestei tendinţe îngrijorătoare. Împreună cu ONG-urile selectate, vom sprijini adolescenții cu vârste între 12 şi 20 de ani să își continue studiile. Pentru început ne vom concentra eforturile pe reducerea abandonului în mediul urban, dar ne dorim ca proiectul Teimplici să continue în această direcţie şi în viitor şi să atragă tot mai multe organizaţii care desfășoară astfel de proiecte educaționale, inclusiv în mediul rural, unde fenomenul abandonului şcolar este cu atât mai pregnant.
Ruxandra Vodă, Corporate Communication Director, Telekom Romania

Înscrierile se pot face până în seara zilei de 18 noiembrie

Organizaţiile neguvernamentale pot înscrie maximum două proiecte fiecare, pe platforma Teimplici.ro. Perioada de înscriere este 29 octombrie – 18 noiembrie 2018, ora 23.59.

Prin platforma Teimplici.ro vor fi finanțate proiecte care se desfășoară pe teritoriul României, în mediul urban, și care se adresează adolescenților și tinerilor cu vârste între 12 şi 20 de ani.

„Un criteriu important de selecţie a proiectelor îl reprezintă utilizarea soluțiilor tehnologice sau introducerea de noi tehnologii pentru atingerea obiectivelor și scalarea impactului (de exemplu, crearea de platforme educaționale, aplicații mobile, cursuri online, consiliere online, cluburi educaționale mobile)”, menționează organizatorii competiției.

Ce rezultate sunt așteptate

Rezultatele așteptate au în vedere comportamentul şi atitudinea elevilor faţă de şcoală, reducerea numărului de absențe, creşterea performanțelor la învățătură, ca premise pentru atingerea obiectivului final, respectiv reducerea ratei abandonului școlar.

Mai multe detalii despre condiţiile de participare şi despre criteriile de eligibilitate a proiectelor sunt disponibile pe website-ul concursului – www.teimplici.ro – în secţiunea Regulament.

„Proiectele vor fi evaluate în perioada 19-23 noiembrie 2018. Vor fi selectate 7 proiecte finaliste. În a doua etapă, în data de 7 decembrie 2018, cele 7 proiecte vor fi susţinute în faţa unui juriu și vor fi anunţaţi câştigătorii concursului Teimplici.ro, ediţia 2018”, precizează compania de telefonie.

Despre Telekom Romania
Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienți, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii.
Soluțiile noastre deschid o lume infinită de oportunități de a împărtăși cele mai frumoase și emoționante experiențe cu familia, prietenii, colegii și cu cei din jurul nostru.
Misiunea noastră este să îmbogățim viețile oamenilor, oferindu-le acestora servicii integrate fixe și mobile, tehnologii de ultimă generație 4G, fibră optică, precum și Internet TV, care aduce utilizatorilor o nouă experiență de divertisment, cu acces la conținut exclusiv și de calitate, pe toate ecranele, și funcționalități interactive avansate.
Telekom Romania este partenerul de încredere al companiilor, pentru care oferim soluții complete de comunicații și IT&C. Rețeaua noastră conectează oameni, mașini și conținut, pentru un viitor mai bun, mai sigur și mai simplu.
Telekom Romania este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.
Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...