5.8 C
București
marți, 28 martie, 2023

Primele 27 de startup-uri finanțate prin programul Factory by Raiffeisen Bank sunt gata să iasă pe piață | DOCUMENT

Dată:

Cei 27 de antreprenori start-up finanțați prin programul Factory by Raiffeisen Bank au sărbătorit marți încheierea primei etape a ediției-pilot a programului, împreună cu colegii din Raiffeisen care au participat la procesul de selecție și cu toți partenerii implicați în program.

Antreprenorii finanțați intră acum în programul de ateliere pus la dispoziție de bancă, astfel încât startul în afaceri să fie unul de succes.

„Dintre cele 84 de propuneri de proiecte înscrise în prima ediție a acestui program, 52 au ajuns în faza finală, iar 27 au fost alese pentru creditare cu un plafon total în valoare de 3,5 milioane de lei”, arată un comunicat al Raiffeisen Bank.

Ce scopuri are programul

„Programul a luat naștere din dorința de a încuraja și sprijini inițiativele de afaceri ale antreprenorilor la început de drum, pentru care opțiunile de finanțare sunt reduse, având în vedere gradul de risc specific unei afaceri în primii trei ani de viață. Așadar, prin parteneriatul cu Fondul European pentru Investiții și garanțiile oferite de programul COSME, Raiffeisen Bank a lansat un program de creditare online a proiectelor start-up, având ca scop îmbunătățirea poziției IMM-urilor nou înființate în piață și creșterea competitivității în rândul acestora”, precizează instituția de credit.

Finanțări de maxim 50.000 de  euro per proiect

Programul s-a desfășurat pe platforma www.raiffeisenfactory.ro în perioada martie-iulie 2018, iar creditele solicitate de participanți au fost pentru investiții sau pentru activitatea curentă, în valoare maximă de 50.000 de euro fiecare. Toți cei care s-au înscris cu un proiect în program au primit gratuit un pachet de cont curent, oferit de bancă pe perioada unui an, pentru susținerea afacerilor.

Pe lângă finanțare, ne-am dorit să putem oferi antreprenorilor câștigători și know-how-ul necesar pentru a-și lansă ori dezvoltă afacerile în cele mai bune condiții, astfel că am creat un program dedicat de cinci ateliere interactive, cu specialiști în domeniu, pe tematici esențiale pentru reușită unui start-up.

Vladimir Kalinov, vicepreședinte Retail Banking la Raiffeisen Bank

Când începe a doua ediție

A doua ediție a programului Factory by Raiffeisen Bank va începe în primul trimestru din 2019, detaliile urmând a fi publicate din timp pe platforma www.raiffeisenfactory.ro, creată special pentru a sprijini o comunitate de antreprenori la început de drum, atât prin programul de finanțare, cât și printr-o serie de resurse utile: știri de interes, tutoriale cu antreprenori de succes, sfaturi pentru înființarea unei firme sau dicționar de termeni din domeniul antreprenoriatului.

Cei 27 de câștigători ai creditelor Factory by Raiffeisen Bank, ediția 2018 (pilot), sunt din București (9) și alte 12 județe: Bihor (1), Brașov (1), Brăila (1), Cluj (4), Covasna (1), Galați (2), Iași (3), Ilfov (1), Neamț (1), Suceava (1), Timiș (1) și Vrancea (1).

DOCUMENT Lista câștigătorilor Factory by Raiffeisen Bank poate fi descărcată de AICI

Despre Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank este o bancă universală de top în România, care deservește 2 milioane de clienți persoane fizice, aproximativ 100.000 de IMM-uri și 5.600 de corporații. La mijlocul acestui an, banca avea peste 5.000 de angajați, 433 de agenții în toată țara, aproximativ 900 de ATM-uri, 19.300 de EPOS-uri și 210 de mașini multifuncționale (MFM-uri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...