14 C
București
sâmbătă, 15 martie, 2025

România își UCIDE copiii!! O analiză care nu e în topicul REVISTEI PATRONATELOR dezvăluie realități de care ar trebui să ne fie rușine

Dată:

O publicație ca REVISTA PATRONATELOR, setată doar pe analize și știri (macro)economice, n-ar avea ce căuta – teoretic – în probleme de ordin social. Dar evoluțiile din ultima perioadă ne obligă să plonjăm în statisticile oficiale, naționale și europene, care arată că România este locul infernal unde copiii sunt cei mai năpăstuiți cetățeni ai UE. Analizând principalele date – repetăm – oficiale, anunțate pe căi deschise, ajungem la o concluzie cât se poate de clară: ROMÂNIA ÎȘI UCIDE SISTEMATIC COPIII! Astfel că este legitim să cerem, la fel de clar, să dispară din peisaj politrucii care pretind că se ocupă cu protecția copilului.

Dincolo de o natalitate mult sub mortalitate (adică o rată de născuți-vii la mia de locuitori mult sub numărul morților la mia de locuitori) sau – tot din statisticile oficiale – o morbiditate maximă (numărul bolnavilor de vârste infantile la mia de locuitori), România – față de UE – se prezintă ca fiind un loc infernal în care copiii sunt cei mai urgisiți, din toate punctele de vedere.

De unde vin toate prostiile astea?

Copiii sunt ultimii (dacă nu cumva sunt la zero) beneficiari ai creșterilor economice raportate, triumfal, de statisticile oficiale. Gospodăriile cu copii (mai mulți sau mai puțini) sunt cele mai expuse tuturor neajunsurilor.

Practic, statisticile oficiale arată că gospodăriile cu copii în întreținere ba sunt restante la facturile cele mai banale (apă, căldură, energie), ba nu au cum să-și asigure o masă caldă consistentă la două zile, ba n-au cum să-și asigure o temperatură adecvată în locuință, ca să nu mai vorbim de imposibilitatea de a avea o săptămână de vacanță o dată (o singură dată!) pe an…

Alocația pentru un copil, infinit mai mică decât una pentru un deținut

Se cam știe – alocația per zi per deținut (că-i simplu găinar sau că-i vreun violator, criminal în serie sau chiar ucigaș de copii) este de 42 de lei. Pe zi.

Păi, 42 de lei – pe lună, nu pe zi! – a fost, până nu demult, exact alocația pentru un copil! Credeți că această alocație, crescută recent la 150 de lei pe lună per copil vine ca fiind mai mare decât una pentru un deținut? Vă rog, faceți calculele…

Copilul din România, cel mai subfianțat la capitolul Educație

Noi, românii, în România, alocăm sub 1 leu (mai exact, între 20 și 40-70 de bani) dintr-o sută de lei pentru educație, mai arată statisticile oficiale.

Asta în condițiile în care peste 8 lei, tot dintr-o sută, se duc pe alcool și tutun – statistica oficială, neiertătoare, ne arată exact treaba asta.

Bănuiesc că nici nu vreți să știți cum arată media UE sau, cu atât mai puțin, cum stau vârfurile UE la acest capitol. Doar ca idee, vă pot spune numai atâta, orientativ, că într-o gospodărie medie din UE sunt alocați mai mulți bani pentru educație decât pentru alcool și tutun…

Riscul de excluziune socială a copiilor români, mult peste media europeană – al doilea în topul UE

Un clasament al țărilor membre UE întocmit pe criteriul riscului de excluziune socială cu care se confruntă copiii, publicat recent de Biroul de Statistică al Ununii Europene – EUROSTAT – plasează România pe locul secund la nivel european.

Măi, oameni buni! Copiii noștri sunt printre cei mai expuși sărăciei – implicit, și excluziunii sociale – din Uniunea Europeană!! Parcă-i și aud pe ăia care ar trebui să răspundă cu capul față de treaba asta – și ce dacă, băă, io vi i-am făcut?

Cum o scoatem la capăt?

