32.5 C
București
sâmbătă, 20 iulie, 2024

Împăduririle sunt mai mult decât plantări: beneficii pentru companii și natură de la Asociația Pădurea Copiilor

Dată:

Asociația Pădurea Copiilor reîncepe programele de reîmpăduriri corporate sub egida „O echipă cu rădăcini sănătoase”. Campania de plantări va dura până la sfârșitul lunii noiembrie, zilele dedicate pentru voluntari corporate fiind 4 și 11 noiembrie 2018. Asociația va desfășura lucrări pe întreg parcursul lunii noiembrie, folosind ajutoare din comunitate și utilaje mecanice.

Prin asocierea cu un program de mediu cu rezultate, vizibilitate și reputație foarte bune, companiile care optează pentru un teambuilding ce implică reîmpădurirea au numai de câștigat!

Rezultatele Asociației Pădurea Copiilor

Până în prezent au fost înființate 58 de hectare de pădure. În 19 campanii de plantare, 390.000 de puieți au fost plantați cu ajutorul a 10.900 de voluntari și 2 utilaje de plantare prototip dezvoltate de INMA.

Din cele 58 de hectare administrate de Asociația Pădurea Copiilor 21 de hectare de pădure au ajuns la stadiul de masiv, cu arbori de 7-8 metri înălțime, în comunele Dragoș-Vodă și Vilcelele, jud. Călărași.

Schimbările radicale ale vremii fac acum subiectul știrilor zilnice, la fel ca nivelul de poluare alarmant din orașe. Companiile ce își doresc să se implice se pot alătura eforturilor ONG-urilor prin împăduriri. O pădure nu e doar un loc de stat la umbră vara, ci o sursă de echilibru pentru climă, floră, faună, sol și mai ales pentru comunitățile de oameni. Iar în sudul României, suprafața ocupată de păduri nu depășește 5%, deși în zona de câmpie recomandarea științifică este de 20%. Această lipsă se face simțită prin extremele din timpul verii, secetă și uscăciune, vântul puternic în calea căruia nu mai stau copaci și prin aerul greu din orașe.

Ne propunem ca până în 2030, Pădurea Copiilor să ajungă în peste 100 de comunități din Regiunea Sud-Muntenia, 18% din total Regiune. Pentru noi, o pădure este și o misiune. De 10 ani oferim suport pentru natură și oameni, de 10 ani împădurim și ajutăm comunitățile să înflorească prin proiecte de inovare socială. Până acum am readus pădurea pentru 6 comunități și 26.500 de oameni ale Munteniei: Ariceștii-Rahtivani, Cuza Vodă, Dragoș Vodă, Vâlcelele, Poroschia  și Drăgănești Vlașca. Și nu ne oprim aici! Continuăm cu împăduriri în județul Ialomița la Bărbulești și Roșiori, dar si cu completarea pădurilor demarate deja și îngrijirea lor până ajung la stadiul de masiv. Însă, nimic din toate acestea nu ar fi posibile fără parteneri responsabili, pe termen lung, care să ne sprijine eforturile.

Teodora Pălărie, președinta Asociației Pădurea Copiilor

Beneficii pentru partenerii Pădurii Copiilor pe termen lung – companiile

Companiile pot redirecționa 20% din impozitul pe profit pentru pădure, pentru o cauză cu rezultate vizibile. Bucata de pădure finanțată de companie îi poate purta numele. În lista de beneficii sunt incluse și compensarea emisiilor de carbon prin raportări de mediu, dar și asocierea cu un program de mediu cu reputație și cu un istoric bogat. Vizibilitatea companiei ca partener pe mijloacele gestionate de Asociatie: website, facebook, comunicate de presă și deducerea impozitului pe profit prin sponsorizare.

Mai mult, companiile se pot alătura și misiunii educaționale, implicând echipele de angajați în procesul de împădurire. Conștientizarea efortului de a planta fiecare copac și apropierea de natură determină responsabilitatea și grija față de natură, valori integrate în cultura organizațională a colaboratorilor asociației.

De asemenea, un astfel de teambuilding oferă ocazia angajaților de a colabora în alt context decât cel profesional, de a se apropia, în timp ce fac mișcare și petrec timp în aer liber, factori benefici pentru starea lor de bine. Mai mult, contactul direct cu proiectele pe care le sponsorizează compania și care reflectă valorile sale îi va face să aprecieze mai mult mediul în care lucrează pentru că le consolidează sentimentul de apartenență la o comuniate.

Investiția companiei în plantări nu are ca urmare doar îngrijirea pădurii timp de 6 ani și monitorizarea ei până la 15 ani, ci și educarea sătenilor și dezvoltarea comunităților sărace. Comunitățile vizate în toamna 2017 sunt două comune din Ialomița.

Asociația Pădurea Copiilor invită mediul corporate să se alăture misiunii Pădurea Copiilor și să finanțeze plantarea și îngrijirea unei bucăți de pădure, contribuind activ la sustenabilitate și creștere pe termen lung, atât a echipei proprii cât și a mediului sănătos de viață din România. Pentru detalii și înscrieri, puteți contacta Asociația Pădurea Copiilor direct pe site www.padureacopiilor.ro sau prin email la adresa comunicare@padureacopiilor.ro.

Asociația a devenit entitate independentă în 2016 ca urmare a desprinderii diviziei de împăduriri și sport din cadrul ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, unde a început în 2007 ca ”Adoptă un copac”. Până în prezent suprafața împădurită este de 58 de hectare. Fondurile au fost atrase sub umbrela ViitorPlus. Asociația Pădurea Copiilor le va îngriji și va închide ciclurile de monitorizare ale acestor păduri folosindu-se de aceste fonduri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...