16 C
București
luni, 24 martie, 2025

TeraPlast lansează, cu ocazia Centenarului, campania „Acasă, de 100 de ani!”

Dată:

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Grupul TeraPlast – unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor din România – lansează campania „Acasă, de 100 de ani!”, prin care celebrează România, arată un comunicat transmis joi de companie.

În cadrul campaniei „Acasă, de 100 de ani!”, Grupul TeraPlast celebrează poveștile frumoase din casele românești.

Promotorul campaniei a invitat mai mulți lideri ai comunităților din România, printre care Simona Baciu – fondatoarea Transylvania College, Gabriel Lazany – managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Florin Estefan – managerul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, Aurel Tămaş – cantautor, Valentin Vesa – fondatorul ShoeBox, Tiberiu Ușeriu – ultramaratonistul român care a reuşit să câştige de trei ori la rând cel mai dur maraton din lume (6633 Arctic Ultra) și Alin Uhlmann Ușeriu – președintele asociației Tășuleasa Social, Valentina Ardean-Elisei, Laura Pristăvița și Daniela Rațiu – jucătoare ale echipei de handbal feminin CS Gloria 2018 și antrenorul lor, Horațiu Pașca, să vorbească despre ce înseamnă pentru ei „acasă”.

De asemenea, „din dorința de a susține poveștile și visele care se nasc într-o casă, Grupul s-a implicat în proiectul BIG BUILD 2018, derulat de organizația Habitat for Humanity România”, menționează TeraPlast.

Pentru Grupul TeraPlast, România este acasă deoarece realizările noastre au fost posibile doar având casa noastră aici și o mare familie alături – angajații și partenerii noștri. Deoarece înțelegem că o casă nu înseamnă doar un adăpost, ci o șansă la o viață mai bună,  ne-am alăturat cu bucurie mai multor cauze sociale, printre care și proiectului BIG BUILD 2018, derulat de Habitat for Humanity România, în luna octombrie 2018.

Alexandru Stânean, Director General TeraPlast Group.

BIG BUILD este un eveniment de construire accelerată și voluntariat organizat în fiecare an de Habitat for Humanity România, ajuns în 2018 la a zecea ediție.

Anul acesta, peste 350 de voluntari veniți din toate colțurile țării și din SUA, Germania și Olanda au ajutat la ridicarea a 8 case pentru 8 familii cu venituri reduse din Cumpăna, județul Constanța. Voluntarii au lucrat cot la cot cu cele 8 familii care se vor muta în prima lor casă decentă începând cu primăvara anului viitor.

Prin evenimentul BIG BUILD, Habitat for Humanity România marchează în fiecare an Ziua Mondială a Locuirii, pentru a atrage atenția asupra dreptului fiecărui om la o locuință decentă.

Locuințele românilor sunt supraaglomerate și necesită reparații urgente

România se confruntă cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeană în domeniul locuirii: 52% din populația țării locuiește în condiții de supraaglomerare, iar 21,5% din locuințe se află într-un stadiu avansat de degradare, necesitând reparații urgente.

„Peste 12% dintre români nu-și pot menține casele calde în sezonul rece. În plus, aproximativ 5 milioane de români trăiesc în săracie”, relatează TeraPlast.

Despre TeraPlast Group
Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Uși și Țiglă Metalică (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis în octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrică aflată integral în proprietatea unei firme românești, inaugurată după 1990.
Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

Ghid Practic privind Protecția Informațiilor Clasificate

Introducere Protecția informațiilor clasificate este esențială pentru securitatea națională și integritatea instituțiilor. Acest ghid oferă recomandări și măsuri esențiale pentru gestionarea și protejarea acestor informații...

Piața Muncii în 2025: Provocări și Oportunități

Piața muncii în 2025 este marcată de schimbări profunde. Pe de o parte, anumite sectoare, precum IT-ul, se confruntă cu dificultăți, iar angajații caută soluții alternative. Pe de altă parte, domenii emergente, precum industria verde, oferă noi oportunități de angajare. Cu o competiție crescută și o dinamică în continuă schimbare, atât angajatorii, cât și angajații trebuie să se adapteze pentru a rămâne relevanți pe piața muncii.

IMM-urile din România se confruntă cu provocări majore: inflația, digitalizarea și lipsa forței de muncă

Mediul de afaceri din România traversează o perioadă de transformări semnificative, iar întreprinderile mici și mijlocii (IMM) se află în fața unor provocări importante. Potrivit unui raport recent al Consiliului Național al IMM-urilor, principalele dificultăți cu care se confruntă antreprenorii sunt inflația ridicată, tranziția către digitalizare și deficitul de forță de muncă.

Protecția Fermierilor împotriva Practicilor Comerciale Neloiale

implementarea acestor măsuri reprezintă un pas important în sprijinul fermierilor și al producătorilor mici, reducând dezechilibrele comerciale și creând un lanț de aprovizionare mai corect și mai transparent.

Noile Reglementări privind Ambalajele și Impactul lor asupra Mediului de Afaceri

În contextul noilor politici europene privind sustenabilitatea, Uniunea Europeană a introdus reguli stricte pentru gestionarea ambalajelor și reducerea deșeurilor de ambalaje. Aceste măsuri au...

Impactul Ordonanței de Urgență nr. 156/2024 asupra mediului de afaceri din România

Ordonanța de Urgență nr. 156/2024 reprezintă o schimbare majoră în peisajul fiscal românesc. Deși scopul său este de a alinia regimul fiscal intern cu cerințele bugetare și europene, efectele asupra companiilor pot fi semnificative. Este esențial ca antreprenorii și managerii să analizeze atent impactul acestor modificări și să își ajusteze strategiile financiare pentru a rămâne competitivi în acest nou context legislativ.