20.2 C
București
joi, 25 iulie, 2024

Policolor S.A. devine unic importator Glasurit în România

Dată:

 

Policolor S.A. devine unic importator al Glasurit, brandul premium de refinish auto al companiei BASF Coatings. Glasurit, certificat de peste 50 de producători auto din Europa, America de Nord, America de Sud şi Asia este pe primul loc la vânzări în Germania şi pe locul trei în ţările din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unităţi de producţie: Policolor România şi Orgachim Bulgaria şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor pe segmentul Decorative, Automotive şi Industrial Coatings  în zona sud-est Europeană. Ambele companii vor să-şi consolideze poziţia pe segmentul de refinish auto din România.

Parteneriatul  vine în întâmpinarea clienţilor din zona service-urilor de brand care pun accent pe calitate și care îşi doreau mai mult sprijin tehnic și de marketing, mecanisme de achiziţie mai clare şi eficiente şi, nu în ultimul rând, o prezenţă mai amplă din punct de vedere geografic şi numeric.

Ne dorim să întărim imaginea Glasurit pe piaţa din România şi suntem convinşi că Policolor este partenerul ideal pentru îndeplinirea acestui lucru. Glasurit, brandul premium al BASF nu este o simplă vopsea, ci este un partener de încredere în ceea ce priveşte calitatea, profitabilitatea şi eficiența soluţiilor oferite segmentului de autorefinish la nivel mondial. Ne dorim să dezvoltăm, să contribuim la dezvoltarea şi susţinerea activitatii service-urilor auto prin expertiza noastră în redarea culorilor, principiile de eficientizare şi angajamentul faţă de partenerii de afaceri. 
Harald Pflanzl, Head Sub-Region Europe Central for BASF

Soluții personalizate pentru vopsitori și suport tehnic non-stop

Odată cu preluarea distribuției brandului Glasurit, Policolor Automotive va oferi la nivel naţional, vopsitorilor şi managerilor de service, dar şi personalului din zona de achiziţii, soluţii personalizate, traininguri pentru vopsitori şi suport tehnic non stop, prin intermediul celor peste 50 de oameni ai săi, dedicaţi segmentului de vopsitorie auto.

Industria auto românescă a fost greu încercată în ultimii ani iar procesul de revenire este acum unul matur. Serviciile post-vânzare au devenit tot mai importante în business-urile auto, veniturile provenite din reparaţii auto sunt o linie tot mai consistentă în bugetele fiecărui service autorizat, optimizarea fluxurilor de lucru în service, de la recepţie, până la livrarea unei maşini post-reparaţii a devenit o prioritate. Calitatea produselor, alături de expertiza personalului cresc profitabilitatea unui service, dar şi reputaţia şi imaginea clientului final.
Marius Văcăroiu, CEO Policolor Orgachim

La finalul anului 2016 piaţa de autorefinish din România a fost evaluată la 21,4 milioane de euro, aferentă unui volum de 1,3 mii tone, din care Policolor, în calitate de lider de piaţă, comercializează aproximativ 643 tone (49,5%).

La finalul lui 2016, BASF, companie cu activităţi în peste 80 de ţări din lume şi 114 mii angajaţi,   a generat vânzări de aproximativ 58 de miliarde de euro şi un profit de 6,3 miliarde de euro. Divizia BASF Coatings, în care intră produsele dedicate domeniului auto a înregistrat o valoare a vânzărilor la nivel global de aproximativ 3,2 miliarde de euro. Compania deţine în Europa cea mai mare fabrică de vopsele auto din lume, la Muenster-Hiltrup, cu o suprafaţă de peste 400.000 mp, în care lucrează 2300 de angajaţi. 

Glasurit – un nume ce semnifică tradiție și calitate

Glasurit înseamnă 100 de ani de istorie a vopselei. Numele Glasurit reprezintă cele mai înalte standarde de calitate, produse de vopsea de primă clasă și soluții inovatoare. Ca expert mondial în domeniul refinish-ului auto, Glasurit oferă clienților săi soluțiile potrivite atunci când vine vorba de a face vopsirea mașinii mai ușoară, mai fiabilă și mai economică.

Astăzi, Glasurit – un brand cunoscut pentru experiența sa în culoare – deține cea mai mare bază de date la nivel mondial, cu 250.000 de nuanțe diferite, pentru segmentul de refinish auto, incluzând culorile de mașini clasice, dar și peste 600.000 de formule de mixare. Dat fiind faptul că Glasurit este aprobat de producători de top, concurența este redusă în ceea ce privește numărul de aprobări acordate de producătorii de automobile. Începând de astăzi, aprobările au fost acordate de mai mult de 50 de producători de automobile.

Despre BASF Coatings
Divizia Coatings a BASF este expertă la nivel mondial în dezvoltarea, producția și comercializarea de vopsele de refinish, inovatoare și durabile, precum și de vopsele decorative. Creăm soluții performante, avansate și dezvoltăm continuu aplicații și designuri noi, pentru a satisface nevoile partenerilor noștri din întreaga lume. BASF împărtășește abilitățile, cunoștințele și resursele echipelor sale de la nivel global, în beneficiul clienților, prin operarea unei rețele de colaborare între locațiile sale din Europa, America de Nord, America de Sud și Asia-Pacific. În 2016, divizia Coatings a realizat vânzări globale de aproximativ 3,2 miliarde de euro. În 2016, BASF a achiziționat compania Chemetall, un furnizor mondial de tratamente de suprafață aplicate pentru substraturile din metal, plastic și sticlă, pentru o gamă largă de industrii și piețe. Cu această extindere în portofoliu, BASF devine un furnizor mai complet de soluții pentru acoperiri. Soluții dincolo de imaginația dumneavoastră – BASF Coatings. Pentru mai multe informații despre această divizie și produsele ei, accesați  www.basf-coatings.com.

Despre Policolor – Orgachim
Grupul operează două mari unităţi de producţie: Policolor România şi Orgachim Bulgaria şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona Sud-Est Europeană. 

Despre Policolor
Producător de lacuri şi vopsele cu o experiență de peste 50 de ani în România, Policolor oferă soluţii şi produse pentru decorarea şi finisarea casei – sub brandurile SPOR, DEKO Professional, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor – sub brandurile Klar Professional, Klar Ultra, Emaur și Silverpol în cadrul Policolor Automotive și produse destinate acoperirilor industriale cu arie largă de aplicabilitate, aflate în cadrul Policolor Industrial Coatings. Produsele Policolor sunt prezente în peste 3.500 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România și în peste 1.000 de service-uri auto din țară. Compania dispune în prezent de o reţea de 11 magazine proprii. Mai multe informaţii pe: www.policolor.ro

Despre BASF
La BASF, creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Combinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Cei aproximativ 114.000 de angajați din Grupul BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci segmente: Produse Chimice, Produse de Performanță, Materiale și Soluții Funcționale, Soluții Agricole și Petrol și Gaze. În 2016, BASF a generat vânzări de aproximativ 58 de miliarde euro. Acțiunile BASF sunt tranzacționate pe bursele din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) și Zürich (BAS). Pentru mai multe informații, accesați www.basf.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...