30 C
București
duminică, 21 iulie, 2024

Avi Compact, distribuitorul de aparatură pentru aer condiționat marca Daikin, estimează afaceri de 7,5 milioane de euro în 2019

Dată:

Avi Compact – cel mai important distribuitor în România al aparatelor și echipamentelor pentru aer condiționat și climatizare marca Daikin – estimează că va încheia 2019 cu o cifră de afaceri de aproximativ 7,5 milioane de euro.

Cele mai importante proiecte în prima jumătate de an au fost din domeniul hotelier, comercial, industrial și bancar. Sezonul 2019 este promițător, cu cea mai bună lună iunie din ultimii trei ani pentru segmentul rezidențial, arată datele Avi Compact, care distribuie de 13 ani produsele Daikin în România.

Ce sectoare sunt cele mai dinamice

Segmentul corporate a contribuit în prima jumătate a acestui an la peste 75% din totalul portofoliului.

Avi Compact și-a propus pentru 2019 să consolideze colaborarea pe segmente precum cel bancar, farmaceutic sau hotelier, dar și extinderea pe zona comercială și industrială.

Segmentul rezidențial, care contribuie cu aproximativ 25% la realizarea cifrei de afaceri, a avut de asemenea o dinamică apreciabilă.

Cele mai importante proiecte pentru prima jumătate de an sunt:
– TELEKOM România – Palatul Telefoanelor, un proiect în derulare;oată cladirea va fi climatizată cu cele mai performante sisteme VRV Daikin
–  Hotelul Lido – instalații de climatizare
– GMB ROMÂNIA AUTO INDUSTRY – instalații de climatizare pentru noua hală de producție din Pitești
– Climatizarea pentru reteaua de magazine Penny Market
– Patria Bank – înlocuirea echipamentelor de climatizare dintr-o serie de agenții ale băncii
– Hotel Central din Ploiești – instalații de climatizare
– Hercesa Imobiliare – climatizare pentru noile imobile din Complexul Vivenda.

Cele mai căutate echipamente au eficiență energetică ridicată, nivel de zgomot redus, autodiagnoză și un termen de garanție mare. Am observat că pentru clienți sunt importante criterii precum calificarea personalului, posibilitatea de a face față unor lucrări mari, asigurarea serviciilor de intervenție 24 din 24, stocurile de echipamente și piese de schimb.
Florin Rădulescu, Fondator Avi Compact

Toate echipamentele funcționează cu  noul freon ecologic R32

Toate echipamentele de climatizare Daikin funcționează cu noul  freon ecologic R32. Daikin a lansat în acest an noile game Perfera si Confora optimizate pentru încălzire care funcționează până la temperaturi exterioare de -20°C.

Aceste echipamente pot fi o soluție viabilă atât pentru climatizare, cât și pentru încălzire, în zonele fără rețea de gaz și care nu beneficiază de instalații de încălzire centrală.

Iunie 2019, vânzări de 25 de ori mai mari decât în aceeași lună din 2019

„Anul acesta, în luna iunie am înregistrat cea mai bună creștere din ultimii ani. Cererea a crescut de 25 de ori comparativ cu iunie 2018”, a declarat Marian Pandele, directorul executiv al Avi Compact.

Potrivit conducerii companiei, vânzările de echipamente de climatizare oscilează intens în timpul anului. Cu toate că astfel de achiziții se fac pentru termene lungi, pentru mai mulți ani, unii încă își cumpără aparate de aer condiționat în funcție de cum e vremea afară…

„Noi, la Avi Compact, recomandăm lunile martie-aprilie pentru achiziționarea aparatelor de aer condiționat pentru segmentul rezidențial. Termenele de livrare și instalare sunt mici, adică de două zile. În perioada iunie-iulie cererea este mare, iar termenul de livrare este mai lung, perioada de așteptare pentru montaj ajungând la 10-15 zile. Pentru că firmele au clienți și din zona companiilor, în sezon se onorează în primul rând contracte de mentenanță”, au menționat reprezentanții companiei.

Atenție la piața „gri”!

Există și o piață paralelă a aparatelor de aer condiționat – o piață „gri”, în sensul că vânzările sunt înregistrate oficial și fiscal, dar aparatele respective pot da surprize neplăcute pentru consumatori.

Apar, în unele magazine, „branduri” care apoi dispar de pe piață, mărci care nu au reprezentanțe în România, cu aparate suspect de ieftine și – astfel – tentante pentru cumpărători.

Pentru a evita surprizele neplăcute, este de recomandat să întrebați dacă „brandul” respectiv are sau nu reprezentanță în România, cât curent consumă aparatul și dacă va mai putea fi găsit și anul viitor.

O marcă sigură poate fi ceva mai scumpă, dar – fiind o investiție pe termen lung – este recomandabil să cumperi un aparat fiabil, la care îi poți asigura mentenanța după mai mulți ani.

Vedeți toată gama Daikin rezidențiale în noul showroom Avi Compact

Showroom-ul Avi Compact a fost reamenajat în totalitate și are expusă toată gama de echipamente rezidențiale Daikin. Valoarea investiției este de 20.000 de euro.

În plus, echipamentele de climatizare Daikin din showroom sunt funcționale și acestea pot fi testate de către beneficiari.

„Peste 90% dintre potențialii clienți care au vizitat showroom-ul în acest an au achiziționat cel puțin un aparat de climatizare Daikin”, au mai anunțat reprezentanții Avi Compact.

În acest an, Avi Compact a finalizat investiția în extinderea cu 2.000 mp a spațiului de depozitare.

Pe plan extern, în 2018, compania a început o colaborare cu o firmă din Franța, care a continuat și în acest an prin realizarea instalațiilor pentru două imobile situate pe Coasta de Azur.

Despre Avi Compact
Avi Compact este o societate de instalații și construcții care execută lucrări de instalații-construcții și lucrări de mentenanța pentru acestea.
Lansată în 2003, compania Avi Compact s-a angajat întotdeauna profesional, calitativ și inovativ în fața clienților săi, furnizând soluții integrate de instalații – proiectare, importul echipamentelor și execuția lucrărilor, precum și mentenanța lucrărilor de profil.
Activitatea companiei Avi Compact este împărțită în trei domenii, având o gamă completă de servicii:
– constructor general, ce implică studii de soluție, consultanță tehnică, consultanță în proiectare, avizare de proiecte, autorizări ISCIR centrale termice, montaj complet pentru echipamentele livrate;
– import și distribuție de echipamente pentru instalații;
– mentenanță (service autorizat de producător), implicând asistentă tehnică la montaj, garanție și service postgaranție pentru instalații de climatizare, ventilare și instalații de încălzire centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...