7.8 C
București
joi, 30 martie, 2023

Imoteca The Residential Experts a atins în primul semestru 80% din volumul de tranzacții pe tot anul 2018

Dată:

„În ciuda încetinirii pieței rezidențiale, Imoteca The Residential Experts continuă să atingă vânzări record pentru proiectele din București și din țară. Ritmul de vânzări a ajuns la 100 de unități vândute per proiect în prima jumătate a anului la proiectele de volum, ceea ce reprezintă o creștere de 80% față de cifrele pe tot anul trecut”, arată un comunicat al companiei de consultanță imobiliară.

Anul acesta mai multe proiecte rezidențiale și-au lansat campaniile de vânzări pentru locuințe finalizate. Astfel, pe un volum mai mare de unități livrate, numărul tranzacțiilor a urcat.

Au fost mai mulți factori care au ajutat la impulsionarea vânzărilor în primele șase luni ale anului. Pe de o parte faptul că am continuat să performăm foarte bine în campaniile de promovare și la nivel de calitate a vânzărilor, pe de altă parte faptul că proiectele au intrat în faza 2 sau 3 de dezvoltare și pe de alta faptul că așteptarea legată de o eventuală criză sau de apariția altor produse mai ieftine s-a încheiat, iar piața a accelerat după două prime luni mai provocatoare.
Rafaela Nebreda, Imoteca

Care sunt vedetele livrărilor

Unul dintre proiectele de volum de succes din portofoliul Imoteca este Gran Via Park care livrează apartamentele pentru primele 3 faze de construcție vara aceasta.

Un altul este Record Park, în Cluj-Napoca; dar și proiecte mai noi ca Gran Via Marina și Triama Residence recuperează un ritm de vânzări bun.

Proiectul Gran Via Park are prețuri pentru apartamentele disponibile, de la 44.000 de euro + TVA pentru garsoniere, 65.000 de euro + TVA până la 111.000 de euro + TVA. Proiectul va lansa în curând faza 4, și ultima, a unui proiect de 1.000 de unități rezidențiale.

Gran Via Park este cea mai mare comunitate rezidențială din sectorul 6.  Proiectul dispune spații verzi – parc privat, centru pentru comunitate, grădiniță, boxe, oferind astfel un spațiu complet de locuire. Ca localizare, proiectul se află la 5 minute de metrou și are acces la autobuze și tramvaie chiar în fața complexului, plus magazine și mall-uri în imediata apropiere.
Rafaela Nebreda

Proiectele de volum câștigă cote mai mari de piață

Proiectele de volum sunt acele proiecte localizate în cartiere din București, aproape de mijloacele de transport, cu prețuri accesibile, dedicate clienților care au un venit mediu și mediu plus.

„Proiectele de volum au ajuns aproape la același procent în piață cu cele mass-market, adică acele proiecte foarte mari localizate lângă oraș, accesibile în general, celor cu venituri mici și medii”, apreciază specialiștii de la Imoteca.

Ponderea proiectelor de volum este de 45%, în timp ce proiectele mass-market ajung la 55%, restul de 5% fiind construcții de locuințe pe segmentul fine living (de lux).

Dezvoltatorii au mizat pe proiecte de volum în ultimii ani, pentru că cererea de locuințe aproape de metrou și mijloacele de transport a tot crescut, mai ales odată cu creșterea polilor de birouri și mutarea lor și înspre alte zone mai puțin tradiționale ca până acum (ca de exemplu, în zona de vest, dar și în est). Traficul este principalul factor care îi face pe cumpărători să aleagă o locuință aproape de metrou, iar aceste proiecte vând foarte bine. Chiar dacă media de preț pentru aceste locuințe este mai mare, clienții preferă să plătească în plus pentru a avea confort, acces facil către zone de interes și să locuiască în București, fără a fi legați de mașina personală.
Rafaela Nebreda

Segmentul fine living – noi proiecte și vânzări duble

„Pentru proiectele fine living (de lux), vânzările s-au dublat în primele șase luni ale anului, ceea ce arată un interes în creștere pentru proprietățile aflate în locații foarte bune din Capitală, care oferă facilități integrate și cea mai bună calitate a construcției, cu cele mai exclusiviste dotări și amenajări”, au mai remarcat specialiștii Imoteca.

Proprietățile fine living sunt dedicate celor cu venituri mari, prețurile pentru aceste proprietăți ajungând la  o medie de 3.000-4.200 euro/mp, de 3-4 ori mai mare decât la proiectele de volum.

Imoteca The Residential Experts a adăugat anul acesta 4 noi proiecte fine living în portofoliu, localizate in cele mai selecte zone: Rabat, Herastrau, Kiseleff, Moliere.

Proiectele vor fi disponibile în a doua jumătate a anului pentru vânzare și pentru închiriere.

2019, anul livrărilor de proiecte noi

Potrivit experților Imoteca, anul acesta vor fi cu 40% mai multe locuințe noi pe piață. Dezvoltatorii anunță că vor livra în total 14.000 de unități, față de 8.500 de unități livrate în 2018.

În prezent, 100 de proiecte rezidențiale medii și mari se construiesc în București și Ilfov, fiind zonele cu cele mai multe tranzacții imobiliare din România.

Despre Imoteca The Residential Experts
Imoteca The Residential Experts este prima companie de consultanță imobiliară one-stop-shop care s-a specializat pe segmentul proiectelor boutique încă din 2015.
Imoteca Fine Living Properties ofera servicii de consultanță de business, studii și analize de piață, servicii de vânzare și servicii de coordonare de marketing la standarde déjà dovedite.
Imoteca este, de asemenea, prima companie de consultanță care a punctat nevoia adaptării standardelor pe piața de proprietăți fine living.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...