0.8 C
București
miercuri, 29 martie, 2023

Republica Moldova este pregătită pentru investiții. Cum vă înscrieți la evenimentul MOLDOVA BUSINESS WEEK 2018

Dată:

Aproximativ 1.000 de participanți din 53 de țări și peste 75 de speakeri sunt aşteptaţi la Chișinău, în zilele de 27-29 noiembrie, la cel mai important eveniment economic al anului – MOLDOVA BUSINESS WEEK 2018. Cea de-a cincea ediție a „Săptămânii Afacerilor”, organizată de Agenția de Investiții, sub egida Guvernului Republicii Moldova, își propune să stabilească noi relații comerciale, durabile și transparente cu parteneri din întreaga lume.

„Evenimentul – consacrat antreprenoriatului, promovării exporturilor și atragerii investițiilor în regiune – nu trebuie ratat de către cei care își propun să-și internaționalizeze businessul, să cunoască noile tendințe în abordarea parteneriatelor externe, să indentifice noi clienţi sau pieţe de desfacere, să adopte noi modele de reușită în afaceri și soluții pentru provocările cotidiene”, arată un comunicat transmis luni de organizatori.

Accesul la conferință este liber pentru toți oamenii de afaceri interesați, în baza înregistrării prealabile online pe www.mbw.md.

Ce domenii sunt promovate

Pe parcursul celor 3 zile vor fi organizate prelegeri și sesiuni despre potențialul investițional al ramurilor strategice ale economiei naționale – Energetică, Infrastructură, Automotive și Electronică, Tehnologia Informației și a Comunicațiilor, Agricultură și Industria Alimentară, Turism, Industria Ușoară.

Dezbaterile vor fi urmate de discuții Business to Business – B2B – și de prezentarea istoriilor de succes ale oamenilor de afaceri din diverse țări.

Atractivitatea investițională a celor 7 sectoare strategice ale economiei naționale va fi prezentată prin intermediul panelurilor tematice, care vor include prezentări relevante a peste 75 de speakeri, printre care reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, ambasadori, reprezentanți ai partenerilor externi strategici, ai companiilor autohtone, dar și invitați speciali de peste hotare: România, Georgia, Ungaria, Macedonia, Belgia, Italia și Marea Britanie.

Panelurile vor evidenția avantajele competitive ale sectoarelor, oportunitățile investiționale actuale și vor oferi din prima sursă informații esențiale despre politicile statului în susținerea investițiilor.

Întrebări&Răspunsuri cu oficialitățile

Pentru a menține un dialog public-privat transparent, ediția din acest an va include, în premieră, sesiuni de Q&A cu echipe de profesioniști din trei ministere de resort: Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Finanțelor, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„Pentru invitații din străinătate care vor să se documenteze despre oportunitățile oferite de Republica Moldova vor fi organizate vizite de lucru aplicate, structurate pe domeniile: Fashion Route, Digital Path, Free Economic Zone, Agrifood. Acestea vor fi combinate cu vizitarea unor obiectivelor turistice, completând astfel o unică experiență de descoperire a Republicii Moldova, drept autentică destinație emergentă”, menționează organizatorii.

„Republica Moldova este o destinație atractivă pentru investiții și o piață competitivă la nivel regional. Vă invităm să vă alăturați celor peste 1.000 de lideri , devenind Ambasadorii Moldovei în lumea afacerilor”, se mai arată în comunicat.

Agenda și formularul de înregistrare sunt disponibile pe pagina oficială a evenimentului – www.mbw.md.

Despre MBW
Moldova Business Week este cel mai important eveniment național în domeniul afacerilor, organizat la Chișinău, începând din anul 2014.
În fiecare an, forumul de afaceri a reunit un număr important de autorități, agenți economici din toate sectoarele economiei, importatori, exportatori, finanțatori din țară și din străinătate, iar interacțiunea dintre participanți a culminat cu încheierea a zeci de parteneriate, care au contribuit la dezvoltarea economiei naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...