0.8 C
București
miercuri, 29 martie, 2023

Prysmian Group lansează un sistem de identificare a oportunităților în telecomunicații și energie

Dată:

Prysmian Group anunță, într-un comunicat transmis marți, crearea unui Grup de lucru care va identifica oportunități de convergență a rețelelor în România, reunind ministerele de resort, autorități de reglementare şi principalii jucători în domeniile telecomunicațiilor și energiei.

REVISTA PATRONATELOR redă în continuare, integral, comunicatul transmis de Prysmian Group (intertitlurile aparțin Redacției noastre, RP).

„Prysmian Group, lider mondial în industria sistemelor de cabluri în domeniul energiei și telecomunicațiilor, în colaborare cu Institutul Național pentru Cercetare și Dezvoltare în Informatică (ICI), a lansat un Grup de lucru din care vor face parte ministerele de resort, autorități de reglementare, alte instituţii abilitate, alături de principalii jucători în domeniile telecomunicațiilor și energiei, cu scopul de a identifica oportunități de convergență a rețelelor în România.

Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței „Convergența rețelelor: România în era noilor soluții de conectivitate”, organizată de Grupul Prysmian și ICI la București, pe 26 noiembrie.

Alain Bertaina, Telecom Product Strategy Director din cadrul Prysmian Group și dr. ing. Victor Adrian Vevera din partea ICI au deschis evenimentul, urmat de discursul doamnei Maria Manuela Catrina, Secretar de Stat la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, invitat special al conferinţei.

Este necesară crearea de de sinergii între telecomunicații și energie

Alain Bertaina a prezentat tendințele actuale ale pieței, subliniind necesitatea creării de sinergii între telecomunicații și energie şi impactul pozitiv asupra inovării, dezvoltării de noi soluții și aplicații inteligente.

Bertaina a încurajat cooperarea interesectorială între actorii pieţei, precum operatorii din telecom şi energie şi ministerele de resort, autorităţile de reglementare și alte instituţii naționale.

„Scopul nostru principal este acela de a modela viitorul și de a aduce inovații care contează, colaborând, în același timp, cu toate părțile interesate”, a explicat Alain Bertaina, iar România este pe punctul de a juca un rol foarte important, chiar strategic în acest sens, deoarece Slatina găzduiește cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa şi din cadrul Prysmian Group din întreaga lume”.

Maria Manuela Catrina, secretar de stat, și-a exprimat sprijinul în favoarea inițiativei, felicitând Prysmian Group pentru investițiile importante derulate la Slatina, care sunt în acord cu agenda și prioritățile Ministerului Comunicațiilor pentru promovarea inovației și noilor capacități industriale.

„Inițiativa este convergentă cu strategia Ministerului de a avea cât mai multe site-uri de cercetare și dezvoltare în România și cu planurile de dezvoltare strategică actuale și viitoare privind tehnologia 5G, care vor fi urmate în scurt timp de strategiile Smart City și de Inteligența Artificială”, a adăugat Manuela Catrina.

Jan Schindler, Global Market Intelligence Manager în cadrul Prysmian Group, a împărtășit experiența Germaniei în ceea ce privește convergența rețelelor, viabilitatea şi sustenabilitatea acestor proiecte din punct de vedere economic, cadrul de finanțare oferit de autoritățile locale și naționale, precum şi lecții valoroase pentru viitor.

Dezbaterea a continuat cu o masă rotundă intitulată „Cum facem posibilă convergenţa reţelelor în România”, care a reunit înalți oficiali ai Ministerului Comunicațiilor și ai autorității de reglementare în domeniul energiei, reprezentanți ai mai multor operatori majori în domeniile telecomunicațiilor și energiei, experți recunoscuţi în domeniu.

În urma unor discuții de substanţă, participanţii de la masa rotundă au convenit crearea unui Grup de lucru care va identifica oportunități de convergență a rețelelor pe piața din România, iar Ministerului Comunicațiilor și alte autorități de resort vor oferi tot sprijinul necesar pentru eliminarea oricăror obstacole, de natură legislativă sau de reglementare, în susţinerea eforturilor de digitalizare și modernizarea a reţelelor şi implicit dezvoltarea economică a României.

Investiții de 90 de milioane de euro în România

În ultimii 5 ani, Prysmian a investit aproape 90 de milioane de euro în România pentru dezvoltarea de noi capabilități și capacități la Slatina, realizând baza care va permite țării să devină un centru european de excelenţă şi inovare pentru cablurile optice, precum și un centru tehnologic de talie mondială pentru cabluri de energie de tensiune înaltă şi medie. 

Grupul Prysmian este lider mondial în producția de cabluri de telecomunicații, cu o gamă largă de cabluri care permit transmiterea de voce, video și date în întreaga lume, și lider absolut în producția de cabluri de fibră optică.

Doar în anul 2017, Prysmian Group a produs peste 40 de milioane de kilometri de fibră optică, cea mai mare parte este folosită de Prysmian pentru a realiza cablurile de fibră optică de ultimă generație, restul fiind vândută producătorilor externi. Producând cabluri adaptabile şi fiabile pentru această tehnologie de vârf, de la cablurile tradiționale cu tuburi până la ultima tehnologie tip ribbon și ultimă generaţie de micro cabluri, inclusiv cablul revoluționar FlexTube®, Prysmian Group susține inovaţiile din întreaga lume şi duce mai departe limitele tehnologiei.

Acesta nu este doar cel mai mare cablu de fibre contorizat vreodată de Prysmian, dar prezintă, de asemenea, cea mai mare densitate de fibre din lume.”

Despre Prysmian Group
Grupul Prysmian este lider mondial în industria sistemelor de cabluri în domeniul energiei și telecomunicațiilor. Cu aproape 140 de ani de experiență, vânzările depășind 11 miliarde de euro (pro-forma la 31.12.2017), aproximativ 30.000 de angajați în peste 50 de țări și 112 de fabrici.
Grupul este puternic poziționat pe piețele de înaltă tehnologie și oferă cea mai largă gamă de produse, servicii, tehnologii și know-how. Acesta operează în afacerile de cabluri subterane și submarine și sisteme de transmisie și distribuție a energiei electrice, de cabluri speciale pentru aplicații în multe industrii și cabluri de medie și joasă tensiune pentru sectoarele de construcții și infrastructură.
Pentru industria telecomunicațiilor, Grupul produce cabluri și accesorii pentru transmisie de voce, video și date, oferind o gamă largă de fibre și cabluri optice și de cupru și sisteme de conectivitate. Prysmian este o companie publică listată pe Bursa italiană la indicele FTSE MIB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...