5.8 C
București
marți, 28 martie, 2023

Studiu: Din doi români, unul s-ar lansa în afaceri. Ce îl împiedică, în ce domeniu ar investi și cum poate primi finanțare prin Factory by Raiffeisen Bank

Dată:

Potrivit unui studiului iVOX realizat în perioada 28 februarie – 7 martie 2019 la nivel național, 70% dintre români consideră că antreprenoriatul este motorul creșterii economice din țara noastră, iar dintre românii angajați, mai bine de jumătate (50,6%) ar dori să devină antreprenori. De asemenea, 34% dintre românii angajați se gândesc să își deschidă propria afacere cu condiția să obțină finanțare de la o bancă.

Potrivit studiului realizat de iVOX la începutul lunii martie, 70% dintre români consideră că antreprenoriatul reprezintă motorul creșterii economice. Prin comparație, activitatea marilor companii este apreciată doar de 2 din 10 români.

Ce obstacole au în cale

Ideea lansării propriului start-up devine o opțiune tot mai prezentă în planurile de viitor ale românilor. 1 din 2 români declară că ar renunța la statutul de angajat, dar consideră că principalul obstacol pentru o afacere la început de drum este reprezentat de impredictibilitatea mediului fiscal și de nivelul ridicat al taxelor (74% dintre respondenți).

Ce tipuri de afaceri ar porni

Dacă ar lua decizia de a porni propriul business, cei mai mulți dintre români, 36,75%, ar alege să îl construiască de la zero, folosindu-se doar de cunoștințele acumulate până în prezent.

Aproape la fel de mulți, 33,44%, ar da o șansă propriilor hobby-uri și ar investi în dezvoltarea unei afaceri care să le pună în valoare competențele dezvoltate.

Pe de altă parte, mai puțin de 14% dintre români consideră că, dacă ar intra în lumea antreprenoriatului, ar achiziționa o franciză sau ar duce mai departe o afacere de familie.

Eșantionul studiului este compus din 1.954 respondenți și reproduce, din punctul de vedere al  principalelor caracteristici, structura socio-demografică a populaţiei utilizatorilor de Internet din  România, aşa cum decurge din cercetarea Gallup „Piaţa serviciilor de acces la Internet”,  realizată la cererea ANCOM (Autoritatea pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii).

Prin urmare, rezultatele acestui sondaj pot fi extrapolate, cu o minimă marjă de eroare, populaţiei utilizatorilor de Internet din România, adulți, studii medii și superioare, din mediul  rural sau urban.

Programul Factory by RAIFFEISEN BANK, la ediția a doua

În contextul în care tot mai mulți dintre români sunt interesați să intre în lumea antreprenoriatului, Raiffeisen Bank a lansat, de curând, cea de a doua ediție a programului Factory by RAIFFEISEN BANK, competiție care pune la dispoziția startup-urilor finanțări de până la 50.000 de euro.

Astfel, în luna martie 2019, românii care se gândesc serios la deschiderea propriei afaceri își pot înscrie ideea în competiție si au șansa de a-și pune planurile în aplicare.

Rolul programului Factory by RAIFFEISEN BANK este de a oferi finanțarea necesară antreprenorilor din România care au un plan bun de afaceri si perspectiva dezvoltării lui. Firmele mici, antreprenoriale, reprezintă un pilon important din economia unei țări și, atat noi, ca bancă, cât și antreprenorii, avem responsabilitatea de a investi în afaceri care aduc beneficii comunităților din care facem parte.
Raluca Nicolescu, director executiv Aria IMM la Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank își propune să fie alături de antreprenori în dezvoltarea lor personală și a afacerilor finanțate de bancă, prin acces la specialiști din diferite domenii, în funcție de nevoile specifice ale clienților.

Antreprenorii trebuie să știe că participarea la un program dedicat finanțării startup-urilor, cum este factory by RAIFFEISEN BANK, le oferă nu doar oportunități financiare, ci și șansa de a dezbate planul de afaceri cu o echipă de profesioniști. Astfel, antreprenorii vor ști de la început, care sunt avantajele, dar și responsabilitățile pe care o eventuală finanțare le atrage după sine. Prin factory by RAIFFEISEN BANK, ajutăm afacerile să prindă viață, într-un mod responsabil.
Raluca Nicolescu

Finanțările oferite startup-urilor vor fi acordate de Raiffeisen Bank prin programul COSME, cu garanție de la Fondul European de Investiții.

Competiția Factory by RAIFFEISEN BANK se defășoară în 3 etape:
– înscrierea proiectelor (aflată în desfășurare până pe 31 martie)
– evaluarea proiectelor de către o comisie de specialiști (2-21 aprilie)
– susținerea propriului proiect (de către finaliști) în fața unui juriu (3-30 mai).

Proiectele finanțate prin program vor fi anunțate la 31 mai și celebrate în cadrul Galei Factory, în luna iunie.

Despre Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România, susţine peste 91.000 de companii să-şi dezvolte afacerile şi este banca pe care au ales-o peste 2 milioane de clienţi persoane fizice.
Raiffeisen Bank România contribuie an de an la dezvoltarea comunităţilor unde activează și se implică în proiecte culturale, educative, pentru un stil de viață sănătos, dar și în sprijinirea startup-urilor locale prin programe ca Elevator Lab sau Factory by RAIFFEISEN BANK.
La 30 septembrie 2018, banca avea 5.037 de angajați, 425 de agenții în toată țara, o rețea de peste 930 de ATM-uri, aproximativ 19.300 de POS-uri și 210 mașini multifuncționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...