10 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

Prima fază a proiectului rezidențial Aviației Park, dezvoltat de Forte Partners, obține certificarea Green Homes

Dată:

Prima fază a proiectului rezidențial Aviației Park, dezvoltat de Forte Partners în nordul Bucureștiului, cuprinde 176 de apartamente și a fost vândută în proporție de 94%, arată un comunicat transmis miercuri de dezvoltatorul imobiliar.

Forte Partners anunță, astfel, obținerea certificării Green Homes pentru prima fază a proiectului rezidențial Aviației Park, situat în nordul Bucureștiului.

Prima fază a proiectului Aviației Park a obținut certificarea Green Homes, acordată de Romania Green Building Council în urma evaluării în funcție de 72 de criterii.  Eficiența energetică și confortul locatarilor se numără printre aspectele de care ținem cont atunci când dezvoltăm un proiect rezidențial, alături de strategia noastră de a construi locuințe acolo unde sunt deja birouri, gândită tot în ideea confortului locatarilor, care nu mai pierd astfel timp prețios în drumul către și de la locul de muncă spre casă. Această strategie s-a dovedit a fi corectă, iar cumpărătorii de apartamente din prima fază a ansamblului rezidențial Aviației Park au recunoscut potențialul proiectului, proximitatea față de zona de birouri, calitatea construcției și au gândit achiziția ca pe o investiție pe termen lung.
Geo Mărgescu, CEO și cofondator Forte Partners

Ce criterii au luat în calcul evaluatori

Cele 72 de criterii în funcție de care Romanian Green Building Council a evaluat prima fază din Aviației Park sunt grupate în opt categorii, și anume Leadership de Mediu, Performanță Continuă, Teren și Amplasament, Eficiența Consumului de Apă, Materiale și Resurse, Sănătatea și Bunăstarea Locuitorilor, Optimizare Energetică și Inovare.

Cumpărătorii de apartamente în Aviației Park beneficiază de Ipoteca Verde, care presupune costuri reduse la creditele ipotecare.

În plus, Green Homes certifică faptul că locuințele au un grad crescut de eficiență energetică, ceea ce înseamnă costuri lunare reduse pentru utilități.

Aviației Park, o investiție de 37 de milioane de euro

Proiectul Aviației Park, situat în zona de nord a Bucureștiului, este dezvoltat cu o investiție totală de 37 de milioane de euro și cuprinde 176 de apartamente în faza întâi și 195 de apartamente în faza a doua.

Aviației Park este un ansamblu rezidențial cu circuit închis, corpurile de locuințe fiind unite prin alei, piațete și spații verzi.

Peste 50% din suprafața proiectului este reprezentată de spații verzi. Din cei 15.000 de metri pătrați de teren, numai 3.700 de metri pătrați vor fi ocupați de amprenta celor patru clădiri.

Ce este Green Homes

Sistemul de certificare Green Homes este cel mai robust sistem de certificare aplicabil sectorului clădirilor rezidențiale. Green Homes încurajează construirea de locuințe de calitate mai bună, mai sănătoase și cu beneficii financiare pentru ocupanți.

„Green Homes” a fost creat pentru a răspunde provocărilor de ordin social, economic și de mediu cu care România se confruntă, precum defrișatul ilegal, utilizarea excesivă a resurselor naturale finite, folosirea de materiale toxice, practici deficitare de gestionare a deșeurilor generate atât in etapa de șantier, cât și a operării clădirilor.

Despre Forte Partners
Forte Partners, fondat în 2014, este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de pe piață. Compania a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 200 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât și în cel rezidențial, și are în curs de dezvoltare proiecte de încă 200 de milioane de euro.
Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building și The Bridge 1, The Bridge 2 precum și proiectul rezidențial Londra 27 și are în derulare proiectul rezidențial Aviației Park, clădirea The Bridge 3 și proiectele de birouri Matei Millo Boutique Offices și U-Center.
Proiectele Forte Partners au primit recunoaștere națională și internațională pentru calitatea arhitecturii – Londra 27 a obținut premiul „Arhitectura locuinței” la Anuala de Arhitectură 2017, iar Ștefan cel Mare Building a primit The American Architecture Prize 2017 și Best Small Office Development of the Year.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...