20.7 C
București
luni, 27 martie, 2023

Prima fază a proiectului rezidențial Aviației Park, dezvoltat de Forte Partners, obține certificarea Green Homes

Dată:

Prima fază a proiectului rezidențial Aviației Park, dezvoltat de Forte Partners în nordul Bucureștiului, cuprinde 176 de apartamente și a fost vândută în proporție de 94%, arată un comunicat transmis miercuri de dezvoltatorul imobiliar.

Forte Partners anunță, astfel, obținerea certificării Green Homes pentru prima fază a proiectului rezidențial Aviației Park, situat în nordul Bucureștiului.

Prima fază a proiectului Aviației Park a obținut certificarea Green Homes, acordată de Romania Green Building Council în urma evaluării în funcție de 72 de criterii.  Eficiența energetică și confortul locatarilor se numără printre aspectele de care ținem cont atunci când dezvoltăm un proiect rezidențial, alături de strategia noastră de a construi locuințe acolo unde sunt deja birouri, gândită tot în ideea confortului locatarilor, care nu mai pierd astfel timp prețios în drumul către și de la locul de muncă spre casă. Această strategie s-a dovedit a fi corectă, iar cumpărătorii de apartamente din prima fază a ansamblului rezidențial Aviației Park au recunoscut potențialul proiectului, proximitatea față de zona de birouri, calitatea construcției și au gândit achiziția ca pe o investiție pe termen lung.
Geo Mărgescu, CEO și cofondator Forte Partners

Ce criterii au luat în calcul evaluatori

Cele 72 de criterii în funcție de care Romanian Green Building Council a evaluat prima fază din Aviației Park sunt grupate în opt categorii, și anume Leadership de Mediu, Performanță Continuă, Teren și Amplasament, Eficiența Consumului de Apă, Materiale și Resurse, Sănătatea și Bunăstarea Locuitorilor, Optimizare Energetică și Inovare.

Cumpărătorii de apartamente în Aviației Park beneficiază de Ipoteca Verde, care presupune costuri reduse la creditele ipotecare.

În plus, Green Homes certifică faptul că locuințele au un grad crescut de eficiență energetică, ceea ce înseamnă costuri lunare reduse pentru utilități.

Aviației Park, o investiție de 37 de milioane de euro

Proiectul Aviației Park, situat în zona de nord a Bucureștiului, este dezvoltat cu o investiție totală de 37 de milioane de euro și cuprinde 176 de apartamente în faza întâi și 195 de apartamente în faza a doua.

Aviației Park este un ansamblu rezidențial cu circuit închis, corpurile de locuințe fiind unite prin alei, piațete și spații verzi.

Peste 50% din suprafața proiectului este reprezentată de spații verzi. Din cei 15.000 de metri pătrați de teren, numai 3.700 de metri pătrați vor fi ocupați de amprenta celor patru clădiri.

Ce este Green Homes

Sistemul de certificare Green Homes este cel mai robust sistem de certificare aplicabil sectorului clădirilor rezidențiale. Green Homes încurajează construirea de locuințe de calitate mai bună, mai sănătoase și cu beneficii financiare pentru ocupanți.

„Green Homes” a fost creat pentru a răspunde provocărilor de ordin social, economic și de mediu cu care România se confruntă, precum defrișatul ilegal, utilizarea excesivă a resurselor naturale finite, folosirea de materiale toxice, practici deficitare de gestionare a deșeurilor generate atât in etapa de șantier, cât și a operării clădirilor.

Despre Forte Partners
Forte Partners, fondat în 2014, este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de pe piață. Compania a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 200 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât și în cel rezidențial, și are în curs de dezvoltare proiecte de încă 200 de milioane de euro.
Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building și The Bridge 1, The Bridge 2 precum și proiectul rezidențial Londra 27 și are în derulare proiectul rezidențial Aviației Park, clădirea The Bridge 3 și proiectele de birouri Matei Millo Boutique Offices și U-Center.
Proiectele Forte Partners au primit recunoaștere națională și internațională pentru calitatea arhitecturii – Londra 27 a obținut premiul „Arhitectura locuinței” la Anuala de Arhitectură 2017, iar Ștefan cel Mare Building a primit The American Architecture Prize 2017 și Best Small Office Development of the Year.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...