26.7 C
București
marți, 25 iunie, 2024

FORT: „Mafia taximetriei” forțează mâna Guvernului pentru a da ordonanța ce elimină concurența

Dată:

REVISTA PATRONATELOR redă în continuare, integral, un comunicat transmis de către Federația Operatorilor Români de Transport.

„După ani de zile de monopol al autorizațiilor taxi eliberate de Primăria Capitalei, după cesiuni, datorii la stat și multe acte de corupție neluate în serios de instituțiile statului, „mafia taximetriei” sau „cartelul galben”, așa cum titrează presa, „mafie” condusă de aceleași persoaneje malefice, regrupate în jurul fostului Primar și Președinte Traian Băsescu sub umbrela Partidului Mișcarea Populară, încearcă cu disperare sub amenințări cu asedii și proteste, să forțeze mâna Guvernului pentru promovarea unei ordonanțe cu două articole.

Proiectul ordonanței redactată chiar de „cartelul galben” este pe circuitul de avizare interministerial și are două componente respectiv două articole ce modifică art .20 și art. 55 din legea taximetriei. Una legitimă, susținută de ani de zile de Federația Operatorilor Români de Transport – FORT, ce vizează transportul ilegal desfășurat de cei neautorizati (modificarea art. 55) și una total în afara planului de mobilitate durabilă sau principiilor de integrare tarifară și operațională din zonele metropolitane (modificarea art. 20) care urmărește un lucru simplu – eliminarea concurenței.

În paralel, surse din interiorul Primăriei, ne-au confirmat toate zvonurile apărute în presă legate de încercarea din spatele ușilor închise de a reîntoarce către „cartelul galben” toate autorizațiile retrase din cauza nevalidării unor cesiuni.

Odată ce aceste autorizații ajung în aceleași buzunare ale membrilor cartelului sus amintit, vor fi scoase la „închiriat” contra unor taxe lunare plătite de cei ce doresc să desfășoare cu adevărat aceasta activitate într-un context însă dominat de ani de zile de bișnițarii de autorizații ce au produs o pagubă uriașă atât bugetului de stat cât și bugetului local în cârdășie cu unii parlamentari, politicieni din conducerea primăriei sau unii polițiști și funcționari publici.

Doamna Primar General Firea se joacă „pititea” cu serviciile publice de transport și nu își asumă nimic în mod direct generând din cauza intervențiilor sale haos atât în aplicarea Planului de mobilitate durabilă cât și în domeniul taximetriei.

Nu există nici un fel de perspectivă legată de ceea ce urmează să se întâmple din ianuarie 2019 cu serviciul de transport public din zona metropolitană sau în ceea ce privește terminalele intermodale sau zonele park&ride iar discuțiile pe aceste subiecte sunt total lipsite de transparență în raport cu deciziile politice.

În paralel, Parlamentul României refuză să înceapă dezbaterile pe subiectul legii taximetriei, lăsând Guvernul expus unor presiuni total nejustificate.

FORT solicită membrilor Guvernului să își asume Ordonanța doar în ceea ce privește modificarea art. 55 ce vizează transportul ilegal (pirateria din transportul rutier de pasageri) lăsând Parlamentului responsabilitatea de a trata serios și responsabil legea specială aplicabilă în domeniu a cărei modificare este esențială și extrem de urgența – legea 38/2003.

În condițiile în care gestionarea unui serviciu public de către Autoritatea Publică locală s-a dovedit, în timp, total ineficienta. FORT consideră că legiuitorul trebuie să schimbe radical abordarea, oferind celor ce doresc cu adevărat să practice în acest domeniu, șansa să evolueze în raport cu cerințele pieței și în principal cu nevoia de mobilitate, securitate și confort ale pasagerului respectiv prin liberalizarea autorizațiilor taxi.

FORT a solicitat deja autorizare, prin asociațiile membre, pentru organizarea în perioada următoare, în fața Guvernului a unor proteste de amploare atât pe subiectul taximetriei cât și pe cel legat de transportul public regulat județean și interjudetean de pasageri, afectate în ultimul timp de același tip de abordare politică în care nimic nu este transparent sau concret.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...