13.2 C
București
duminică, 26 martie, 2023

Avi Compact, distribuitorul de aparatură pentru aer condiționat marca Daikin, estimează afaceri de 7,5 milioane de euro în 2019

Dată:

Avi Compact – cel mai important distribuitor în România al aparatelor și echipamentelor pentru aer condiționat și climatizare marca Daikin – estimează că va încheia 2019 cu o cifră de afaceri de aproximativ 7,5 milioane de euro.

Cele mai importante proiecte în prima jumătate de an au fost din domeniul hotelier, comercial, industrial și bancar. Sezonul 2019 este promițător, cu cea mai bună lună iunie din ultimii trei ani pentru segmentul rezidențial, arată datele Avi Compact, care distribuie de 13 ani produsele Daikin în România.

Ce sectoare sunt cele mai dinamice

Segmentul corporate a contribuit în prima jumătate a acestui an la peste 75% din totalul portofoliului.

Avi Compact și-a propus pentru 2019 să consolideze colaborarea pe segmente precum cel bancar, farmaceutic sau hotelier, dar și extinderea pe zona comercială și industrială.

Segmentul rezidențial, care contribuie cu aproximativ 25% la realizarea cifrei de afaceri, a avut de asemenea o dinamică apreciabilă.

Cele mai importante proiecte pentru prima jumătate de an sunt:
– TELEKOM România – Palatul Telefoanelor, un proiect în derulare;oată cladirea va fi climatizată cu cele mai performante sisteme VRV Daikin
–  Hotelul Lido – instalații de climatizare
– GMB ROMÂNIA AUTO INDUSTRY – instalații de climatizare pentru noua hală de producție din Pitești
– Climatizarea pentru reteaua de magazine Penny Market
– Patria Bank – înlocuirea echipamentelor de climatizare dintr-o serie de agenții ale băncii
– Hotel Central din Ploiești – instalații de climatizare
– Hercesa Imobiliare – climatizare pentru noile imobile din Complexul Vivenda.

Cele mai căutate echipamente au eficiență energetică ridicată, nivel de zgomot redus, autodiagnoză și un termen de garanție mare. Am observat că pentru clienți sunt importante criterii precum calificarea personalului, posibilitatea de a face față unor lucrări mari, asigurarea serviciilor de intervenție 24 din 24, stocurile de echipamente și piese de schimb.
Florin Rădulescu, Fondator Avi Compact

Toate echipamentele funcționează cu  noul freon ecologic R32

Toate echipamentele de climatizare Daikin funcționează cu noul  freon ecologic R32. Daikin a lansat în acest an noile game Perfera si Confora optimizate pentru încălzire care funcționează până la temperaturi exterioare de -20°C.

Aceste echipamente pot fi o soluție viabilă atât pentru climatizare, cât și pentru încălzire, în zonele fără rețea de gaz și care nu beneficiază de instalații de încălzire centrală.

Iunie 2019, vânzări de 25 de ori mai mari decât în aceeași lună din 2019

„Anul acesta, în luna iunie am înregistrat cea mai bună creștere din ultimii ani. Cererea a crescut de 25 de ori comparativ cu iunie 2018”, a declarat Marian Pandele, directorul executiv al Avi Compact.

Potrivit conducerii companiei, vânzările de echipamente de climatizare oscilează intens în timpul anului. Cu toate că astfel de achiziții se fac pentru termene lungi, pentru mai mulți ani, unii încă își cumpără aparate de aer condiționat în funcție de cum e vremea afară…

„Noi, la Avi Compact, recomandăm lunile martie-aprilie pentru achiziționarea aparatelor de aer condiționat pentru segmentul rezidențial. Termenele de livrare și instalare sunt mici, adică de două zile. În perioada iunie-iulie cererea este mare, iar termenul de livrare este mai lung, perioada de așteptare pentru montaj ajungând la 10-15 zile. Pentru că firmele au clienți și din zona companiilor, în sezon se onorează în primul rând contracte de mentenanță”, au menționat reprezentanții companiei.

Atenție la piața „gri”!

Există și o piață paralelă a aparatelor de aer condiționat – o piață „gri”, în sensul că vânzările sunt înregistrate oficial și fiscal, dar aparatele respective pot da surprize neplăcute pentru consumatori.

Apar, în unele magazine, „branduri” care apoi dispar de pe piață, mărci care nu au reprezentanțe în România, cu aparate suspect de ieftine și – astfel – tentante pentru cumpărători.

Pentru a evita surprizele neplăcute, este de recomandat să întrebați dacă „brandul” respectiv are sau nu reprezentanță în România, cât curent consumă aparatul și dacă va mai putea fi găsit și anul viitor.

O marcă sigură poate fi ceva mai scumpă, dar – fiind o investiție pe termen lung – este recomandabil să cumperi un aparat fiabil, la care îi poți asigura mentenanța după mai mulți ani.

Vedeți toată gama Daikin rezidențiale în noul showroom Avi Compact

Showroom-ul Avi Compact a fost reamenajat în totalitate și are expusă toată gama de echipamente rezidențiale Daikin. Valoarea investiției este de 20.000 de euro.

În plus, echipamentele de climatizare Daikin din showroom sunt funcționale și acestea pot fi testate de către beneficiari.

„Peste 90% dintre potențialii clienți care au vizitat showroom-ul în acest an au achiziționat cel puțin un aparat de climatizare Daikin”, au mai anunțat reprezentanții Avi Compact.

În acest an, Avi Compact a finalizat investiția în extinderea cu 2.000 mp a spațiului de depozitare.

Pe plan extern, în 2018, compania a început o colaborare cu o firmă din Franța, care a continuat și în acest an prin realizarea instalațiilor pentru două imobile situate pe Coasta de Azur.

Despre Avi Compact
Avi Compact este o societate de instalații și construcții care execută lucrări de instalații-construcții și lucrări de mentenanța pentru acestea.
Lansată în 2003, compania Avi Compact s-a angajat întotdeauna profesional, calitativ și inovativ în fața clienților săi, furnizând soluții integrate de instalații – proiectare, importul echipamentelor și execuția lucrărilor, precum și mentenanța lucrărilor de profil.
Activitatea companiei Avi Compact este împărțită în trei domenii, având o gamă completă de servicii:
– constructor general, ce implică studii de soluție, consultanță tehnică, consultanță în proiectare, avizare de proiecte, autorizări ISCIR centrale termice, montaj complet pentru echipamentele livrate;
– import și distribuție de echipamente pentru instalații;
– mentenanță (service autorizat de producător), implicând asistentă tehnică la montaj, garanție și service postgaranție pentru instalații de climatizare, ventilare și instalații de încălzire centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...