16 C
București
duminică, 26 martie, 2023

Restograf, softul de rezervări la restaurante, se relansează cu o investiție de 450.000 de euro

Dată:

Industria restaurantelor din România beneficiază, din această toamnă, de cel mai inovativ soft, dezvoltat sub celebrul brand Restograf, care aduce rezervările la restaurante în era digitală. Aplicația Restograf 2.0 are două interfețe – una de mobile app, pentru clienți, și alta de soft de rezervări online, pentru restaurante. Investiția totală a fost de 450.000 de euro, arată un comunicat transmis luni de dezvoltatorii softului.

„Utilizatorii mobile app-ului, ce poate fi descărcat gratuit din Apple și Google Store, pot rezerva, în timp real, simplu și rapid, o masă la peste 200 de restaurante. Confirmarea rezervării este instantă, utilizatorii primind toate detaliile prin SMS și email”, menționează dezvoltatorii.

În același timp, managerii restaurantelor care folosesc softul de rezervări online văd, în timp real, gradul de ocupare al meselor și numărul de rezervări indiferent de natura lor – online, aplicații mobile, widget, e-mail, rețele sociale, telefonice, walk-in, etc. În plus, managerii au acces la alte informații esențiale pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite și fidelizarea clienților.

„Listarea restaurantelor în Restograf este facilă și complet gratuită”, se mai arată în comunicat.

Ne gândeam, de ceva vreme, să investim într-o aplicație care să alinieze piața rezervărilor la restaurante din România la ultimele tendințe din industria mondială de profil. Iar când a apărut oportunitatea de a prelua Restograf, în 2018, ne-am dat seama că acesta este brandul de care aveam nevoie pentru a lansa aplicația și soft-ul de rezervări online. Pentru Restograf 2.0, am colaborat cu o echipă de programatori români. Am dezvoltat mobile app-ul momentului, creat din dorința de a revoluționa întregul proces de rezervări. În sistemul clasic, cu pixul și hârtia, 30% din mese rămân neocupate tocmai pentru că nu există un sistem automatizat, care să centralizeze toate rezervările făcute de personalul restaurantului și gradul de ocupare, în timp real.
Radu Dumitrescu, CEO Restograf

Ce informații găsiți pe aplicație

Utilizatorii care folosesc noul Restograf pentru a rezerva o masă la restaurantul preferat pot scrie, ulterior, și review-uri, contribuind astfel la latura informativă a aplicației.

În afară de review-uri, restaurantele incluse în aplicație au și o scurtă prezentare, care cuprinde specificul culinar, adresa, pagina web, dar și detalii despre locurile de parcare și plata cu cardul.

Cum arată profilul utilizatorului

Referitor la profilul utilizatorului aplicației, Restograf 2.0 se adresează unei categorii destul de largi, formată din bărbați și femei cu vârste între 18 și 55 de ani. Aceștia ies în oraș de cel puțin trei ori pe săptămână, și sunt foarte activi în domeniul digital.

Vrem să dezvoltăm împreună cea mai mare comunitate a iubitorilor de localuri și să facilităm dialogul cu personalul restaurantelor, pentru ca fiecare ieșire la restaurant să fie una inedită. Astfel, lansăm și un concurs pentru membrii comunității Restograf 2.0, iar marele premiu este o experiență unică, pentru două persoane, pe Coasta de Azur, la cel mai bun restaurant din lume, conform https://www.theworlds50best.com/. Înscrierea în concurs se face automat, după fiecare rezervare onorată, iar marele câștigător va fi desemnat după data de 31 decembrie 2019, prin tragere la sorți.
Radu Dumitrescu

Cum se va extinde rețeaua Restograf 2.0

În prezent, Restograf 2.0  cuprinde 200 de restaurante din București și a fost utilizat pentru mai mult de 10.000 de rezervări în prima lună de funcționare.

„Până la finalul anului, aplicația va fi disponibilă la nivel național, în Constanța, Iași, Brașov, Sibiu, Timișoara și Cluj-Napoca. Odată ce brandul se va consolida pe piața din România, există și planuri de extindere a business-ului în regiune”, au mai comunicat dezvoltatorii aplicației.

Despre Restograf
Restograf s-a născut în 2011 și a avut ca misiune să răspundă întrebării „Unde se mănâncă cel mai bine în București?”. După multe localuri vizitate, preparate savurate și păreri împărtășite, Restograf a devenit pricipala sursă de informare pentru comunitatea iubitorilor de restaurante.
Din 2019, Restograf s-a repoziționat într-o platformă online modernă, care aliniază piața rezervărilor la restaurant la cele mai noi tendințe din industria internațională de profil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...