Sigur, jurnalistic vorbind, se impune întrebarea asta naivă – „Ce-i de făcut?” Ca și cum nu s-ar ști ce anume e de făcut…

Un prim răspuns este că ar trebui rași de pe fața pământului (a se înțelege concediați definitiv) toți politrucii care s-au perindat pe la conducerea unor instituții supra-structurale care cică s-ar fi ocupat de „protecția” copilului. Ce-ați protejat, măi, pe cine naiba ați protejat?

Recomandăm partidelor politice care i-au plantat pe ăștia acolo să nu mai vină cu astfel de specimene, că s-ar putea ca la un moment-dat să vă măturăm și pe voi – partide – și să vă dăm cu totul afară din istorie, cum o să-i măturăm și pe ei!

Puteți să ne furați până nu mai avem aer, dar nu vă legați de copiii noștri, că dracu vă ia!

Da, da, de aici vi se poate trage moartea politică! De la atentatul acesta al vostru asura vieții copiilor României!!

În loc să venim cu procurori și cu mascați (rușine „POLIȚIEI / INVESTIGAȚII SPECIALE” pentru intervenția din Baia de Aramă!), poate ar fi mai bine să vină măcar un reprezentant al forțelor de ordine care să spună franc și direct – „Aceasta nu este o misiune de luptă! Eu, cu uniforma asta pe mine, nu pot fi parte în așa ceva!

Noi, la REVISTA PATRONATELOR, credem că România – care deocamdată își UCIDE copiii – trebuie să revină la statutul de țară care are ca prioritate viitorul său. La statutul de țară care își cultivă și își iubește copiii!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

Ghid Practic privind Protecția Informațiilor Clasificate

Introducere Protecția informațiilor clasificate este esențială pentru securitatea națională și integritatea instituțiilor. Acest ghid oferă recomandări și măsuri esențiale pentru gestionarea și protejarea acestor informații...

Piața Muncii în 2025: Provocări și Oportunități

Piața muncii în 2025 este marcată de schimbări profunde. Pe de o parte, anumite sectoare, precum IT-ul, se confruntă cu dificultăți, iar angajații caută soluții alternative. Pe de altă parte, domenii emergente, precum industria verde, oferă noi oportunități de angajare. Cu o competiție crescută și o dinamică în continuă schimbare, atât angajatorii, cât și angajații trebuie să se adapteze pentru a rămâne relevanți pe piața muncii.

IMM-urile din România se confruntă cu provocări majore: inflația, digitalizarea și lipsa forței de muncă

Mediul de afaceri din România traversează o perioadă de transformări semnificative, iar întreprinderile mici și mijlocii (IMM) se află în fața unor provocări importante. Potrivit unui raport recent al Consiliului Național al IMM-urilor, principalele dificultăți cu care se confruntă antreprenorii sunt inflația ridicată, tranziția către digitalizare și deficitul de forță de muncă.

Protecția Fermierilor împotriva Practicilor Comerciale Neloiale

implementarea acestor măsuri reprezintă un pas important în sprijinul fermierilor și al producătorilor mici, reducând dezechilibrele comerciale și creând un lanț de aprovizionare mai corect și mai transparent.

Noile Reglementări privind Ambalajele și Impactul lor asupra Mediului de Afaceri

În contextul noilor politici europene privind sustenabilitatea, Uniunea Europeană a introdus reguli stricte pentru gestionarea ambalajelor și reducerea deșeurilor de ambalaje. Aceste măsuri au...

Impactul Ordonanței de Urgență nr. 156/2024 asupra mediului de afaceri din România

Ordonanța de Urgență nr. 156/2024 reprezintă o schimbare majoră în peisajul fiscal românesc. Deși scopul său este de a alinia regimul fiscal intern cu cerințele bugetare și europene, efectele asupra companiilor pot fi semnificative. Este esențial ca antreprenorii și managerii să analizeze atent impactul acestor modificări și să își ajusteze strategiile financiare pentru a rămâne competitivi în acest nou context legislativ.