0.8 C
București
miercuri, 29 martie, 2023

Monitorul Prețurilor pentru Carburanți va fi lansat astăzi, 1 iulie 2019, de Consiliul Concurenței

Dată:

Consiliul Concurenţei lansează luni, 1 iulie 2019, platforma „Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi”, care va conţine informaţii despre tarifele practicate în marile lanţuri de benzinării din România, potrivit unui anunţ recent al instituţiei.

Aplicaţia „Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi” este realizată de compania Maguay. „Noua platformă online va conţine atât forma extinsă a Monitorului Preţurilor pentru alimente, instrument lansat de autoritatea de concurenţă la sfârşitul anului 2016, cât şi un comparator al preţurilor pentru carburanţii auto”, a precizat Consiliul Concurenței.

Ce prețuri vor fi listate

Noul sistem de monitorizare a preţurilor va permite consumatorilor să se informeze cu privire la preţurile practicate de către principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto, respectiv benzină și motorină, astfel încât aceştia să poată alege produsele cu cel mai bun raport preţ-calitate.

„Atât platforma web, cât şi aplicaţiile mobile vor oferi multiple facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor”, a precizat Consiliul Concurenţei.

„Vrem să punem datele culese de Consiliu la dispoziţia unor platforme precum Waze, Google Maps”, a menționat Bogdan Chiriţoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Astfel de comparatoare există şi la nivelul ANCOM, pentru comunicaţii, și la ANRE, pentru energia electrică, iar ANPC a anunțat un comparator similar al preţurilor din sectorul bancar.

Consiliul Concurenţei are în derulare şi o analiză pe piaţa carburanţilor, declanșată după ce preţul benzinei şi motorinei în România – fără taxe – a depăşit media europeană.

Pentru alimente, Monitorul Prețurilor este deja funcțional

În noiembrie 2016, Consiliul Concurenţei a lansat www.monitorulpreturilor.info, proiect-pilot, accesibil pentru Bucureşti şi Ilfov.

Acest comparator listează preţurile pentru 128 de produse alimentare (64 de categorii generice de produse), pentru fiecare dintre acestea fiind disponibile două preţuri de produs individual – cel mai ieftin şi cel mai bine vândut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...