5.8 C
București
marți, 28 martie, 2023

Radu Hanga, președintele Asociației Administratorilor de Fonduri: „Activele membrilor noștri au ajuns la 10 miliarde de euro”

Dată:

Activele gestionate de cei 28 de membri ai Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF) au ajuns în prezent la valoarea totală de 10 miliarde de euro, a declarat Radu Hanga, președintele AAF, în deschiderea primei ediții a Summit-ului Administratorilor de Fonduri din România.

„Asociația noastră numără astăzi 28 de membri, din care 19 sunt societăți de administrare a fondurilor, 4 sunt societăți de investiții financiare și mai avem Fondul Proprietatea. Dacă în anii de criză membrii noștri totalizau active de aproximativ un miliard de euro, în 2019 au ajuns la 10 miliarde de euro”, a spus Radu Hanga.

Potrivit ultimelor statistici ale AAF, activele nete ale celor 203 fonduri deschise și închise, locale și străine, au crescut în luna iulie cu 2,8%, până la nivelul de 45,7 miliarde de lei (9,7 miliarde de euro), înregistrând o creștere de 9,1% de la începutul anului, intrările nete ale lunii totalizând 495 de milioane de lei (105 milioane de euro).

Tanguy van de Werve: „Atenție la millenials”!

Prezent la summit, directorul general al EFAMA (organizație care reunește asociațiile naționale ale administratorilor de fonduri din Europa), Tanguy van de Werve, a remarcat că România are o piață „dominată de investitorii de retail”. Oficialul european le-a recomandat administratorilor români de fonduri să-și îndrepte atenția către generațiile tinere („millenials”), care au cel mai mare potențial de dezvoltare, mai ales în mediul online.

Piața, la mai puțin de 17% din potențial

Directorul general al companiei de brokeraaj Certinvest, Horia Gustă, a estimat că pe piața românească de profil activează acum 330.000 de investitori, ceea ce înseamnă 16,5% din potențial.

„Sunt între 300.000 și 330.000 de investitori, dar potențialul pieței este de două milioane. Avem și o provocare: oamenii trebuie convinși că este mai sigur să investești într-un fond decât în criptomonede”, a spus Horia Gustă.

Summit-ul Administratorilor de Fonduri din România, organizat de AAF, se desfășoară la București (Stejarii Country Club) și reunește jucătorii industriei de asset management şi ai altor organizaţii asociate industriei financiare. În cadrul evenimentului sunt abordate teme actuale şi de interes pentru industrie.

Despre AAF
Asociaţia Administratorilor de Fonduri, AAF (fosta Uniune Națională a Organismelor de Plasament Colectiv – UNOPC – până în 2008), este organizaţia profesională independentă neguvernamentală a operatorilor din industria Organismelor de Plasament Colectiv (OPC) din România care reuneşte 19 societăţi de administrare a investiţiilor (SAI), 4 societăţi de Investiţii Financiare (SIF) foste Fonduri ale Proprietăţii Private; Fondul Proprietatea; 4 bănci depozitare.
Cele 19 societăţi de administrare a investiţiilor gestionează 78 de fonduri deschise de investiţii (OPCVM) şi 24 de fonduri închise de investiţii (AOPC).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...