8.1 C
București
joi, 23 martie, 2023

EMI dă lovitură după lovitură în Belgia

Dată:

Lider național în domeniul soluțiilor și serviciilor complete pentru acces industrial, EMI a preluat integral firma Decran
Liderul național în domeniul soluțiilor și serviciilor complete pentru acces industrial, EMI, a anunțat chiar înainte de Paști preluarea integrală a pachetului de acțiuni din Decran, o companie din Belgia specializată în producerea și instalarea de uși industriale din oțel.

Aceasta este cea de-a doua tranzacție de tip M&A efectuată de EMI în Belgia, după preluarea pachetului majoritar de acțiuni din Access System, la începutul lunii martie.

Odată cu această tranzacție, realizăm încă un pas în atingerea obiectivului pe termen lung, de a deveni furnizorul preferat în România și Europa de soluții totale industriale și pentru proiecte tehnice complexe. Decran este o companie stabilă din punct de vedere financiar, cu produse proprii de cea mai înaltă calitate și cu un potențial de dezvoltare ridicat. În urmă cu o lună de zile anunțam achiziția Access Systems, prin care ne consolidam prezența în regiunea Valoniei. Astăzi, prin achiziționarea Decran intrăm în regiunea Flandrei și, prin urmare, soluțiile și serviciile noastre de acces industrial vor acoperi întregul teritoriu din această țară. Le urez bun-venit noilor colegi în echipa EMI și sunt încrezător că împreună cu ei și cu colegii din Access Systems vom dezvolta cele mai bune practici în materie de acces industrial și vom realiza sinergii care vor veni în beneficiul clienților atât din punctul de vedere al costurilor finale pentru aceștia cât și în ceea ce privește calitatea furnizată.

Jerome France
Fondator și CEO al EMI

Decran este prezentă pe piața din Belgia din anul 1996 și este specializată în producerea și instalarea de uși din oțel ignifuge și neignifuge pentru uz industrial în interior și exterior. Ușile sunt realizate în cadrul unei fabrici proprii de producție din Slovacia, după care sunt transportate în Belgia și instalate la clienții companiei, care sunt preponderenți din regiunea Flandrei.

Compania are 37 de angajați, dintre care 20 sunt poziționați în Belgia, în timp ce restul lucrează în cadrul fabricii din Slovacia. Portofoliul de clienți al Decran include în principal constructori industriali, precum Alheembouw, Willy Naessens sau Cordeel. De asemenea, compania deservește o gamă variată de fabrici și depozite din regiunea Flandrei.

Investiția în Decran este una strategică pentru EMI, care de acum înainte se va concentra pe realizarea de vânzări încrucișate între România și Belgia, intrând pe noi verticale și oferindu-le clienților o gamă întreagă de servicii, de la proiectare și producție, până la servicii de întreținere. Decran va continua să funcționeze în Belgia sub brandul propriu, iar fondatorul Lode Decraene va rămâne implicat în desfășurarea activității pentru cel puțin un an de zile în vederea finalizării procesului de tranziție.

În 2021, Decran a înregistrat o cifră de afaceri de 5,4 milioane de euro. De partea cealaltă, EMI a înregistrat venituri de 14 milioane de euro în 2021, o creștere cu 23% față de anul 2020. Compania consideră că pe fondul dezvoltării tot mai accelerate a proiectelor de logistică în 2021, clienții din zona industrială și de logistică vor rămâne principalii vectori de dezvoltare și în următorii ani. În 2022, EMI vizează venituri totale de 22 milioane de euro, incluzând cifra de afaceri realizată de Access Systems și Decran.

În ceea ce privește procesul de extindere al EMI la nivel internațional, grupul l-a numit recent pe Charles Colle în funcția de Head of International Expansion. Charles este un executiv care, în ultimii 11 ani, a dobândit experiență atât în industria alimentară, cât și în cea imobiliară din Belgia, lucrând în principal în cadrul unor proiecte de dezvoltare a afacerilor și restructurare financiară.

Modul său de gândire la nivel comercial, abordarea structurată și conexiunile sale de pe piața din belgiană îl recomandă în vederea creșterii în continuare a EMI în această piață. De asemenea, Charles va fi responsabil de activitatea companiei pe piețele externe în care EMI a intrat deja sau în care are în vedere să pătrundă în viitor.

Aștept cu nerăbdare să construiesc o a doua piață pentru EMI, valorificând pe deplin punctele forte individuale ale tuturor celor trei companii, expertiza Morphosis și a altor investitori, precum și experiența și conexiunile CEO-ului grupului, domnul Jerome France.

Charles Colle
Head of International Expansion în cadrul EMI

Despre EMI
EMI are o experiență de 22 de ani pe piața din România, specializându-se în soluții de acces industrial – uși, porți, rulouri, cortine, garduri și alte închideri industriale. Compania are 80 de angajați și furnizează soluții integrate, de la consultanță, proiectare, fabricare, montare, până la mentenanță și service, pentru soluții globale de acces pentru sectorul industrial, comercial și logistic. La fabrica sa de la Căteasca, EMI dezvoltă inclusiv soluții tehnice unicat, adaptate nevoilor clienților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...