13.2 C
București
duminică, 26 martie, 2023

Libra internet Bank oferă credite cu risc partajat pentru cumpărarea de terenuri agricole și alte investiții ale fermierilor

Dată:

Libra Internet Bank anunță, într-un comunicat transmis vineri, că a încheiat recent două convenții cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri pentru îmbunătățirea accesului fermierilor români la finanțare, prin care se finanțează achiziția de terenuri agricole, alte investiții sau desfășurarea activității curente, cu garanție de până la 80% din partea fondului de garantare.

O convenție similară există în vigoare între Libra Internet Bank și Fondul de Garantare a Creditului Rural, încheiată în 2017.

În ce condiții se acordă creditele

Libra Internet Bank este una din cele cinci bănci din România care participă la măsurile de sprijinire a fermierilor prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), prin convenția de finanțare cu partajarea riscului, încheiata cu Fondul European de Investitii (FEI).

În cadrul acestei scheme de garantare, clienții băncii care contractează un credit agricol pot beneficia de dobânzi avantajoase și garanție de până la 70%, cu condiția îndeplinirii condițiilor de eligibilitate din PNDR, pe următoarele Submăsuri:
– 4.1 „Investiții în exploatații agricole”
– 4.2 „Investiții în procesarea/marketingul produselor agricole”
– 4.1.a „Investitii în fermele de pomicultură”
– 4.2.a „Investiții în procesarea/marketingul produselor agricole în sectorul pomicol”
– 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea microîntreprinderilor și întreprinderilor mici non-agricole”.

Libra Internet Bank are o colaborare de durată cu FEI, prin care este sprijinită creditarea fermierilor, atât pentru achiziția de inputuri, cât și pentru investitii (în cadrul programelor de garantare EaSI, destinat microîntreprinderilor și  COSME, destinat IMM-urilor).

Ne ocupăm intens de segmentul agri de peste 5 ani. Acum, a devenit una din cele mai importante linii de business pentru portofoliul nostru, creditele agri reprezentând 17% din totalul creditelor noi acordate de bancă în cursul anului trecut. Avem consultanți bancari specializati în agricultură și numeroase parteneriate prin care putem aduce soluții adaptate nevoilor de dezvoltare a afacerii pentru fermierii din România.
Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank

Primele credite acordate prin FEI, cofinanțate din PNDR

„În cursul anului 2018, FEI a definitivat procesul de selecție a intermediarilor financiari și a încheiat Acorduri operaționale cu 5 bănci: Banca Comercială Română, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank”, arată un comunicat transmis tot vineri de Ministerul Agriculturii.

Băncile selectate în cadrul instrumentului financiar au acordat primele credite, fiind totdată implicate în permanență în pregătirea personalului și adaptarea procedurilor interne la prioritățile de investiții stabilite prin PNDR.

Astfel, „până la sfârșitul lunii februarie 2019, au fost acordate un număr de 13 credite în valoare de aproximativ 1 milion de euro”, a anunțat Ministerul Agriculturii.

Reprezentanții FEI au menționat că instituțiile financiare din piață au primit cu interes această facilitate de creditare care se adresează fermierilor și afacerilor din mediul rural.

Fondul European de Investiții – fond cu capital de risc

Fondul European de Investitii (FEI) face parte din grupul Băncii Europene de Investiție.

Misiunea sa principală este să susțină microîntreprinderile și întreprinderile mici si mijlocii din Europa, ajutându-le să obțină acces la finanțare.

FEI proiectează și dezvoltă capital de risc si de creștere, garanții și instrumente de microfinantare care se concentrează exact pe acest segment de piață. În această calitate, FEI favorizează obiectivele UE pentru susținerea inovației, cercetării și dezvoltării, antreprenoriatului, creșterii și ocupării forței de muncă.

Despre Libra Internet Bank
Recunoscută pentru activitatea de succes dedicată profesiilor liberale, dezvoltatorilor imobiliari și agribusiness-ului, Libra Internet Bank folosește inovația și noile tehnologii pentru a oferi cea mai bună experiență bancară clienților săi.
Cu o rețea de 51 de sucursale, Libra Internet Bank este una dintre cele mai dinamice bănci din România și a fost desemnată, în 2018, „Cea mai inovatoare bancă”, în cadrul a trei evenimente de prestigiu din industria bancară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...