30 C
București
duminică, 21 iulie, 2024

Republica Moldova este pregătită pentru investiții. Cum vă înscrieți la evenimentul MOLDOVA BUSINESS WEEK 2018

Dată:

Aproximativ 1.000 de participanți din 53 de țări și peste 75 de speakeri sunt aşteptaţi la Chișinău, în zilele de 27-29 noiembrie, la cel mai important eveniment economic al anului – MOLDOVA BUSINESS WEEK 2018. Cea de-a cincea ediție a „Săptămânii Afacerilor”, organizată de Agenția de Investiții, sub egida Guvernului Republicii Moldova, își propune să stabilească noi relații comerciale, durabile și transparente cu parteneri din întreaga lume.

„Evenimentul – consacrat antreprenoriatului, promovării exporturilor și atragerii investițiilor în regiune – nu trebuie ratat de către cei care își propun să-și internaționalizeze businessul, să cunoască noile tendințe în abordarea parteneriatelor externe, să indentifice noi clienţi sau pieţe de desfacere, să adopte noi modele de reușită în afaceri și soluții pentru provocările cotidiene”, arată un comunicat transmis luni de organizatori.

Accesul la conferință este liber pentru toți oamenii de afaceri interesați, în baza înregistrării prealabile online pe www.mbw.md.

Ce domenii sunt promovate

Pe parcursul celor 3 zile vor fi organizate prelegeri și sesiuni despre potențialul investițional al ramurilor strategice ale economiei naționale – Energetică, Infrastructură, Automotive și Electronică, Tehnologia Informației și a Comunicațiilor, Agricultură și Industria Alimentară, Turism, Industria Ușoară.

Dezbaterile vor fi urmate de discuții Business to Business – B2B – și de prezentarea istoriilor de succes ale oamenilor de afaceri din diverse țări.

Atractivitatea investițională a celor 7 sectoare strategice ale economiei naționale va fi prezentată prin intermediul panelurilor tematice, care vor include prezentări relevante a peste 75 de speakeri, printre care reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, ambasadori, reprezentanți ai partenerilor externi strategici, ai companiilor autohtone, dar și invitați speciali de peste hotare: România, Georgia, Ungaria, Macedonia, Belgia, Italia și Marea Britanie.

Panelurile vor evidenția avantajele competitive ale sectoarelor, oportunitățile investiționale actuale și vor oferi din prima sursă informații esențiale despre politicile statului în susținerea investițiilor.

Întrebări&Răspunsuri cu oficialitățile

Pentru a menține un dialog public-privat transparent, ediția din acest an va include, în premieră, sesiuni de Q&A cu echipe de profesioniști din trei ministere de resort: Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Finanțelor, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„Pentru invitații din străinătate care vor să se documenteze despre oportunitățile oferite de Republica Moldova vor fi organizate vizite de lucru aplicate, structurate pe domeniile: Fashion Route, Digital Path, Free Economic Zone, Agrifood. Acestea vor fi combinate cu vizitarea unor obiectivelor turistice, completând astfel o unică experiență de descoperire a Republicii Moldova, drept autentică destinație emergentă”, menționează organizatorii.

„Republica Moldova este o destinație atractivă pentru investiții și o piață competitivă la nivel regional. Vă invităm să vă alăturați celor peste 1.000 de lideri , devenind Ambasadorii Moldovei în lumea afacerilor”, se mai arată în comunicat.

Agenda și formularul de înregistrare sunt disponibile pe pagina oficială a evenimentului – www.mbw.md.

Despre MBW
Moldova Business Week este cel mai important eveniment național în domeniul afacerilor, organizat la Chișinău, începând din anul 2014.
În fiecare an, forumul de afaceri a reunit un număr important de autorități, agenți economici din toate sectoarele economiei, importatori, exportatori, finanțatori din țară și din străinătate, iar interacțiunea dintre participanți a culminat cu încheierea a zeci de parteneriate, care au contribuit la dezvoltarea economiei naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...