17.4 C
București
marți, 21 martie, 2023

STUDIU AlphaBeta: Ce șanse de dezvoltare imobiliară are zona Expoziției din Capitală

Dată:

Agenția digitală AlphaBeta a analizat situația de pe piața imobiliară din zona Expoziției din București și, împreună cu partenerii din zona imobiliară, a realizat o analiză a investițiilor realizate.

Zona Bulevardului Expoziției a devenit unul dintre cele mai atractive puncte de pe harta imobiliară din București, cu șase clădiri de birouri, 1.800 de unități rezidențiale și transformarea vechilor săli de expoziție în zone închiriate, arată analiza publicată miercuri de AlphaBeta.

Prețurile medii pe metru pătrat variază între 1.300 și 1.500 de euro/mp, cu o suprafață netă medie cuprinsă între 50 și 60 pentru un apartament cu o cameră și 85-100 de metri pătrati pentru apartamentele cu 2 camere.
Alexandru Boghiu, owner AlphaBeta

Cine sunt vedetele zonei

Potrivit analizei, printre proiectele rezidențiale ale zonei se numără AFI City, al celor de la AFi Europe, cu 190 de apartamente în prima fază sau Impact, cu Luxuria Domenii Residence, proiect care va include 630 de apartamente la finalizare.

În cazul clădirilor de birouri, în zonă sunt anunțate șase proiecte. Primul este cel al Portland Trust cu o suprafață totală inchiriabilă de 42.000 mp, dintre care una din clădirile cu suprafața de 20.000 mp a fost deja inchiriată de ING Bank.

Și Global Trade Center (GTC) a cumpărat un teren de 15.000 mp în zonă și intentionează să dezvolte un complex de birouri cu trei clădiri de birouri și o suprafată inchiriabilă de 46.000 mp.

GTC mai deține în apropiere, în Piața Presei, proiectul City Gate, care include două clădiri de clasă A cu o suprafată totală de 47.700 mp.

City Gate este o dezvoltare în comun a GTC (59%) și Bluehouse Capital (41%), și reprezintă unul dintre cele mai performanțe proiecte de birouri din capitală României. Aceasta confirmă potențialul ridicat al zonei.

Dezvoltarea zonei va depinde mult și dacă autoritățile își vor respecta promisiunea de a construi linia de metrou spre Otopeni. Investițiile vor crește doar în această situație. Acolo sunt terenuri, zona poate deveni un nou pol de birouri puternic, precum Orhideea.
Alexandru Boghiu, owner AlphaBeta

Despre AlphaBeta
AlphaBeta a intrat pe piața de digital și web in anul 2012 ca un start-up specializat pe servicii IT și s-a dezvoltat ca una dintre cele mai bune companii din domeniu.
Din 2015, serviciile AlphaBeta au început să se adreseze segmentului imobiliar, portofoliul său acoperind, în prezent, peste 50% dintre dezvoltatorii de pe piață, printre care se numără companiile Imoteca, Gran Via, Zacaria Group, Hercesa, Cordia, Be Igloo PR și proiecte precum Valea Doftanei Residence, 19th, 20th si 21th Residence, Valetta Residence si Exigent Plaza Residence.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...