30.7 C
București
vineri, 19 iulie, 2024

ASF și PAID au declanșat o campanie națională de informare cu privire la rolul asigurării obligatorii a locuințelor

Dată:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale SA (PAID) organizează, în perioada 15-19 octombrie 2018, la nivel național, o campanie de conștientizare a importanței asigurării obligatorii a locuințelor.

Aflată la a doua ediție, campania se desfășoară și în acest an sub sloganul „Anul acesta îmi protejez casa!“ și va avea loc în opt orașe din regiunea Moldova, cea mai afectată de riscurile acoperite de Polița de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAD) – Brăila, Galați, Tecuci, Bârlad, Iași, Târgu Frumos, Botoșani și Roman.

Gradul redus de cuprindere a asigurărilor obligatorii a locuințelor în România, de numai 18,75%, reflectă nevoia acută de informare a populației cu privire la riscurile la care aceasta se supune în cazul neîncheierii poliței PAD. Prin parteneriatul cu PAID, ne propunem ca publicul să ajungă să cunoască și să înțeleagă importanța acestui produs.
Leonardo Badea, președintele ASF

Reprezentanții ASF și ai PAID vor participa la întâlniri cu autoritățile locale și cu proprietari de locuințe, în cadrul cărora vor prezenta informații despre asigurarea obligatorie a locuințelor, privind riscurile la care cetățenii se expun în cazul în care nu încheie o astfel de asigurare, precum și informații referitoare la  modul în care acest produs poate fi utilizat cât mai eficient pentru acoperirea propriilor nevoi.

De asemenea, aceștia vor distribui pliante informative, broșuri și Ghidul PAD.

Cu toate că legea asigurării obligatorii a locuinței este în vigoare de ani buni, polița PAD este încă prea puțin cunoscută și înțeleasă de români. Suntem convinși că numai prin conștientizarea utilității acestei asigurări putem crește gradul de protecție pentru fondul locativ din România. Din acest motiv, pornim la drum și în acest an alături de ASF, în speranța că vom reuși să explicăm cât mai multor proprietari de locuințe rolul asigurării obligatorii.
Nicoleta Radu, Director General, PAID România.

România are 7,3 milioane de locuințe neasigurate

Având în vedere că în România sunt 7,3 milioane de locuințe neasigurate este esențială informarea fiecărui proprietar cu privire la responsabilitățile care îi revin din acest punct de vedere.

„Statul nu are nicio obligație legală să ofere sprijin proprietarilor ale căror locuințe au fost avariate în urma unor dezastre naturale și care nu aveau încheiate PAD, astfel că fiecărui român îi revine responsabilitatea pentru proprietatea sa”, avertizează ASF.

ASF are în derulare o serie de proiecte de educație financiară și de informare a cetățenilor cu privire la importanța serviciilor financiare non-bancare. Ne-am propus să fim cât mai aproape de consumator pentru a-l informa și pentru a-l sprijini să ia toate deciziile privind achiziționarea produselor financiare în deplină cunoștință de cauză.
Ovidiu Wlassopol, prim-vicepreședintele ASF

Despre ASF

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Despre PAID

PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societăți de asigurare, acționari PAID.

Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundații și alunecări de teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...