5.1 C
București
duminică, 3 martie, 2024

TeraPlast lansează, cu ocazia Centenarului, campania „Acasă, de 100 de ani!”

Dată:

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Grupul TeraPlast – unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor din România – lansează campania „Acasă, de 100 de ani!”, prin care celebrează România, arată un comunicat transmis joi de companie.

În cadrul campaniei „Acasă, de 100 de ani!”, Grupul TeraPlast celebrează poveștile frumoase din casele românești.

Promotorul campaniei a invitat mai mulți lideri ai comunităților din România, printre care Simona Baciu – fondatoarea Transylvania College, Gabriel Lazany – managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Florin Estefan – managerul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, Aurel Tămaş – cantautor, Valentin Vesa – fondatorul ShoeBox, Tiberiu Ușeriu – ultramaratonistul român care a reuşit să câştige de trei ori la rând cel mai dur maraton din lume (6633 Arctic Ultra) și Alin Uhlmann Ușeriu – președintele asociației Tășuleasa Social, Valentina Ardean-Elisei, Laura Pristăvița și Daniela Rațiu – jucătoare ale echipei de handbal feminin CS Gloria 2018 și antrenorul lor, Horațiu Pașca, să vorbească despre ce înseamnă pentru ei „acasă”.

De asemenea, „din dorința de a susține poveștile și visele care se nasc într-o casă, Grupul s-a implicat în proiectul BIG BUILD 2018, derulat de organizația Habitat for Humanity România”, menționează TeraPlast.

Pentru Grupul TeraPlast, România este acasă deoarece realizările noastre au fost posibile doar având casa noastră aici și o mare familie alături – angajații și partenerii noștri. Deoarece înțelegem că o casă nu înseamnă doar un adăpost, ci o șansă la o viață mai bună,  ne-am alăturat cu bucurie mai multor cauze sociale, printre care și proiectului BIG BUILD 2018, derulat de Habitat for Humanity România, în luna octombrie 2018.

Alexandru Stânean, Director General TeraPlast Group.

BIG BUILD este un eveniment de construire accelerată și voluntariat organizat în fiecare an de Habitat for Humanity România, ajuns în 2018 la a zecea ediție.

Anul acesta, peste 350 de voluntari veniți din toate colțurile țării și din SUA, Germania și Olanda au ajutat la ridicarea a 8 case pentru 8 familii cu venituri reduse din Cumpăna, județul Constanța. Voluntarii au lucrat cot la cot cu cele 8 familii care se vor muta în prima lor casă decentă începând cu primăvara anului viitor.

Prin evenimentul BIG BUILD, Habitat for Humanity România marchează în fiecare an Ziua Mondială a Locuirii, pentru a atrage atenția asupra dreptului fiecărui om la o locuință decentă.

Locuințele românilor sunt supraaglomerate și necesită reparații urgente

România se confruntă cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeană în domeniul locuirii: 52% din populația țării locuiește în condiții de supraaglomerare, iar 21,5% din locuințe se află într-un stadiu avansat de degradare, necesitând reparații urgente.

„Peste 12% dintre români nu-și pot menține casele calde în sezonul rece. În plus, aproximativ 5 milioane de români trăiesc în săracie”, relatează TeraPlast.

Despre TeraPlast Group
Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Uși și Țiglă Metalică (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis în octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrică aflată integral în proprietatea unei firme românești, inaugurată după 1990.
Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...