32.5 C
București
sâmbătă, 20 iulie, 2024

Provocare directă pentru angajatorii care plătesc salarii derizorii: Kaufland mărește salariul minim pe companie la 3.300 de lei

Dată:

Retailerul Kaufland România anunță majorarea venitului minim pentru lucrătorii comerciali din magazine la 3.300 de lei brut și actualizează pachetul de beneficii pentru angajați, lansând astfel o provocare directă către angajatorii care încă își mai plătesc angajații cu sume derizorii.

„Noul venit minim pornește de la suma de 3.300 de lei brut, incluzând tichetele de masă și sporurile salariale, și va intra în vigoare începând cu luna martie a acestui an”, arată un comunicat transmis de Kaufland.

Alături de angajați și în diverse evenimente din viețile personale

„De la 1 martie 2019 va intra în vigoare și noul contract colectiv de muncă, cu o creștere de până la 20% pentru ajutoarele în bani prin care compania le este alături angajaților săi în diverse evenimente din viețile personale”, menționează Kaufland.

Complementar sprijinului financiar, pentru copiii nou-născuți ai angajaților Kaufland, compania va oferi pachete cu produse de igienă necesare unui bebeluș, din gama Bevola, marca proprie Kaufland.

Atenție: Cine recomandă candidați pentru recrutare primește 1.000 de lei brut!

Începând din primăvară, printre politicile companiei „va fi adoptat și programul de recomandări, care îi recompensează cu suma de 1.000 de lei brut, în anumite condiții, pe angajații care recomandă în companie candidați potriviți pentru posturile disponibile”, a mai anunțat retailerul.

Decizia Kaufland România de a mări pachetul salarial și de beneficii de care se bucură angajații noștri consolidează angajamentul de a crea un mediu de lucru corect, orientat către dezvoltare profesională și individuală. Vrem să le oferim angajaților noștri pachete salariale și beneficii competitive, de aceea urmărim permanent să le adaptăm în funcție de nevoile reale ale celor din echipă.
Marco Hößl, Director General Kaufland România

Programe de susținere a sănătății fizice și emoționale

Modificarea salarială este amplificată de măsurile luate anul trecut pentru bunăstarea angajaților companiei.

Printre beneficiile suplimentare pe care le au aceștia se numără o suită de programe și avantaje care întrețin o bună sănătate fizică și emoțională, precum asigurarea voluntară de sănătate, cursurile de meditație și yoga sau concediul sabatic.

Pentru că implicarea face diferența, fiecare angajat are dreptul la două zile libere plătite pe an în care se poate dedica voluntariatului – precum acțiuni de ecologizare în parteneriat cu „Let’s Do It, Romania!”, construirea de case pentru familii cu venituri reduse prin proiectul „Big Build” sau acțiuni de împădurire.

Compania continuă să ofere pentru echipa sa sesiuni de terapie antifumat și anul acesta, iar începând din primăvară va organiza și cursuri de nutriție.

„Tot în luna martie, Kaufland România va organiza o campanie națională de consult oftalmologic gratuit, accesibil tututor angajaților companiei”, precizează compania.

Pentru a le furniza angajaților săi servicii de calitate în pachetul de beneficii oferite, Kaufland România alege să continue și anul acesta colaborările cu parteneri de renume precum Bookster, 7card și Pegas.

Exemplu de management: „CEO Breakfast”!!

Unul dintre cele mai frumoase proiecte desfășurate la nivel intern de Kaufland România a fost „CEO Breakfast”, o serie de întâlniri care au facilitat dialogul între Marco Hößl și angajații din sediul central, centrele logistice și magazine.

Succesul proiectului se datorează atmosferei de lucru relaxate: la toate nivelurile companiei, colegii își vorbesc la per tu, iar exprimarea liberă este încurajată.

Kaufland, „Angajator de Top”

Nu e de mirare, în consecință, că retailerul Kaufland România a obținut pentru al patrulea an consecutiv certificarea „Angajator de Top” în România și – în premieră europeană – titlul de „Angajator de Top” în Europa.

Certificarea se bazează pe analiza beneficiilor primare și secundare oferite angajaților, a condițiilor de lucru, a pregătirii profesionale şi oportunităților în dezvoltarea carierei, precum și a culturii organizaţionale.

Distincția dobândită de Kaufland România este acordată de Top Employers Institute din Olanda în urma unei analize riguroase a proceselor de resurse umane din interiorul companiei, a facilităților acordate și a posiblităților de dezvoltare pe care le au angajații de pe toate nivelurile.

Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 121 de magazine în România.
În 2019, Kaufland România a primit pentru a treia oară certificarea Best Buy Award, care atestă că este lanțul de magazine cu cel mai bun raport calitate/preț de pe piața locală.
Kaufland deține și distincția Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienți, acordată de Institutul internațional ICERTIAS, în urma unei analize de piață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...