13.2 C
București
duminică, 26 martie, 2023

Federația Patronală Petrol și Gaze aniversează 110 ani de energie și primește un nou membru: Romgaz

Dată:

Cu ocazia evenimentului care marchează 110 ani de istorie în producția de gaze naturale pe teritoriul României, Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG – „urează bun venit companiei Romgaz în rândul membrilor săi”, arată un comunicat, arată o comunicare postată pe site-ul FPGG.

Romgaz este astăzi cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, având ca acționar principal statul român cu o participație de 70%.

Este pentru echipa noastră o bucurie să anunțăm consolidarea federației prin prezența în rândurile ei a unei companii de proporția și importanța Romgaz. Deloc întâmplător, odată cu marcarea a 110 ani de existență, compania Romgaz aderă la Federația Patronală Petrol și Gaze și găsește aici prieteni, colegi de industrie și parteneri de încredere în dezvoltarea unor proiecte de interes comun. Suntem împreună aici la Mediaș la marcarea a 110 ani de istorie în domeniul producției de gaze naturale așa cum vom fi împreună în reprezentarea industriei de producție și furnizare a gazelor naturale, parte strategică a întregului sistem energetic românesc.
Franck Neel, Președinte FPPG

„Astfel, FPPG reprezintă legitim peste 90% din sectorul de producție de gaze naturale din România în relația cu toate părțile interesate”, se mai arată în comunicarea citată.

Aderarea la FPPG este un prim pas dintr-un traseu pe termen lung de consolidare a relațiilor dintre Romgaz și toate companiile din sector, pe care ROMGAZ le privește ca pe parteneri de încredere și nu competitori. Scopul nostru comun este acela de a crea un climat de afaceri stabil și predictibil care să contribuie la securitatea energetică a României pentru următorii 100 de ani. Romgaz are potențialul și ambiția de a-și consolida și dezvolta poziția de cea mai importantă companie de gaze naturale din Romania si de a deveni un actor principal pe piețele importante din Europa Centrală și de Est care să reziste la presiunea tot mai puternică exercitată la nivel regional și internațional.
Adrian Volintiru, director general Romgaz

Despre FPPG
Federația Patronală Petrol și Gaze reprezintă cadrul de dezvoltare, dialog și gestionare eficientă a resurselor din sectoarele energie, petrol, gaze și minerit energetic din România.
Fondată în anul 1991 de către Adunarea Generală Constitutivă, Federația Patronală Petrol și Gaze și-a obținut personalitatea juridică prin acordarea Sentinței Civile nr 101 din 25.02.1992, pronunţată de instanţa Judecătoriei sector 1 Bucureşti, în Dosar nr. 81/PJ/1992.
Constituită în baza Legii Dialogului Social nr.62/2011, a prevederilor stipulate în Constituția României și a propriului statut, FPPG a consolidat în existența sa, de peste 25 de ani, principii puternice referitoare la predictibilitatea și competitivitatea cadrului legislativ aplicabil în domeniul energiei.
Motorul activității Federației Patronale Petrol și Gaze constă în consolidarea unei poziții unitare în ceea ce privește implementarea celor mai bune practici în domeniul reprezentat – energie, petrol, gaze și minerit energetic.
Federația actionează asemenea unui purtător de cuvânt al sectorului energetic, fiind un partener activ în dialogul social atât la nivel național, cât și sectorial. Prin analiza și dezbaterea permanentă a reglementărilor referitoare la domeniul de activitate, urmărim susținerea și reprezentarea eficientă a intereselor exprimate liber de către reprezentanții industriei de energie.
Federaţia Patronală Petrol şi Gaze este membru fondator al Confederaţiei Patronale CONCORDIA, participând prin reprezentanţii săi legali la Adunarea Generală Constitutivă a acesteia din 12.02.2007.
Concordia este confederația patronală reprezentativă pentru mediul de afaceri, reunind cele mai puternice federații sectoriale din economia românească și cuprinzând 7 din primele 10 companii după numărul de angajați și cifra de afaceri. Singura confederație patronală românească afiliată la IOE (International Organization of Employers), Concordia colaborează permanent cu partenerii săi europeni și promovează activ respectarea libertății economice și responsabilității sociale, a bunei guvernanțe și predictibilității cadrului investițional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...